December 1, 2020

Kerjaya Heliza Helmi Sepanjang Bulan Ramadhan

Dah lama bro tak buat entry pasal buah hati tak jadi bro nie.

Siapa lagi, kalau bukan cik Heliza Helmi. Bagi yang tak kenal, meh bro kenalkan.

Bagi yang kenal, jangan nak hentam bro ke ape ek. Nanti bro tacing-tacing bulan puasa nie. Tapi tak pe, cik ija sure akan pujuk bro balik.


Ija on da way ke Kulim untuk pengambaran Man Jadda Wajada bersama TV Al-Hijrah

Antara channel yang bro asik tak berkesempatan nak tengok. Sebab bro start tengok tv dari pukul 7 pagi hingga pukul 11 pagi.

Rancangan hanya bermula pukul 12 tengahari.

Lepas nie, maybe bro adjust time untuk tengok rancangan Man Jadda Wajada. Boleh tak ija he..23x


Ternayata jelas kebenarannya.

Terasa kamera tue lagi beso dari mu… Larat ke nak angkat kamera tue ija.

Tak pasal-pasal kak Zeq gak yang jadi mangsa nanti.


Untuk pengetahuan korang.

Artis tidak mampu hidup dengan bakat yang mereka ada semata-mata.

So dalam kehidupan, kita perlu mencuba dan mempelajari sesuatu atau benda yang baru. Mana tahu akan datang, ianya memberi manfaat pada diri dan kerjaya sendiri.

Betul tak gitew wahai cik ija.

Dan pesanan ija pada semua.

Bulan puasa ini jaga pemakanan. Ibadah itu yang perlu di utamakan.

Jangan tiba Ramadhan, berat badan makin bertambah :)

Bicara Bro : Sorry ija, bukan bro tak nak jumpa kamu. Cuma bulan pose nie, tak jumpa pisang goreng seperti mana yang kamu mengidamkan…

Murtabak boleh, otak-otak ke… [dah macam zombie kampung pisang]

Maaf, bro bukan berkerja dengan facebook.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

21 thoughts on “Kerjaya Heliza Helmi Sepanjang Bulan Ramadhan

  1. oowhho..same la kita bro..tak sempat nak layan TVAH ni lagi..
    rancangan ija tu jam brapa?

    * plan nak kurangkan berat badan bulan puasa ni..insyaallah:) hehehehe

  2. Well, Heliza is so charming in that programme…Anyway TV Al Hijrah is the best. I really agree with this TV principle to not to broadcast the programme that featuring unhijab women. Let\s watch TV Al Hijrah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *