You are here
Home > Maxis 10 Reviewers Programme > 2 Minggu Bro Framestone Bersama HTC Desire S Dari #Maxis10

17,433,319 total views, 984 views today

2 Minggu Bro Framestone Bersama HTC Desire S Dari #Maxis10

Mesti ada sesetengah pembaca atau pun stalker bro tertanya-tanya.

Apa yang bro merapu di blog bro mengenai HTC Desire S la, Maxis10 la, update blog pakai HTC. Belum lagi update facebook atau twitter via android.

So untuk pengetahuan korang.

Bro antara 10 blogger yang bertuah dipilih oleh pihak maxis untuk mengreview smart phone dari pada mereka.

Ini merupakan kali ke-11 pihak maxis mencari blogger untuk mengreview product mereka under nama #maxis10.

Dan ini bermakna bro adalah salah seorang ahli keluarga #maxis10 yang terdiri dari beberapa blogger yang mungkin anda juga kenali.

Dengan ini bro diberi task selama 2 minggu untuk mengreview HTC Desire S ini seperti mana perjanjian yang dimenterai antara bro dan juga pihak yang menguruskan #maxis10 Reviewers Programme.

Wah…!!

Cantik tak kotaknya,

Amat menarik dan terserlah ciri-ciri HTC Desire S melalui packagingnya di mana ianya ingin menyatakan bahawa android ini:-

  • Simple
  • Elegant
  • High Class
  • Executive
  • Easy to use

Dan dari pakaging yang simple dan nampak comel ini, bermakna ianya amat sesuai untuk dijadikan hadiah untuk ehem-ehem tidak kira lelaki atau perempuan.

Bersamanya disertakan dengan user guide/manual, warranty, HTC service center manual dam safety & regulation guide.

Belum termasuk charger [yang bro sendiri terpaksa tanya orang bagaimana cara untuk gunakan], earphone.

spesifikasi HTC Desire S:

Saiz: 115mm (tinggi) x 59.8mm (lebar) x 11.63mm (tebal)

Berat: 130 gram (dengan bateri)

Paparan: 3.7-inch dengan resolusi 480 x 800

Kelajuan CPU: 1 GHz

Memori: 1.1 GB (dalaman), 768 MB (ROM) dan microSD 8 GB (sehingga 32 GB)

Platform: Android denga HTC Sense

Apa yang korang patut tahu mengenai HTC Desire S yang mungkin korang tidak tahu [hardware]..?? Software nenanti la ek.

  • Kamera : 5 Megapixel dengan auto focus + HD application [dan macam DSLR mini pula] posisi di hadapan dan dibelakang memudahkan membuat video call
  • Connectivity : Bluetooth + WiFi
  • GPS : build-in
  • Tourch Light : siap boleh kawal kecerahan

HTC ini mampu dimiliki oleh sesiapa.

Tetapi HTC ini amat tidak berbaloi buat mereka yang hanya menggunaakan handphone untuk bergayut dan berbalas sms sahaja

Ini kerna ianya mampu buat lebih daripada itu.



Preview HTC Desire S

Dan bro pernah mengreviewnya melalui pandangan seorang blogger.

Bicara Bro : Handphone ini amat tidak layak untuk dibaling pada dinding mahupun anjing.

Bagi pada orang xpe.. Tapi bro nak bagi kat sape ek? Dah ramai tangan menadah nie. Cam nie je la kan. Apa kata bro simpan hp ini. Adil x..??

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

33 thoughts on “2 Minggu Bro Framestone Bersama HTC Desire S Dari #Maxis10

    1. kalau ikutkan dari website maxis, dalam RM1,799…

      if amik dari plan yang mereka tawarkan… paling rendah RM1,299 untuk 2 tahun contract

    2. kiranya ko dapat free la?wawah..10 Top Blogger je dapat tu..amat femes..bangga rasa ada kawan femes ni..fuh..tahniah2..

      memang menggoda..tapi buat apa amek handphone tu kalau takat sms, telefon je..dh tu hanya 10% je kegunaannya..tak ke rugi beli hp riban2?hehe

    3. yup free if review yang diberi menarik he…23x

      he..23x femes la sangat… mu lagi femes antara IM… masyuk pulak tue.. dari femes2 cam aku nie.. kejab2 je panasnye

      tau xpe.. sepanjang aku pakai HTC nie.. setengah hari je dah habis bateri.. mu jangan tnye ape yang aku buat…

    1. cik batu nak pakai buat ape ek…??

      bukan bro xnak bagi.. tp karang ramai yang berebut nak kan hp nie

    1. ops he..23x cadang henset lama nak gunakan untuk no lagi satu… nokia 1110i nk x..?? [dah lupe modelnye]

    1. he…23x susah juga nak berlaku adil nie… nie baru dengan orang yang tiada ikatan dengan bro..

      bagai mana pula dengan yang ada ikatan sah dengan bro tue ek..?? pening23x

    1. He..23x murah bangat tue.. nak angkat lagi satu pun tak lepas…

      koman2 pun bayar harge bagi lepas iPad2 yang bro plan nk beli dalam 2-3 bulan nie

    1. Sesuatu yang berbaloi untuk dimiliki jika penggunanya hendakan sesuatu yang lebih dari telefon bimbit yang biasa

    1. bag bro.. setengahari je… he…23x kejam x bro huhuu

      tapi kalau ikutkan leh tahan lama, cuma bro nie seorang yang menggunakan sesuatu dengan sepenuhnya…

  1. perhhh.. cayalah bro..
    jelez la camni.
    psstt..apa kata bro bagi je kat cik pulau.. tapi senyap2 je tau..
    jangan gtau orang lain.. tau.. tau…
    shhhh..
    lalala~

  2. woww..smart gile la phone ni..saye pun tgh usha2 handphone baru ni..nak replace phone lame yg dah koma..tapi..bile tengok harge..glupp…uhuk3..mimpi je la..huhu

Leave a Reply

Top