You are here
Home > 1001 Pictures > Foto Pilihan > Jadi Warga Bandar Tasik Puteri, Rawang

17,437,721 total views, 1,576 views today

Jadi Warga Bandar Tasik Puteri, Rawang

Dengan ini,

Kami suami isteri rasmi menjadi warga Bandar Tasik Puteri, Rawang.

Kalau ikutkan, Rawang – KL tiadalah jauh mana pun. Tapi ramai yang bertanya, kenapa duduk Rawang? Tak jauh ke?

Bagi Bro, agak ok juga dekat dengan McD & Jusco Rawang (ada TGV lagi – ye ke TGV?) Tak ada la rasa macam wajib turun KL sangat if nak bersantai dengan keluarga.

Ada juga yang bertanya, kenapa bro sewa rumah besar-besar? 4 bilik + 3 bilik air siap amik corner lot lagi. Sure mahalkan?

Pada bro,

Tak kisah keluarkan lebih duit untuk dapatkan rumah yang selesa. Sebab Bro tahu, bukan Bro dan isteri je akan duduk disana.

Hujung minggu, maybe family bro akan datang kesini. Ada kolam mancing fav ayah Bro disini.

Dan memudahkan keluarga dia di Johor berteduh sekiranya turun ke KL.

Kan berbaloi.

Sebab kita kena ingat, perkahwinan buat setakat anda membina hidup baru dengan si dia sahaja. Tetapi bersama keluarga dia juga.

Salah satu tujuan perkahwinan adalah mengeratkan 2 keluarga sesama islam.

Bicara Bro : Dalam minggu ini nak dekati orang surau dan masjid disini. Biar masyarakat kenal anda (jangan jadi kera sumbang ek)

Insya’lah ada rezeki lebih, nak buat kenduri sikit. Bagi sejuk rumah ini.

Terima kasih kepada puan isteri Bro yang bijak mencari rumah.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

54 thoughts on “Jadi Warga Bandar Tasik Puteri, Rawang

  1. salam perkenalan Bro,dulu mmg Tasik Puteri ni kalau nak prgi KL mmg jauh
    tapi skrg smjak ada Latar syukur alhmdllh.kalau susur masuk dan keluar
    latar ke Tasik Puteri siap nanti lagilah dekat,time tu harga rmh dan sewa
    semuanya akan naik.Cadang nak beli rmh kat sini sblm hrga melbung naik
    tp nama blaklist la pulak…..nasib2

    1. Salam kenal juga..

      Rasanya kebanyakan rumah di sini bakal naik harga dalam masa terdekat. Kena prepare juga.. xpun boleh dapatkan buku rahsia hartanah. Jika berminat boleh roger Bro.

      Harga RM22 sahaja….

  2. Saya ingin mencari rumah sewa jenis teres di kawasan bandar tasik puteri yg bdekatan dgn skolah rendah n mnengah….kalo ade yg lebih 3 bilik lagi bagus….saya mahu kan secepat mungkin…jika asa kemosongan
    .sila hubungi sye di talian 018-3572184…sye mcari rumah utk.keselesaan kami sekeluarga….

  3. assalam bro.. Nak tnye sket..dari mane dpt info psl rumah 2? Murah jg klo corner lot 600 sbulan..saya pon sedang mncari rumah utk disewa.. Bercadang nak beli tp proses lama sgt..anak2 nk skolah so terpaksa sewa dulu.. So nk tau jv cara bto dpt cari rmh tu..mlalui agen atau kawanke atau iklan kat mane2 wbsite..

    1. Mula2 cari dekat Mudah.My tengok lokasi mana yang ada banyak rumah sewa.. Then set satu hari turun sana lawat semua rumah sewa yang dorang iklan…

      Alang2 dah ada dekat sana, usha juga iklan2 tepi jalan kot2 ada rumah lain yang ingin disewa.

      Tempoh hari dpat RM600 pun sebab owner nak halau penyewa lama.. sebab dorang dah lama menyewa tapi xbayar-bayar. Jenis liat…

  4. Assalam bro…
    Berjiran kita ni.. tp saya di Blok 3.. 😉
    Alhamdulillah.. sy pon keje d KL.. berulang hari2 drive BTP Rawang ke Bangsar,KL… bila dah biasa tu,.. tak la rasa jauh.. cume kene hadap jem bile nak reach KL..huhuh..saya beli rumah di Blok 3 .. 2 tingkat.. RM190K .. tahun yg sama bro pindah (2012)..
    Skarg kalo tanya pada agen… harga dah mencanak …boleh reach 2++..tgh tunggu LATAR siap..

    Kepada sesiapa yg mencari rumah sewa di BTP (Blok 3).. boleh kot consider rumah sebelah saya… hehehe kosong..
    Owner Cikgu India.
    Rumah cantik. renovated. Kitchen top & cabinet.Fully tiles. RM750 sewa.
    Boleh email sy lieza_zul@yahoo.com 😉

  5. Tumpang lalu tuan-tuan tanah.
    Saya pada 1 Disember 2014 nak sewakan rumah saya di blok 26, jln hijau 1/4. Rumah end-lot tepi padang yang ada mata air bumi yg diorang datang angkut free. Rumah 2 tkt ada 4 bilangan aircon di setiap bilik dan ruang tamu. Dapur dah dibesarkan sampai ke tepi longkang dan atas ada beranda tambahan dibelakang untuk jemur kain.Sewa bulanan RM700.00 . Hubungi 0122190000. Sapa dulu dia dapat.

    1. Rumah saya telah ada penyewanya , terima kasih.
      Admin minta keluarkan iklan saya dan teima kasih kerana beri tumpang

Leave a Reply

Top