17,148,792 total views, 96 views today

Pesanan Sebelum Menimang Cahaya Mata Oleh Altimet

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Altimet Open House

Bro baru-baru nie lepak dengan Altimet.

Soalan pertama yang keluar dari mulut dia, “Bila due nie?” bila tahu isteri Bro mengandung. Kemudian satu per satu persoalan diajukan.

Amboi mu, banyak sangat soalannya, “Gua bukan retis untuk diajukan soalan bertubi-tubi ini”

Apa-apa pun thank beb atas perkongsian mu sebagai seorang bapa selama ini.

Disini Bro nak kongsikan beberapa pesanan sebelum menimang cahaya mata yang beliau kongsikan dengan Bro baru-baru ini.

  1. Buat persiapan awal takut baby keluar sebelum masanya.
  2. Study cara nak azan & iqamah yang betul. Takut nanti tersalah sebutan atau tersasul.
  3. Sewaktu menyambut baby nanti, pastikan azan/iqamah jadi perkara pertama yang mereka dengar.
  4. Jangan panik Bro..!!! Hang je kekuatan isteri hang sewaktu nak melahirkan anak hang

Kalau ikutkan banyak juga yang dia pesan dekat Bro, tapi ini je yang dapat Bro recall (masa nak tulis entry ini – tengah mamai nie).

Jom layan video yang sempat Bro rakam ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 thoughts on “Pesanan Sebelum Menimang Cahaya Mata Oleh Altimet

  1. Satu nasihat yang bagus untuk seorang yang bakal menimang cahaya mata pertama. .

    1. Yup, memang satu nasihat terbaik buat Bro dan isteri.

  2. Selamat menyambut anak sulung.

  3. good luck Bro…always be calm..no nervous2 ha…my ex dulu xde masa i deliver Dania…heheheheh…so..if dania nak adik lagi…kena la mama eh ni kahwin sekali lagi…hahahahahha

  4. nas

    Eh encik altimet atau abd rahman dah kawin ke..ala..ingat single lagi..tahniah lah sebab nak dapat baby dan kepada altimet huhu selamat berbahagia di samping isteri tercinta(ikhlas ni)

    1. Yup sudah.. Hari tue masa lepak dengan dia. Dia bagitau, dia dapat sepasang. Laki n perempuan, dah besar dah dorang.

  5. fatihahbtnasir

    you rapat ke dengan altimet?? kirim salam kat dia ye 🙂 teringin nak jumpa dia face to face!

    1. Rapat macam tue je.. Insya’lah try la roger die dekat twitter.. if die free, dia akan balas.

  6. fatihahbtnasir

    ala , tp i takde twitter haha ketinggalan zaman sikit -.-

  7. la dah kahwin ke… baru taw… inshaAllah nanti nak tunjuk kat suami..

    1. Siapa yang dah kahwin? Bro ke Altimet? he…23x

    2. Altiment la.. Bro memang dah taw kahwin ada anak dua.. Hihihihihi

  8. fieqa

    ehh. altimet dah kawen!!! serius ke?

Leave a Comment