4,248,439 total views, 3,933 views today

Berani Punya Budak

Berani Punya Budak,

Sebuah filem arahan Afdlin Shauki dimana beliau membuat kelainan apabila ianya melibatkan kerjasama antara 2 syarikat produksi daripada 2 buah negara, iaitu VW &Ismail Holdings.

Filem ini dibarisi oleh pelakon hebat seperti Awie, Afdlin Shauki, Johan Raja Lawak, Nabil Raja Lawak, Riezman Khuzaimie & Adlin Aman Ramlie.

Sinopsis Filem Berani Punya Budak

Shuhami Abdullah/Tong (Afdlin Shauki) baru sahaja tiba di lapangan terbang, namun dia telah ditangkap oleh pihak Interpol & disoal siasat kerana disyaki terlibat dengan kegiatan gangster Thailand.

Di sini, Shuhaimi berceritakan mengenai kehidupan abang iparnya

Pairote telah dipaksa oleh kumpulan mafia terbesar di Thailand untuk mencuri data informasi pelanggan daripada Bank Wealthy, sebuah syarikat kad kredit antarabangsa. Dia menjadikan Lita (Naib Presiden syarikat tersebut) sebagai tawanan dan memaksanya untuk memberi kata laluan yang akan membolehkan tugasannya dihabiskan, dan kemudian dapat melarikan diri daripadanya.

Dia melakukan ini untuk abangnya, Tong yang telah ditangkap, diseksa dan dijadikan tebusan oleh kumpulan mafia tersebut. Sebagai pertukaran untuk data yang telah mereka paksa curi.

Snack Preview Filem Berani Punya Budak

Tak banyak yang bro tahu mengenai filem ini.

Insya’lah bro akan buat review selepas menonton pra-tonton filem ini.

26 April menganas di pawagam berhampiran anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Responses to Berani Punya Budak

  1. tyka says:

    Mesti klakar cerite ni. Tak sabar nak tengok.

  2. Pergh bro Framestone dah up sinopsis filem nih. Harap2 filem ni terbaek dari Afdlin Shauki untuk kitorang buat review nnti. Yeah!

  3. akhiyy says:

    hahaha..cam best je..

  4. sutera says:

    mcm bestlah..bro dh tgk tu jgn lupa review ! :)

  5. Nurul says:

    Trailer dia best.. Mesti cita ni lawak..

    X sabar nk tgk.. ;)

  6. jay says:

    ingat kan budak mana..hehehe…nak tgok juga..mesti best kan…ermm nak ajak siapa ek??

  7. acul says:

    aku suka poster die yg same konsep cam GTA. mmg terbaik a.

  8. auc dot com says:

    macam menarik je nih
    boleh tengok nih nanti

  9. budakserius says:

    Poster tiru mcam GTA.haha
    budakserius recently posted..Qarin: Pendamping setiap manusia

  10. Ezad Skytech says:

    mcm best je movie ni bro…kena tgk ni nanti…:D

  11. [...] Anda boleh baca sinopsis filem ini di sini. [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge