You are here
Home > 1001 Pictures > Foto Pilihan > Rakan Blogger Yang Anda Perlu Kenali

17,421,407 total views, 3,228 views today

Rakan Blogger Yang Anda Perlu Kenali

Blogger SBB2013 Denaihati

Rakan blogger yang anda perlu kenali.

Kata orang, “tak kenal, maka tak cinta”. Di sini Bro perkenalkan beberapa blogger yang Bro temui sewaktu majlis Sepetang Bersama Blogger anjuran Denaihati Network.

Jika ada masa, korang datang dan tinggalkan komen di blog mereka.

  1. Hazwan Hairy (Blogger popular tetapi sukaΒ nervous)
  2. Santai Leeza Β (Blogger comel)
  3. Nisa Kay (Blogger selebriti yang sambung berlajar untuk mengejar cita-cita)
  4. Iera Kan (Wife Bro)

Ada yang tanya,

Kenapa Bro suka promote blogger yang femes-femes. Kenapa tak nak promote blogger yang baru nak up atau blogger picisan .

Jawapan Bro senang je.

Nak promote, sekurang-kurangnya biarlah ada gambar dengan Bro. Pelik pula orang cakap, bro dok promote gambar awek atau jejaka dekat blog. Nanti ada yang labelkan Bro nie lelaki gatai atau gay.

Jumpa bro, tegur je (Bro bukan makan orang)

Ajak je bersembang tetapi jangan lupa kenalkan diri. Hulur je name card (jika ada, jika tiada boleh roger bro untuk dapatkan harga menarik untuk tempah namecard)

Jangan malu nak amik gambar dengan Bro.

Kecuali jika anda tak nak muka anda tersebar dekat internet (kan ada blogger yang jenis tak suka tayang muka dekat blog).

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

60 thoughts on “Rakan Blogger Yang Anda Perlu Kenali

  1. hmmm,x kisah la…femes x femes bkn mslh bg gua…bg gua senang jer,aku menulis bukan kerana nama….femes pn klu apa yg ditulis tu x bermanfaat, xda guna gak…tul tak bro?just pandangan πŸ™‚

    1. Betul tue.. tapi pada sesetengah, dengan kefemesan mereka mudah ditawarkan untuk projek advertorial.

      lagi popular mereka, lagi tinggi nilai yang mereka terima.

      Paling penting dalam dunia blogging adalah pengaruh. Itu yang pengiklan suka.

      Sebab dorang bukan sekadar mengiklan di blog bahkan amik blogger tersebut sebagai model produk dorang.

    2. ya,gua faham ttg prkara tu bro.iklan n advertorial.tp secara peribadi, kbykn blogger yg ada nama n popular dkt negara kita ni mslhnya ada satu,bahan n isi kandungan dlm tulisan tu agak ‘cliche’..info bermanfaat, perkongsian ilmu, mendidik generasi muda ke arah yg betul etc?jrg sekali gua tgk topik sbgni dlm tulisan blogger2 yg femes.adapn boleh dikira berapa kerat je.rata2nya klu x ckp pasal artis, fesyen, dan yg sewaktu dgnnya…

      bg gua senang jer bro..seorang penulis/blogger yg popular tu sepatutnya mengambil tggjwb sbg role model dlm menyampaikn suatu mesej yg positif kpd para pembacanya.dgn pengaruh yg dimiliki oleh seseorg blogger yg popular tu, sedikit sbyk dia akan dpt mndidik para pembacanya ke arah yg positif.ini tidak, asyik2 dimomokkn dgn kisah artis, fesyen, majlis itu ini dsbg..point utamanya,cuma nk jd femes, dpt fulus masyyukk dr iklan,advert etc…

      gua x ckp tulisan gua bagus, sentiasa berisi n penuh dgn info, siapalah gua ni dlm dunia bloging ni.ilmu pn ciout ja.tp sekurang2nya gua mncuba utk pergi kearah itu..lgpn part time blogger mcm gua ni,nk jadi femes h glemer??xda niat n x pernah terlintas….

      sorry bro klu apa yg gua ckp agak pedas, ini cuma pdpt peribadi gua.tak setuju x apa…sbb inilah senario dan gmbaran besar yg gua nmpk dlm dunia blogging Malaysia ni..

      Salam

    3. Tang tue kena buka topik lain.

      Memang ada betul pun apa yang kamu kata, sebab itu bro sendiri pernah nyatakan sebelum ini (kena selak entry2 sebelum ini) blogger terbahagi kebanyak beberapa kategori.

      Dan dimana kedudukan mereka.

      – dikelani dalam masyarakat
      – dikenali dikalangan pembaca blog
      – dikenali dikalangan blogger
      – dikenali dikalangan rakan-rakan
      – syok sendiri
      – etc (xboleh nak fikir masa memalam nie)

      Bro tengah usaha untuk dikenali dalam masyarakat. Alhamdulillah masih lagi merangkak menuju kearahnya.

      Lain orang, lain pandangannya.

      Apa-apa pun tengok juga tujuan mereka berblog. Dan selalunya, kalau tujuan atau niat itu tak elok, pasti xlama naik, lepas tue xde dengar apa2.

      Pernah juga dengar beberapa blogger yang orang lain kata popular, femes, retis etc.

      Dalam beberapa bulan. Blog xupdate, dan mula hilang didunia maya (facebook, twitter etc…)

    4. well, fair enough..mmg betul, lain padang lain belalang.lain org lain pndangannya.cara dan tujuan kita dalam berbloging jg sgt jauh berbeza..apapun gud luck on ur mission utk dikenali dlm msyrkt bro..

      btw, perkongsian yg baik bro.gua suka dgn debate & sharing yg berisi sprt ini.til next time

      salam

      (^_^)

  2. hee…ada jgk blogger yg lebih suka sorokkan identiti..tu yg takmo bergambar sgt..sy ada jgk tepekkan muka kat blog tapi jarang la..hee~

    P.S – tak teringat pulak nak bergambar dgn bro masa SBB hari tu..huhu

    1. Bukan pancing tapi pukat boleh? lol huhuhu…

      itu tidak benar ya Bro, mmg sejak follow blog bro lagi yang dicadangkan oleh Paklan.

    2. “Paklan ada kenalan blogger sorang ni so kikie awak sila follow dya dan belajar cara-cara dya goreng n susun-atur blog dya” Kata paklan awal tahun 2012.

      hehehe sebab kie selalu tanya dya itu ini berkaitan blog, tapi dya tu rajin travel atas urusan kerja so dya suggest ng bro πŸ™‚

    1. Insya’lah tiada masalah. kita sendiri pun tak tahu bila lagi akan berjumpa selepas kali terakhir berjumpa.

      Maka hargai perjumpaan yang pertama. Xde gambar pun xpe, asalkan ada kenangan he..23x (ayat jiwang punye)

    1. Amboi… Itu maknya mu lelaki tulen.

      Ini pun bro yang lelaju amik gambar sendiri dan minta dorang menyelit dekat belakang. Kalau tak buat macam nie, gamaknya xde la gambar bro dengan dorang. Siapa la bro nie kan (bukannya awek cun atau lelaki bujang he..23x)

  3. salam bro,
    ira khan dah tentu kenal sbb wife bro..
    hairy dan leeza mmg mmber blogger shida..dorg dua mmg nice πŸ™‚
    tp Nisa Kay tu…bro kim slm dekat dia (nisa kay)..teringin nk bkwn ^_^

    thanks bro πŸ™‚

Leave a Reply

Top