Tengok dekat timeline twitter bro,

Ramai juga bebudak tengah layan Majalah 3 terutama mengenai Taman Tema Trans Studio yang terletak di Bandung, Indonesia.

Ianya dibuka pada 18 Jun 2011,

Dan ianya merupakan taman tema ke-2 di Indonesia selepas Makassar.

Taman tema ini terbahagi kepada 3 bahagian iaitu Studio Central, Lost City dan Magic Corner. Setiapnya mempunyai keunikan yang tersendiri.

Ini sedikit maklumat yang bro copy paste dari laman web Trans Studio, Bandung

Studio Central
The Famous Hollywood! Kawasan Hollywood didepan mata anda. Berjalanlah menyusuri Kawasan ini dan liat siapa artis yang ada di Walk of Fame ? . Anda akan dimanjakan oleh arsitektur-arsitektur Hollywood bergaya 60-an. Anda seolah melangkah di pusat negeri hiburan. Temukan juga Bintang favorit mu seperti Marlyn Monroe

Lost City
Siapkan diri anda untuk berpetualang! Di kawasan ini anda akan menempuh perjalanan yang hebat. Selamatkan Kru Trans TV dalam ekspedisinya, masuki hutan rimba dalam safari track.Semua petualangan menarik akan menjadi bagian dari penjelajahan anda.Explore the Lost City!

Magic Corner
Keajaiban bermula dari sini. Sentuhan Magis yang akan mempesonakan perjalanan anda. Anda akan hanyut dalam sensasi yang ada di sini. Perjalanan yang akan menyihir anda membuat anda begitu yakin apa yang ada didepan mata. Satu –satunya tempat penuh keajaiban,petualangan yang menggembirakan dan menakjubkan.

Dari maklumat yang bro dengar dari Majalah 3, Harga tiket lebih kurang dalam
– RM 7+ weekends
– RM 5+ weekdays

Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari Laman Web Trans Studio, Bandung

Bicara Bro : Teringin nak ke Bandung dalam masa terdekat. Heliza ada ajak ke Bandung untuk bulan julai. Tetapi rasanya bro tidak mampu dalam masa terdekat ini.

Nak book flight takut bro cancel lagi last-last minit.