You are here
Home > Bersama BroFramestone > Isu Panas Bersama BroFramestone > Kalau Hati Dah Memang Busuk, Orang Buat Apa-apa Pun Tetap Nak Dihentam

17,437,597 total views, 1,452 views today

Kalau Hati Dah Memang Busuk, Orang Buat Apa-apa Pun Tetap Nak Dihentam

Short update.

Terjaga dari tidur akibat menerima sms dari penganjur event esok. Lepas tue lepak si group SB sekejab.

Semua memperkatakan isu ada blogger menghentam blogger yang dikatakan menghasilkan vlog untuk menjadi fames walaupun vlog tersebut baru pertama kali mereka lakukan dan masih tidak mempunyai isi.

Pe2 pun bro nak perkatakan,

Kurangkan la mentalility menjatuhkan orang lain [sifat tegar orang melayu], mereka semua ingin memcuba dan diberi perluang oleh orang tertentu nak mencuba.

Elok mencuba dari tidak buat apa-apa.

Elok juga melakukan sesuatu dari melalak menarik perhatian.

Bicara Bro : Esok ada shooting dari 1tube.my di area Bukit Bintang. Bro & Ben Ashaari akan ada di sana.

Nanti kita tengok siapa yang akan di terjah.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

35 thoughts on “Kalau Hati Dah Memang Busuk, Orang Buat Apa-apa Pun Tetap Nak Dihentam

    1. dari guna word kutukan baik guna word kritikan

      kritikan pulak terbahagi kepada 2 iaitu:-
      – kritikan membina
      – kritikan yang tidak membina

      kebanyakan yang bagi selalunya tidak membina.. xsemua orang boleh terima kritikan terutama bagi mereka yang baru ade semangat nak mulakannya

      so elok bagi kritikan yang membina tetapi bertempat.. bagi pandangan yang mampu menolong merka membaiki kekurangan.. tidak semua benda sempurna..

      even kepada si penkritik itu juga

    1. tetapi risua dorang cakap cam nie…

      lebih baik kritik dari tak berbuat apa-apa…

      anyway bukan senang nk puaskan hati semua orang..

      seperti kata Ben Ashaari… if xsuka.. klik je button X.. if xsuka la kan… itu tujuan button itu diwujudkan

  1. ini mungkin mentaliti melayu yang buatkan bangsa kita susah nak maju… adeh…tengok vlogger barat saling tolong-menolong dalam penghasilan vlog masing-masing dan hasilnya diorang dah berjaya naikkan nama masing-masing dengan bantuan rakan lain.. itu yang kita nak kita contohi..kan..

    1. mentaliti melayu memang kita xmampu nak buat macam mane…

      sebab tue mereka yang berjaya.. kebanyakannye kacukan.. beberapa je melalyu tulen yang betul2 berjaya… tp klu check balik.. sure ade darah jawenye he..23x

      cam bro.. bro akan bantu je spe2 nk wat vlog.. esok ade shooting vlog di area bukit bintang 🙂

      bukan senang ade pihak yang bermurah hati nk tolong n memperkenalkan vlog kepada bloger2 yang baru nak naik nie kan

    2. ouh nampaknya aku bukan melayu tulen sebab mak aku half jawa. aku ni kira suku jawa ar.. hehe

      a’ah bantulah newbie vlogger dan yang nak mintak tunjuk ajar tu..insyaallah nanti kita pun sama-sama berjaya dengan diorang.. yang suka condemn orang tu memang merugikan..
      .

    3. sam al.. ayah mmg perak jati. mak half jawa half minang.. bila dicampurkan.. jadi…. jadi cam bro la kot he..23x

      bro xkisah pun dorang berjaya or pergi lebih jauh.. kita sebagai pembimbing hanay memberi guide.. selebihnya terletak pada tangan mereka

    1. kita perlu meningkatkan mentality bangsa sendiri jika mahu nampak bangsa kita jauh kehadapan

  2. sokong bro 🙂
    setiap org mesti ada keinginan untuk mencuba sesuatu yg baru kan…

    mmg susah nak puaskan hati semua orang,masing-masing ada pendapat mereka sendiri~

  3. btul tu bro,
    actually sume org perlukan ruang dan peluang utk drang improved @ start dlm ape2 drang wat..support n giv constructive idea, mcm tu la br prsahabtan blogger 🙂

  4. Salam bro,
    Sepatutnya kita kena berterima kasih pada org yg memberi kritikan yg membina pada kita. Barulah kita tahu baik buruk apa yg dibuat selama ni. Tetapi, kalau di beri hentaman ia seolah2 membunuh semangat kita pula. Jauhilah sikap ini kawan2.

  5. Salam bro,
    Sepatutnya kita kena berterima kasih pada org yg memberi kritikan yg membina pada kita. Barulah kita tahu baik buruk apa yg dibuat selama ni. Tetapi, kalau di beri hentaman ia seolah2 membunuh semangat kita pula 🙁

  6. Salam, sometime rasa pelik jer dengan depa2 yang dok hentam2 nih. Bagi saya yang memang langsung tak famous ni, semua tu depends pada kite sendiri. Kalau saya suka baca, saya akan teruskan membaca (follow). Kalau tak, tak payah follow. Simple.

    1. ada yang buat sendiri…

      cam bro, memang buat vlog melalui shooting.. ade proper kamera semua la..

      mungkin nampak lebih menarik kot..

  7. satu soklan je saye nak tanye kat bro

    bro suke tak CIKGU SHIDA DARI PARIT ?

    itu je..suke cakap suke..tak suke cakap tak suke..

    i dont want any other answer..yes or not..thanks

    happy blogging ^^

    1. peh… pilih antara dua… sape yang kenal bro.. pasti tahu jawapan bro.. itu saja… 🙂

      tapi bro tetap gak nk olah kat sini…

      bro minat apa yang die fikir.. bro suka dengan apa yang die bawa.. bro hargai karya yang ingin beliau sampaikan..

      bro ade je like page die.. ade je add dalam facebook.. ade je sembang2 dengan die..

      xde pulak bro cakap, i suka dengan u or i benci dengan u… bro orang karyawan.. bro juga orang politikus.. bro juga seorang pemikir.. itu mmg bro.. yang betul2 kenal bro je tahu…

      bro ade je orang hentam, relax saja..

      dan jawapan bro mmg subjektif.. xde istilah yes or no… tue la kenyataan… dan bro sejak kecik mmg benci soalan objektif he..23x 🙂

      seperti memaksa pemikiran manusia tidak terkeluar dari kotak 🙂

      yup,

      itu la bro, dan ini lah bro… antara kenal, mengenal dan dikenali.. dan tidak mintak menjadi terkenal

    2. if dat is ur answer,then i can conclude,what type of person are you..harap2 i am wrong,because i dont want u to be like that

      okies,i hope my latest entry,i wrote it in simple language,and i hope u do not jump to conclusion w.out thinking first..

      cube fahami ape yang woot2 cube sampaikan..ape yang pasti,woot2 pon tak suke bergadoh..yes,i am wrong,human tends to make mistake.

      tapi islam ajar amar makruf nahi mungkar..

      penat lak type sini,haha..bro just bace kat my blog okie..latest entry tu..thanks for listening ^^

      peace..as salam 🙂

    3. he..23x jangan risau la.. bro xde blame woot_woot pun…

      sebab bro xminat amik benda2 cam nie as personal problem coz bro hari2 kena fikir lagi big problem dari yang nie melibatkan negara… [dah nie kerje bro T-T]

      cam bro.. bro tegur semua bersebab…

      xpasal2 SB jagi tunggang langgang.. dok bising pasal benda2 nie…

      meriah memang meriah… cuma berlaku perpecahan antara blogger je kat situ… bukan senang nk kumpulkan semua…

      pe2 pun smile… nie baru sikit je woot_woot ade bnyk lagi menanti tue…

      bagi bro.. nie benda budak2 je…

Leave a Reply

Top