17,148,481 total views, 3,870 views today

Berani Punya Budak

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Berani Punya Budak,

Sebuah filem arahan Afdlin Shauki dimana beliau membuat kelainan apabila ianya melibatkan kerjasama antara 2 syarikat produksi daripada 2 buah negara, iaitu VW &Ismail Holdings.

Filem ini dibarisi oleh pelakon hebat seperti Awie, Afdlin Shauki, Johan Raja Lawak, Nabil Raja Lawak, Riezman Khuzaimie & Adlin Aman Ramlie.

Sinopsis Filem Berani Punya Budak

Shuhami Abdullah/Tong (Afdlin Shauki) baru sahaja tiba di lapangan terbang, namun dia telah ditangkap oleh pihak Interpol & disoal siasat kerana disyaki terlibat dengan kegiatan gangster Thailand.

Di sini, Shuhaimi berceritakan mengenai kehidupan abang iparnya

Pairote telah dipaksa oleh kumpulan mafia terbesar di Thailand untuk mencuri data informasi pelanggan daripada Bank Wealthy, sebuah syarikat kad kredit antarabangsa. Dia menjadikan Lita (Naib Presiden syarikat tersebut) sebagai tawanan dan memaksanya untuk memberi kata laluan yang akan membolehkan tugasannya dihabiskan, dan kemudian dapat melarikan diri daripadanya.

Dia melakukan ini untuk abangnya, Tong yang telah ditangkap, diseksa dan dijadikan tebusan oleh kumpulan mafia tersebut. Sebagai pertukaran untuk data yang telah mereka paksa curi.

Snack Preview Filem Berani Punya Budak

Tak banyak yang bro tahu mengenai filem ini.

Insya’lah bro akan buat review selepas menonton pra-tonton filem ini.

26 April menganas di pawagam berhampiran anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 thoughts on “Berani Punya Budak

  1. Mesti klakar cerite ni. Tak sabar nak tengok.

    1. Rasanya macam tue la kan….

      Bro kenkadang suka gak layan cite thai yang kelakar2… best gak

  2. Pergh bro Framestone dah up sinopsis filem nih. Harap2 filem ni terbaek dari Afdlin Shauki untuk kitorang buat review nnti. Yeah!

    1. dah lama up dekat blog lain…

      tapi company nie roger bro suruh masukan dalam blog bro…

      malam nie layan pra tonton dorang 🙂

  3. mcm bestlah..bro dh tgk tu jgn lupa review ! 🙂

    1. Insya’lah bro akan review di blog 🙂

  4. Trailer dia best.. Mesti cita ni lawak..

    X sabar nk tgk.. 😉

    1. Jom tengok malam nie nak x?

  5. jay

    ingat kan budak mana..hehehe…nak tgok juga..mesti best kan…ermm nak ajak siapa ek??

    1. he..23x ajak la sesiapa 🙂

    2. jay

      nak ajak org yg komen atas Jay tu boleh??hahahha

    3. Nurul ek…??

      Malam nie dia jadi PA bro… sabtu & ahad juga 🙂

    4. jay

      alamak dah lambat nak ajak awal..hahaha..rupenye bro dah booking awal..:P

  6. aku suka poster die yg same konsep cam GTA. mmg terbaik a.

    1. He..23x itu yang menarik tue…

  7. macam menarik je nih
    boleh tengok nih nanti

    1. Ada masa tengok la…

      Tapi bagi bro.. bro lebih prefer cite ini yang versi Thailand…

  8. mcm best je movie ni bro…kena tgk ni nanti…:D

Leave a Comment