You are here
Home > Maxis 10 Reviewers Programme > Berblog Menggunakan HTC Desire S Dari #Maxis10

17,644,231 total views, 5,364 views today

Berblog Menggunakan HTC Desire S Dari #Maxis10

Sudah lumrah sebagai blogger tegar seperti bro yang telah berblog sejak tahun 2006.

Tangan sure akan gatai jika blog sendiri tidak terupdate sedangkan idea dan cerita banyak nak dikongsikan di laman blog sendiri.

Maka di sini Bro ingin berkongsikan sedikit pengalaman bro dan pandangan bro mengenai HTC Desire S dalam hidup bro sebagai seorang Blogger.

Penafian : Entry ini bukan nak menunjuk-nunjuk atau membangga-bangga atau nak kipas mana-mana pihak.

Bro hanya menjalankan tanggungjawab yang diamanahkan seperti mana yang telah bro sign dalam agreement bro dengan pihak Maxis under nama #maxis10 reviewer programme.

 

Kehidupan bro sebagai blogger,

Terasa bila blog sendiri bersawang terutama tika berjauhan dengan komputer peribadi sendiri, notebook [selalunya pinjam], internet sendiri + wifi [curi or pinjam]

Siap ada yang hubungi bro bertanya, ke mana bro menghilang, senyap saja di blog.

Walaupun bro melanggan data plan untuk line bro, tetapi phone lama bro mempunyai masalah untuk mengaccess ke laman blog ini.

Maka di sini bro akan kongsikan,

Pengalaman bro sebagai seorang blogger bersama HTC Desire S
Blogging,

Dengan data plan dan kelajuan Maxis di lokasi bro dapat mempermudahkan bro untuk log masuk ke ruangan admin blog bro bagi memudahkan bro mengupdate blog sendiri.

Dan ini memudahkan bro mengupdate blog di mana-mana tempat yang memiliki wifi dan juga mencapai perkhidmatan telekomunikasi yang bro langgan setiap bulan.

Paparan sebiji seperti mana bro lihat di screen monitor. Dan setiap sentuhan bro tidak terlari dari part yang ingin bro klik.

Anda boleh membaca di Entry Pertama Menggunakan HTC Desire S.

Berfacebook

Dan bro tahu, kebanyakan trafik yang datang ke blog bro datang dari laman facebook. Ini menyebabkan bro sedaya upaya menggunakan facebook sebaik mungkin untuk menjana trafik ke blog bro.

Applikasi facebook yang sedia ada dalam HTC Desire S memudahkan bro berkongsi entry terbaru bro dalam masa yang sama mengupdate status facebook untuk menarik pembaca datang membaca blog bro.

Seperti mana yang korang sedia maklum,

Lately, bro memang jarang berada di depan komputer sendiri. Sedangkan inbox bro penuh dengan rerakan blog yang bertubi-tubi bertanyakan soalan dan pendapat kepada bro.

Dan anda sendiri boleh lihat status facebook bro di update bersertakan (via Android), Yup HTC Desire S adalah android phone.

Bertwitter

Twitter juga merupakan penjana trafik ke-2 terbanyak untuk blog bro.

Dengan twitter bro mampu berkongsi maklumat terbaru sama ada dari blog bro mahupun dari blog orang lain.

Dan dari sana juga bro mampu mendapat idea untuk mengupdate blog dan juga menjana pendapatan dari Churp Churp.

Sekarang bro mampu menjana pendapatan sampingan di hujung jari bro [sambil letak HTC atas meja he..23x]

Memudahkan Bro Berhubung.

“Ala, xpakai HTC pun boleh berhubungkan”

Mesti korang akan cakap begitu kan.

Bro just nak share satu rahsia supaya korang semua tahu dan berhati-hati.

HTC Desire S ini bro telah synchronize dengan akaun twitter, facebook mahupun gmail bro. Dan segala data dan imformasi korang akan di download terus ke dalam HTC ini.

So mana-mana rakan yang ada letak no tepon pada profile facebook mereka.

Secara automatik akan bro miliki. So nantikan pangilan hangit dari Bro jika korang tidak mengambil tindakan untuk menukarnya.

Bicara Bro : Tidak semua benda yang berteknologi tinggi adalah yang terbaik, ianya bergantung pada kegunaan dan kepentingan kepada individu tersebut.

If takat nak pakai phone untuk baling ke dinding atau anjing, elok pakai Cokia 3310.

HTC Desire S ini hanya untuk mereka yang betul-betul memerlukan teknologi di tapak tangan mereka [sebut=in your hand]

Kredit Pic : Anastasyea Aida kerna sudi menjadikan bro sebagai model pertama di kamera HTC Desire S nya.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

26 thoughts on “Berblog Menggunakan HTC Desire S Dari #Maxis10

    1. best bagi bro la kan.. sebab bro gunakan sebaik mungkin.. smpai hang2 bro kerjakan nie he..23x

  1. alhamdulillah.. best kan dpt berblog pakai hp??
    asip de gak,pakai blogspot.. boleh tahan la.. walau simple.. wordpress pon ade kn..
    actually,android is de best..yeih..
    lpas ni bro buat la blog baru.. live dr hp..haha

    1. Try je la..

      Macam bro sedaya upaya akan gunakan apa yang bro ada untuk kepuasan diri he..23x [awat lain macam je bunyinya ini]

    1. bro xsuka sony ericson.. nie pun bro baru nak berjinak2 dengan HTC,

      Kalau la bro dapat Nokia N8 dulu kan.. Tapi target nak dapatkan HTC Flyer

    1. Eh.. .xcuba lagi ke anas tasya syea… anis.. eh apa nama betul ek he…23x

      nama komersial ek

    1. Memang best dan sekarang bro tengah pakai untuk di review.. if ok review dari bro, hp ini akan menjadi milik bro

Leave a Reply

Top