17,159,505 total views, 71 views today

Budaya Hari Raya : Monopod Dimana-Mana

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Monopod Selfie
Rasanya tahun ini, hari raya dimeriahkan dengan monopod.

Pergi raya ke mana saja, pasti anda yang mengeluarkan monopod memasing untuk selfie. Masing-masing menayang kamera handphone memasing bersama Monopod.

Paling gempak, bila ada camera GoPro atau yang seakan dengannya.

Bila buka facebook,

Memasing tayang gambar yang diambil dengan monopod memasing. Tapi tak pasti itu monopod sendiri atau pinjam orang lain punya.

Rasanya RM15 dah boleh dapat benda ala ini.

Monopod Terpanjang Hari Raya Aidil Fitri

Kalau rasa tak mampu nak beli, tak sempat nak beli atau rasa macam tak cukup panjang batang monopod anda.

Mungkin anda boleh gunakan benda yang seangkatan dengannya. Contoh seperti dalam gambar diatas he..23x Baru nampak lain dari yang lain.

Tetapi…

Monopod Selfie
Tolong elakkan upload gambar bebukan time raya ini.

Filter dulu sebelum upload.

Ini kes terkini.

#selfie dekat tanah perkuburan.

Tapi kalau korang usha betul-betul. Mamat tue tengah berdiri betul2 atas kubur. #KauDahKenapa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “Budaya Hari Raya : Monopod Dimana-Mana

  1. Bahaya juga budaya berselfie ni kalau ia dilakukan secara keterlaluan. .. huhuhu. .

  2. Tak salah nak berselfie tapi saban hari ramai yang makin rakus. Bagi konah sendiri selfie kena bertempat. Ini kubur pun nak berselfie…jangankan pergi kubur, orang sibuk kapankan jenazah pun nak berselfie…nak bergambar tu biar bertempat.

  3. pakai buluh memang gempak juga bro..

  4. Ikut kajian terbaru.. orang yang gila ber selfie ni

    ada masalah perlukan perhatian.. pentingkan diri sendiri.

    Kurang sensitif.

    Kajian universiti barat.. Macam betul kan..

    Kalau tidak takkanlah mamat tu selfie pijak kubur orang.

  5. saya memang kurang gemar tengok orang bermonopod sana sini…macam semak je…pergi mana2 nak bawa je benda tu…adehhh…huhu

    1. Oh ye ke…?? Cc : Deq Noor

    2. Haha…kenapa kena cc ke deqnoor ni…? Saya cuma kurang gemar je bro…monopod di mana-mana…siapa la agaknya yang mulakan trending ni…hehe

Leave a Comment