You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Ramai Blogger Fames Berpaling Tadah

17,445,694 total views, 4,905 views today

Ramai Blogger Fames Berpaling Tadah

Lately ramai blogger yang fames mahupun yang meningkat naik berpaling tadah dengan satu syarikat pengiklanan yang agak popular di Malaysia.

Adakah ini fonemena ataupun anjakan paradikma yang ingin dinyatakan oleh blogger sendiri di atas ketidak puas hatian mereka terhadap sesuatu yang mereka layak dapat tetapi tidak.

Blogger sendiri sepatutnya bebas melakukan apa-apa saja dengan blog mereka.

Kenapa pula,

Itu tidak boleh, ini tidak boleh. Kalau buat dah tidak boleh bergelihati atau terlibat dengan event mahupun kontes yang mereka anjurkan.

Manakah pilihan anda sebagai blogger? Adakah ianya:-

  1. Siti Nuffy
  2. Cik Mangga
  3. Nur Adver
  4. Nurul Innity
  5. Ng Churp churp
  6. Raja Says

Ada banyak saja pilih pengiklanan yang sesuai untuk blog anda.

Jika tidak percaya baca entry mereka jika rasa anda sendiri layak mendapat yang terbaik.

  1. Ben Ashaari
  2. Izamir Ridzwan

Bicara Bro : Maaf jika entry ini menyinggung hati dan perasaan sesiapa. Tiada niat, cuma nak buka mata blogger bahawa dunia blogger tanpa batasan ini terlalu luas.

Jangan bataskan diri anda, jika mahu pergi lebih jauh. Kot2 masuk Harian Metro ke? he..23x

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

50 thoughts on “Ramai Blogger Fames Berpaling Tadah

  1. ehehe ng churp churp eh bro.. tersengih aku siot

    pilihan di tangan masing-masing. pilih mana yg berkenan di hati.. bukan mak bapak aturkan pun mcm org dolu2 kawen hehe

    1. Ops he…23x tersengih ek… nanti bro buat entry khas untuk dorang nie ek

      orang dulu2 kahwin pun usha gak mane yangterbaik untuk anak meraka… walaupun berjawatan samseng kampung, solat xleh tinggal..

    1. adv + mangga agak slow….tak reti cam ne nak cepat masuk..

      churp2 n nuffnang blh lah…

      says agak laju kalau rajin promote iklan…

      tapi semuanya belum dapat cash out lagi…huhuuh

    2. bro churp2 n says dalam masa terdekat dah leh cash out… Nuffnang pun sama.. tp cdg nk cash out hujung bulan nie

  2. mungkin Nurul Innity nak mengorat nya perlukan syarat tinggi boleh cuba dengan Siti Nuffy yang maintenance rendah tapi ade syarat unik supaya tak curang.

    kalau dah cukup syarat untuk Nurul Innity apa salah nya cuba Innity kerana iklan lebih hebat dan pulangan berbaloi

    1. memang tengah pakai nurul innity sekarang nie…

      susah if dah bersyarat cam tue.. g jenjalan kat luar xleh nk ngurat orang lain yang yang lebih baik kan

  3. Tu la bro..
    Memenag ramai yg dh tukar..
    X puas hati sbb trafik tinggi..
    Earning sikit je..

    Sy masih gne nak buat mcm mne..
    Trafik blom capai tahap nk gne yg lbih tggi..
    Klo ade rezki nnt boleh la tukar..

    1. insya’lah boleh je.. usha je sampai penuhi syarat die..

      So perlu ke kita jatuhkan trafik blog semata2 nak penuhi kehendak mereka

    1. bro tertibe xdapat ape2.. td je baru masuk rm2 untuk tempoh 3minggu.. sape tahan beb…

      dulu xde pulak cam nie…

  4. Ini sebenarnya terpulang dengan kita sebagai blogger untuk memilih pihak pengiklanan kat blog kita, kan?..pilih la mana yang lebih menguntungkan..hehe

  5. I stick to whatever that gives me the most fun. And FUN is not defined by the amount of cashout I earn at the end of every month.

    So I guess that explains why I don’t care where I belong. As a matter of fact, nobody owns me. LOL

    K sebelum aku mencarut, aku mintak tuan rumah tunjukkan jalan keluar dari rumah ni. Wehh, mane pintu wehh??!! LOL

    1. he…23x maaf sini xde jalan kuar…

      just ade meja n ruangan untuk bersantai… meh bro tambah teh.. kita nikmati bersama2 di sini

    1. he..23x mu lambat.. bro dah pinang dah si nurul Innity… hantaran pun ok je…

      xde la demand sangat n berbaloi if perolehi he..23x

  6. karang innity pulak ramai orang, kongsi kek ramai2. intai balik nuffnang.

    nuffnang penuh balik, pastu innity balik, yada yada yada

    circle continue

    1. jangan pening.. adeh.. jangan muntah kat sini huhuhu….

      boleh je if nk bro tolong 🙂

    1. Ng Churp2 bro masih boleh tahan… cuma baru2 nie je lambat update earning…

      sekali update dpat dalam ringit lebih… says2 pun leh dapat lagi banyak dari tue

  7. apa-apa pun terpulang pada niat ..kalau nak cari income dengan berblog..boleh sajer cari yang mana yang bagi bagi..klu berblog untuk suka-suka ..biarkan sajer rezeki datang dengan sendir..

  8. Hehehehehe
    cun lak nama Nurul innity tu
    apa-apa pun pilihan ditangan amsing-maing ye tak bro ?
    semua jenis pengiklanan ni terbaik,cuma kita je la kena pandai explore satu-satu

  9. nice one bro. enrty sambil breakfast yg berlapik tapi tetap makan dalam. hee.. sebelum masuk harian metro, paradikma tu, tuka paradigma.. 😉

  10. salam sumer..sy budak baru belajar..klu slh tlg tunjukkan 😛 nk minta tlg kt sumer..Tolong ajarkan aku nk Advertise blog ni…nuffnag tu ok x?

Leave a Reply

Top