You are here
Home > Bersama BroFramestone > Fitrah Manusia Bersama BroFramestone > Tak Guna Suami Hensem, Kaya Tetapi Dalam Kosong

17,683,334 total views, 4,461 views today

Tak Guna Suami Hensem, Kaya Tetapi Dalam Kosong


Erm,

Ramai perempuan zaman sekarang nie,

Bila ditanya kenapa sayang sangat pada boyfriend dorang?

Ini jawapan yang bro terima:-

  1. Hensem
  2. Baik
  3. Caring
  4. Pandai amik hati
  5. Kereta dia menarik
  6. Ada gaya
  7. Sejuk mata memandang…
  8. etc

Peh,

Kalau perempuan cakap memang tip top la kan. Kalau lelaki pula yang cakap, mesti berbeza & lagi straight to the point.

Tak kisah pun,

Bila dah kahwin, baru dok komplen. Awak ini la, awak itu la… Ada saja yang xkena. Ke baru terbuka mata melihat realiti.

Bicara Bro : hensem saja xguna, kaya pun tak guna. Jika dalam jiwa dan rohani kosong.

Lelaki yang bertanggungjawab, adalah lelaki yang menjaga kehormatan wanita, keluarga mahupun diri sendiri.

Lelaki yang terbaik, adalah lelaki yang mampu membimbing diri sendiri mahupun orang lain kernaNya dan bukan ke arah kemungkaran.

Iklan : Bengkel Menyanyi, Menari dan Berlakon

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

31 thoughts on “Tak Guna Suami Hensem, Kaya Tetapi Dalam Kosong

  1. bukan senang nak jadi suami ni. Semakin kita mencari dan membaca tentang ilmu rumahtangga rasa semakin tak nak nak kahwin.Berat sangat tanggung jwab.haha.betul tak bro?haha

    1. Yup betul..

      Kenkadang yang ade pengalaman bertahun2 jadi suami pun masih belum layak dibuat suami he..23x

    1. Thank coz sudi singgah…

      Ramai yang hipokrik.. tetapi ramai yang terang2 tunjuk.. tp bile dh hangat bercinta.. busuk pun boleh cakap wangi

    1. Insya’lah dipermudahkan..

      Asalkan awal2 lagi tidak dibutakan.. biar mata terbuka dulu dan tahu dia macam mane.. layak atau tidak

    1. lelaki kemajuannya tang perut.. tue yang ramai jalan perut kedepan 🙂

      tetai ramai gak lelaki yanh tidak bertanggungjawab pada diri sendiri kan

    1. jawapan yang lelaki bagi kenkadang boleh menjamin pancing mengena he…23x

      yup betul. Perempuan mudah tewas dengan perasaan

    1. jika awal2 bercinta pun solat bukan miss.. tapi memg tidak.. tapi yang itu la dipuja disanjung diangkat2…

      bagaimana pula..

    1. mu kalau datang blog bro dok setuju je…

      yup statement bawah tue la yang paling mantap sekali

  2. Merendah diri adalah jalan terbaik
    dan yang penting dalam tu kena ada isi gak
    kita ni lelaki bila dah kahwin nanti jadi ketua keluarga,kena la jadi contoh

    1. yup, bro yang rendah ini pun suka merendahkan diri…

      susah nak isi yang dalam ini, bila takbur sikit, segala isi dalam yang dibangga2kan selama ini, habis macam tue sahaja…

      susah nk cari lelaki yang mampu jadi ketua keluarga

  3. Upsss..jawapan Miss Meen
    Xda satu pun di atas ^_^
    Yang b0leh kata ..
    Miss Meen selesa dengan si dia seadanya …
    Susah tuh nak cari orang yang betul2 kita SELESA .. ^_^

    ————-
    Yup!! Sok0ng Bro..
    Lelaki yang bertanggungjawab, adalah lelaki yang menjaga kehormatan wanita, keluarga dan diri sendiri.. ^_^

    1. yup memang susah nak cari yang kita selesa..

      tetapi jawapan kamu boleh dimasukan dalam jawapan no 8 he…23x

      ramai je yang cakap macam tue..

      tapi ada gak betulnya, bila kita rasa selesa bersamanya, ada petanda bahawa dia la jodoh kita.

      Lagi2 xde la bila tengok muka + perangai kita rasa menyampah pula dengan dia he..23x

      thank coz sudi sokong statement itu

    1. Ramai yang tidak seimbangkannya

      Dan bila ditanya kenapa tidak memilih cadangan yang terbaik diajukan kepada mereka

      “Tak hensem la, malu pula nak kahwin dengan dia”

  4. tak semua lelaki atau wanita boleh bertanggungjawab, boleh menjaga maruah dan membimbing antara satu sama lain…apa yg ada dalam hati, apa yg kite buat kne ikhlas keranaNya…bukan kerana nafsu…

    setiap org ade kekurangan da kelebihan…masing2 kne terima semua tu seadanya n bnyk bertolak ansur… 🙂

    1. Dan manusia yang terbaik adalah manusia yang bertanggungjawab pada dirinya.

      Dan tidak sekali-sekali menyalahgunakan apa yang diberikan olehNya + mengaibkan diri sendiri 🙂

  5. Btl kata Bro tu… Kalau lelaki tak leh bimbing isteri dia, tak leh terima kelemahan isteri dia, maka nya jadi la mcm skarang… Kes cerai berai melambak lambak…

    1. tapi ada juga si isteri yang tidak boleh menerima suami mereka yang tidak reti membimbing mereka…

      sedangkan before kahwin dah tahu si suami memang xpernah bimbing dia

  6. btol tu bro…sokong ngan kata2 bro tu..
    tak guna luar je elok, dalam takda apa2.

    nk jadi suami ni kena prepare sehabis baik..besar tanggungjawab tu..dan nak jd isteri pun bukan main tangkap2 muat je. pompuan n lelaki ni kekadang bila memilih just tgk luaran. tak selidik isi dalm..tu yang bnyk kes cerai berai bila tak serasi lepas berkahwin.

    hmm.

Leave a Reply

Top