You are here
Home > BroFramestone DiTanya > Bukan Senang Nak Jadi Suami

17,662,607 total views, 5,155 views today

Bukan Senang Nak Jadi Suami

Komen menarik dari entry bro sebelum ini berkaitan bakal suami yang sempurna pada luaran sahaja.

Bukan senang nak jadi suami ni.

Semakin kita mencari dan membaca tentang ilmu rumahtangga rasa semakin tak nak nak kahwin.

Berat sangat tanggung jawab.haha.betul tak bro?haha

Tukang Aju : Fahmi

Jawapan Bro : Yup betul.

Kenkadang yang ade pengalaman bertahun-tahun jadi suami pun masih belum layak dibuat suami he..23x

Bicara Bro : Bukan senang jadi suami orang nie, lagi ngaku dah kahwin. Lagi ramai yang cari perluang dan kesempatan untuk dampingi

Iklan : Ada kontes sedang dianjurkan oleh 1tube.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

25 thoughts on “Bukan Senang Nak Jadi Suami

    1. tue bila ada perasaan,

      bila tertibe dah xde perasaan, macam mane pula… itu yang ingin ditekankan…

      time bercinta semua manis… hilang je, semuanya pahit la.. masam la.. xrase ape2 la kan

    1. sebab itu susah nak cari orang yang bertanggungjawab.. terutama kepada dirinya sendiri

  1. tak sedar dan tak paham tanggungjawab tu la yang buat lelaki rase susah jd suami…perempuan pun mcm tu gaks…tau nk kawen je…

    p/s:
    mintak simpang terbabit ngan suami org ni…

    1. bila masing2 tau nak kahwen tetapi persediaan diri dari segi mental dan rohani tidak mencukupi..

      itu yang terabai tanggungjawab dan masing2 menunding jari jemari…

      p/s- bro bukan suami orang 🙂

    1. tetapi ramai yang xnak berada dalam situasi mencabar, dan masing2 nak lepas tangan 🙂

    1. perkara paling mudah didunia ini adalah mudah melupakan janji..

      dan itu yang paling banyak dipersoalkan di akhirat kelak

  2. Assalam. bro… bagi mata yang memandang dah rasa berat apatah lagi bahu yang memikul segala bebanan tu 1 juta kali berat.. apa yang penting “ITU ADALAH AMANAH ALLAH SWT” – jadi lakukan lah yang semampu mungkin…

    Layanzzz ajer

    1. bagi yang sedar alhamdulillah,

      entry ini bagi mereka yang tidak menyedari dan hanyut dengan arus duniawi…

      amanah,

      itu janji kita kepadaNya.

      Kadangkala hanya tinggal janji, janji manusia sentiasa mendustainya.. tidak seperti janji syaitan…

      janji tok moyang mereka tetap dituruti sehingga ke akhir zaman iaitu menyesatkan cucu cicit Adam a.s.

  3. I think that its all depend on the situation if we want to talk about responsibility. Everyone has their own responsibility exp: as a muslimah, our responsibility is to wearing tudung, that is towards our religion, so, if we want to talk about responsibility, don’t just throw it on husband….

  4. smua boleh jadi suami,tapi tak smua boleh jalankan tanggungjawab sebagai seorang suami,lebih malang ada pulak suami yang kena buli dengan bini.Yang jenis ni tak leh lah tambah stock.

Leave a Reply

Top