17,159,468 total views, 34 views today

Pertandingan Design Sofa Raya Dengan Courts Malaysia

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Courts Malaysia Blogger ID Workshop
Baru-baru ini,

Bro dan beberapa rakan blogger termasuk pemenang contest yang Bro anjurkan diblog terpilih untuk menyertai Workshop Rekaan Dalaman (ID) dan pertandingan design sofa raya menggunakan aplikasi Sofa Maker dengan Courts Malaysia.

Ramai tak blogger yang terlibat.

Setiap dari mereka menerima bantal SilentNight sebagai hadiah saguhati (Boleh buat pillow fight dah nie)

Mana kala pemenang design terbaik pula, akan menerima Sofa Jazine dari SilentNight yang bernilai RM2399. Untung sangat pada sesiapa yang menang.

Sebelum pertandingan bermula, Kami diberi pendedahan tentang ID melalui bengkel yang diuruskan oleh salah satu rakan kongsi Perabot Courts, jurucakap SilentNight โ€“ Wilbert Liu yang mempunyai pengalaman lebih 10 tahun.

Courts Malaysia Blogger ID Workshop
Terdapat 9 orang blogger yang terlibat.

Dan kami dibahagikan kepada 3 kumpulan. Satu kumpulan ada 3 orang peserta. Nampak tak betapa seriusnya bila blogger dimintak mendesign sofa sendiri mengikut tema perayaan.

Courts Malaysia Blogger ID Workshop
Tak payak tengok dorang.

Korang tengok Bro pun dah cukup. Nampak keseriusan Bro disitu.

Hanya 5 minit sahaja diberikan kepada kami untuk menyelesaikan tugasan yang diberikan. Dup dap dup dap… Dalam kepala dok fikir, Kalau buruk design tapi menang… Tak pasal-pasal jadi sofa raya. Baik buat cantik-cantik.

Kumpulan 1
Courts Malaysia Blogger ID Workshop

Kumpulan 2
Courts Malaysia Blogger ID Workshop

Kumpulan 3
Courts Malaysia Blogger ID Workshop

Semua design menarik-menarik. Design Bro je kot yang simple-simple.

Rasanya perluang untuk Bro menang dah tipis. Tak kisah la, janji enjoy bersama rakan-rakan blogger yang lain bersaing untuk memenangi cabaran ini.

Courts Malaysia Blogger ID Workshop
Sambil menunggu keputusan,

Selfie kejab dengan pemenang contest Bro – Ila Salleh yang merupakan kenalan blogger dah beberapa tahun tapi tak pernah jumpa.

Apa-apa pun terima kasih sebab sudi join contest yang Bro anjurkan tempoh hari. Kalau tak join, sure tak berpeluang menyertai Bro bersaing mendesign sofa he…23x

Keputusan Pertandingan Mendesign Sofa Raya bersama Courts Malaysia

Courts Malaysia Blogger ID Workshop

Terima kasih kepada pihak penganjur, juri dan rakan-rakan kerana sudi memilih design Bro Framestone untuk memenangi hadiah sagu hati berupa Bantal SilentNight.

Perghhhhh…

Memang sedap bantal ini, sedap dipeluk. Sampai sekarang Bro tak keluarkan dari sarungnya. Sampaikan puan isteri cakap, sedap sangat peluk bantal ke, atau kecewa sebab tak menang he..23x

Dan pemenangnya adalah…..!!!!
Courts Malaysia Blogger ID Workshop

Mat Tiger aka Eyriqazz

Ada boleh nampak designnya dipaparkan dibelakangnya.

Tahniah beb, dan salah satu kateria design beliau dinorbatkan sebagai juara adalah kerana designnya berjiwa muda, moden dan kreatif.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “Pertandingan Design Sofa Raya Dengan Courts Malaysia

  1. Masing-masing tekun memerah kepala memikir rekaan terbaik sofa idaman. ๐Ÿ™‚

    1. Agak mencabar gak sebenarnya… Nak design rekaan ikut kehendak kita memang senang. Tapi nak design untuk menang je yang susah sikit ๐Ÿ™‚

  2. Tahniah kepada Iman!!! Seronok juga sesekali diberi tugasan mereka sofa…hehe ๐Ÿ™‚

    1. Next time ada lagi, boleh cuba ๐Ÿ™‚

  3. tahniah kepada abg eyriqazz. design bro pun ok jugak. ^_^

    1. Eh xde la… Design Bro biasa2 je..

  4. huhu..igt bro menang xdi..

    1. He..23x saja je nak bagi gempak sikit…

  5. takdapat sofa dapat induction cooker..insya allah ila cuba melapangkan masa nak joint event bro lagi yek..

    1. Yeahhhhh boleh la ajak join event memana nanti ๐Ÿ™‚

Leave a Comment