Dosa Siapa,

Mengisahkan tentang dua beradik iaitu Halimah kakaknya bernama Faridah yang pernah rapat dahulunya dan kini renggang akibat salah faham.

Salah faham ini tercetus apabila mereka berdua ini telah ditahan dan dirogol oleh orang yang tak dikenali.

Halimah berjaya melarikan diri tapi dia telah meninggalkan Faridah. Peristiwa gelap itu membuatkan Faridah berdendam dengan Halimah sehingga dewasa.

Faridah telah berkahwin dengan ahli perniagaan yang berjaya dan menetap di bandar manakala Halimah hanya berkahwin dengan lelaki yang membuat kerja kampung.

Walaupun sering dilayan dingin oleh Faridah, Halimah tetap melawat adiknya di bandar hinggalah suatu hari apabila Faridah yang sedang runsing dengan masalah butiknya melepaskan marahnya kepada Halimah.

Faridah mengambil ilmu hitam untuk membalas dendam pada Halimah dan telah mengakibatkan suaminya meninggal dunia dan merampas anak Halimah.

Perbuatan Faridah membuatkan Halimah tertekan dan akhirnya meroyan, merempat dan hidup sebagai pengemis selama 20 tahun.

Lakonan mantap oleh Rozita Che Wan, Haliza Misbun, Zamarul Hisham, Tasha Shilla, Chomel Fana, Erin Malek, Nas T.

Bicara Bro : Adik beradik merupakan saudara terapat yang kita miliki.

Tidak perlu terbawa-bawa dengan dendam yang tiada kesudahkan. Syaitan saja semua tue. Pe2 pun Selamat Hari Ibu buat semua ibu-ibu dan bakal ibu.