November 26, 2020

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

24 thoughts on “[Contest Tanpa Hadiah] Cuba Teka Dialog Kami

    1. oke2..fine,saya nak join jgk.hahaha

      ni ayat cambest dari azzrijohan…hehehehe
      _________________________________________________

      Bro Framestone baru pulang daripada workout bersama Ben Ashaari di sebuah Gymnasium…dalam perjalanan pulang,bro meraba-raba tricepnya…sudah 6 packs gamaknya..hatinya tertawa gembira

      Tiba-tiba…

      Awek: Wowwww!! (suara terkejut dan menggoda)

      BF: (terasa bangga,ada juga awek perasan tubuh sasanya itu..hehehe)
      Awek: Bro! (awek tu jerit)
      Bf: (memalingkan muka menghadap awek cun tersebut) ye saya! ada apa?

      Awek: ……

      BF: err cik adik manis, kenapa panggil saya tadi?
      Awek: eh,ade ke saya panggil awak ye? perasan

      BF: yang awak panggil ‘BRO’ tadi tu…

      Awek: euww,tu saya panggil abang sushi queen ni laa..saya nak order sushi satu

      BF: oo yeke..sory ye,ingat awak kagum dengan 6 packs saya ni sampai terjerit WOWWW…tak sia-sia saya hang out dgn Ben Ashaari tiap2 petang…

      Awek: eh awak ni gatal eh? (marah) awak tak nampak ke WOOWWWW tu kan iklan kat belakang tu!! Takde masa saya nak tenung perut awak tu…peh lisss laaa~~ (tangan kat dada,mata ke atas)

      BF: lari meninggalkan tempat itu…sambil menangis

      Hehehehe…amacam bro?

  1. Dalam bro duk berjalan2 , tiba-tiba bro ditegur oleh seorang gadis ..

    gadis : eh bro … mcm kenal lah .

    Bro pun berhenti langkah dan terus pusing kepala …

    Bro : Macam kenal ?? apa ??? (dalam hati , peminat aku ni)

    Gadis : a’ah bro dr blog broframestone yg ngetop tu kan ..

    Bro : a’ah saya lah tu (dalam hati suka sangat , senyum meleret)

    Gadis : kalau gitu .. bro mahap lah nak tegur sikit (sambil tutup2 mulutnya ..)

    Bro : apa nya ??

    Gadis : sambil berbisik (zip terbuka bro )

    Bro : terus toleh kaber malu

    heheh sekian , harap mahap kalau de salah silap bro

  2. Fazlyn : Bro… sponsor hadiah boleh??
    Bro : Ape!?? ingat bro no cop duit ke??
    Fazlyn : alaa… ktorg terlupe hadiah utama nih… miscalculate
    Bro : abes… g la beli hamper kat hypermarket ke.. mane2 ke… smpat nih…
    Fazlyn : masalahnyer hadiah utama tu iPhone 4… Bro kn ade iPhone 4…
    Bro : erk!!?

  3. Di kala aku berjalan di shopping complex. Datang seorang gadis mendekati ku

    Gadis : WOW!
    Bro : apa yg WOW dik??terkejut Bro , boleh bikin sakit jantung tau~
    Gadis :owh . . . sori-sori sy mcm poster Sushi King kat belakang Bro tu .. . terkuat plak WOW nyer….sori yer bro
    Bro : fuhhhhh ….poster rupanye ….(dalam hati:”ingat nak terjah Bro td, mcm MELODI, budjet RETIS la)

    hehehehe . . . . .rekaan semata-mata k….tata

    1. ada typing error lak kat atas tu, type balik …hmmmm

      ————————————————
      Di kala aku berjalan di shopping complex. Datang seorang gadis mendekati ku

      Gadis : WOW!
      Bro : apa yg WOW! dik? terkejut Bro , boleh bikin sakit jantung tau~
      Gadis : owh ……sori-sori sy baca poster Sushi King kat belakang Bro tu….terkuat plak WOW nyer …..sori yer Bro
      Bro : fuhhhhhhh….poster rupanya ….(dalam HATI Bro- “ingat nak terjah Bro tadi, macam Melodi, budjet RETIS lak aku ni”)

      DONE.

  4. model:fuiyo…ni abg bro framestone kan..kan..kan…
    bro:yeke! hehehe yup betol lah tu..abg bro framestone..
    model:wah xsangke lak leh jumpe abg kat sini..huhuhuh..so lucky dpt jmpe abg..minat giler..huhuhu
    bro:wah yeke..terharu abg…
    model:abg jomlah adek lyn blnje abg makan..leh kite borak2..nak x..
    bro:btol ni…huhuhuhu ok2 jom..tapi abg yg blanje ok….

  5. huhu..mau mau try..bikin kreatif hek?hmmm

    gadis: sedara, sedara !!
    mamat : ye?
    gadis: bulu mata palsu ke tu?
    mamat : errrrrr…

    haha..jez for fun bro..

  6. Fazlyn: Abang, kenapa abang tolak cinta Lyn?
    Bro: Abang tak tolak cinta Lyn. Abang cuma jual mahal je. Kalau Lyn nak abang terima cinta Lyn, Lyn belanja la abang makan sushi…
    Fazlyn: huhu… Tunggu la pukul 3 nanti. Boleh dapat diskaun 20%…
    Bro: Abang ok je :D

    haha…amacam bro?rasa2 ada peluang nak menang tak ni? :p

  7. Fazlyn: you…
    Bro: ye. nak apa?
    Fazlyn: tgk tuh, ada sale la?
    Bro: huh?
    Fazlyn: I pantang la tgk sale ni. Jom! hihi
    Bro: Kasaq! Tadi bukan dah makan ka?
    Fazlyn: Tadi kita makan tak dak sale, tapi yang ni ada sale. jom la (dgn gaya menggoda tak ingat sambil gigit jari buat muka lapar)
    Bro: mcm ni pun boleh? rabak!
    Fazlyn: hihi

  8. fazlyn : bro, nak tumpang tanya ni, bro dah mandi belom? sambil munutup hidungnya seperti dalam gambar..

    bro : ehhhhh..dia ni, ada je yang aku curahkan perfume atas kepala ni.. sambil buat muka garang..

    heh3..sekadar gurauan, jgn mrh brooo..keh3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *