You are here
Home > Iklan > Pelayaran Islamik™ 3.0 : Penang – Phuket – Krabi Pada 1-4 Februari 2015

17,431,171 total views, 5,015 views today

Pelayaran Islamik™ 3.0 : Penang – Phuket – Krabi Pada 1-4 Februari 2015

Daftar Pelayaran Islamik 3.0
Kenapa mereka yang tercari-cari pakej pelancongan sambil beramal.

Bro nak jemput anda menyertai Pelayaran Islamik™ 3.0 dimana anda berpeluang menaiki Kapal Mewah Star Cruise Libra dari Penang – Phuket – Krabi yang akan berlangsung pada 1-4 Februari 2015 ini.

Pendaftaran masih dibuka buat mereka yang berminat.

Penceramah Bebas Pelayaran Islamik™ 3.0
Selain bercuti, kita juga dapat belajar dan menambah ilmu ilmu agama bersama :-

  1. Ustaz Badli Shah (Penceramah Bebas)
  2. Sheikh Abdelaziz Ghonim (Ahli Majlis Fatwa Al-Azhar Tanta)
  3. Dato Hassan Mahmud (Penceramah Bebas)
  4. Dato’ Dr. Fadzilah Kamsah (Pakar Motivasi)
  5. Imam muda Miril

Antara slot perkongsian ilmu agama yang menarik disisipkan dalam aturcara yang akan disampaikan oleh beberapa penceramah :

  1. Ketahui kedudukan kiblat
  2. Pelajari Solat Jama’ & Qasar
  3. Ceramah & Kuliah
  4. Qiyamulail
  5. Zikir & Selawat
  6. Soal Jawab Bersama Ustaz
  7. Program Ziarah
  8. Makan Malam Kesyukuran

Selain daripada itu anda juga akan dibawa untuk melawat sekolah pondok serta masjid di Phuket dan Krabi.

Gambar Program Pelayaran Islamik Terdahulu

Gambar Pelayaran Islamik

Gambar Pelayaran Islamik

Gambar Pelayaran Islamik

Gambar Pelayaran Islamik

Untuk maklumat lengkap tentang aktiviti sepanjang Pelayaran Islamik 3.0 anda boleh rujuk pada pautan ini (klik disini)

Sekiranya berminat untuk menyertai Program Pelayaran Islamik™ 3.0 ini, anda boleh la mendapatkan maklumat lanjut di

Sekretariat Pelayaran Islamik

No 2.08, Jalan Prima SG 1, Prima Sri Gombak,
68100 Batu Caves, Selangor Darul Ehsan,
Malaysia

No Tel : +603-6185 0010
Fax : +603-61899010
FB : PelayaranIslamik
Laman Web : www.pelayaranislamik.com
Emel: info@pelayaranislamik.com

Ianya sesuai bagi : Mereka Yang Ingin Berhijrah ~ Hadiah Kedua Ibu Bapa ~ Hadiah Cabutan Bertuah ~ Hadiah Korporat ~ Hadiah / Ulang Tahun Perkahwinan.

Anda boleh mendaftar di https://pelayaranislamik.com/daftar/3/step1.php

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

12 thoughts on “Pelayaran Islamik™ 3.0 : Penang – Phuket – Krabi Pada 1-4 Februari 2015

  1. Menarik ni. . Boleh dapat pengalaman baru sambil menikmati pelayaran di atas kapal, sambil menambah ilmu agama. ..terima kasih di atas perkongsian info. .

  2. Program Islamik yg sememangnya unik dan kreatif. Dakwah disampaikan dengan cara yg sangat halus, tertib dan sangat menarik. Secara tak langsung juga menaikkan martabat Islam dan kita semua sbg msykt Islam di Malaysia ini.. Subhanallah walhamdulillah…

  3. HMM ada kecaman juga ehh mengenai pelayaran ni … namun apapun bagi aku, pelayaran yang ada pengisian lebih baik daripada kosong … bayar pun lebih kurang je. Dari mati kapal tenggelam, lebih baik mati kapal tenggelam masa tgh zikir .. ye tak?

Leave a Reply

Top