August 13, 2022

Lu Fikirlah Sendiri

Malas nak fikir…!!!

Buka paper, Nabil di saman

Buka radio, sana sini situ sinun saman menyaman tersaman penyaman.

Sonok beno men saman-saman ek.

p/s- rasanya kalau wat buku or e-book “Panduan Buat Duit Dengan Saman” laku x..?? [PTS sure nak publish buku nie]

Sure Donald Trump or Bill Gates gigit jari dok fikir cara lain nak create duit or software menyaman he..23x

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

17 thoughts on “Lu Fikirlah Sendiri

    1. takat RM2 juta xde la banyak mane pun kan huhuhu… esok lusa dah settle dah…

      2-3x belakon pun dah byk leh dpt

      p/s- kahwin besa2 pun dah ok dah tue.. xpyh nk besar2 huhuhu

  1. setiap tahun ramai law graduate dikeluarkan oleh universiti…at least meriah sikit khoje deme tu…last2 settle luar mahkamah..ngehehe

    1. Asalkan Lawyer x wat loyer buruk dah la…

      teman xkisah if saman menyaman tidak melibatkan duit… sikit2 men duit.. sikit2 men duit.. ingat sonang ke nak cari juta-juta…

    1. Jangan la saman bro.. bro mane de money banyak tue “mani” ada la he..23x

      is moOney nie… babap karang

    1. Boleh je… xpercaya tanya orang cina.. nak buat kubur pun koman2 RM10K

      belum lagi buh perabot ke kereta ke harta benda ke

      kalau ikutkan duit saman yang di perolehi tidak boleh dianggap sebagai halal.. melainkan ianya saman untuk menuntut kerugian or nilai yang sama dgn nilai sebenar kerugian yang disebabkan oleh defenden

  2. dia kaya..semua blh buat duit..tapi jika tdk bijak dlm merancang masa depan..takut hancus je di tgah jlan..

    artis..bab saman menyaman ni dah jadi sajian bisa pd mrka..nnti dapt buat filem dui masuk sure pkra blh stel kmbli..

    tapi suri lbh suka rosyam nor sb pandai bawak diri ;) dari pelakon skrg ntah apa2 ntha..

    1. Ops… kita serupa.. bro pun minat dgn Rosyam Nor

      teringin nak jumpa or kerja dgn die

  3. sapa x nak bro kaya dengan cara mudah.
    tu la kalau nak buat ape2, atau nak keluar kenyataan ape2 kene hati2 sket…kalo x, sok lusa mari la surat mahkamah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *