You are here
Home > Bersama BroFramestone > Isu Panas Bersama BroFramestone > Tak Salah Bercinta Dengan Suami Orang

17,453,155 total views, 5,624 views today

Tak Salah Bercinta Dengan Suami Orang

Tak salahkan bercinta dengan suami orang.

Asalkan suami orang tue bukan dah beristeri empat.

Gurau aje,

Tertarik dengan isu yang di bangkitkan di hot fm pagi ini.

Semuanya berkaitan dengan perempuan yang terlanjur cinta, perasaan dengan suami atau tunang orang.

Beberapa kes yang dapat bro ingat adalah:-

  • Bercinta dengan 2 tunang orang serentak.
  • Bercinta dengan suami orang.
  • Jatuh hati dengan suami orang.
  • Suami sendiri melayan perempuan lain.
  • etc [banyak yang termiss]

Dan satu kes, memang menarik.

“Saya bercinta dengan suami orang.

Saya tahu ianya salah tetapi tak salahkan”

Bicara Bro : Bro nie nakal gak orangnya. If rasa nak cari pasal. Boleh aje.

Asalkan berani, bro berani cakap je. Buatnya idak he..23x

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

63 thoughts on “Tak Salah Bercinta Dengan Suami Orang

    1. he…23x dari pengalaman seorang isteri pula tue…

      cam bro senang je nk tahu mana laki/perempuan yang dah kahwin.. tp xleh reveal…

      sian member nnt jatuh saham pulak

  1. salam,
    jatuh cinta tak salah… yg salah kalau buat benda tak elok.. cinta tu anugerah..

    bro, kalau berani buat, kena berani tanggung… huhu
    saya berani gak… berani ckp jer mcm bro gak.. :p

    1. w’salam

      yup salah tang tue.. tp tangtue la yg orang selalu buat kan

      bro boleh je tangung.. dorang berani tanggung ke…??

      cet.. nk sama cam bro gak ek he..23x

    2. Kalau pompuan yg becinta ngan laki kita tu bini org mcm mana plak tu bro nk jelaskan….mmg nak kena parang la..da ada laki tp terhegeh2 cati laki org lain apa hal….&@%#*(%#

    3. terima kasih juga sebab sudi respon….

      memang ada kes macam tue, mungkin apa yang dia harapkan dari lelaki dia tidak seperti apa yang dia harapkan, tetapi lelaki orang sudi pula memenuhi kehendak dia.

      begitu juga kes lelaki orang bercinta dengan isteri orang lain. mungkin dia xdapat apa yang dia harapkan dari isterinya, sehinggakan dia menangih dari isteri orang lain

  2. Susah kalau sang suami yang jenis pencinta wanita pantang nampak anak dara lentuk dia turut lentuk sama.

    Kalau di Melaka kahwin dengan janda akan dapat saguhati RM500 dari kerajaan negeri. Ada berani bro?

    1. satu kerja nk turun melaka… kalau dekat ok je.. janda muda ek

      dah tua nnt baru cari janda berumur sikit..

      kalau anak dara lentuk.. sapa x lentuk beb…

    1. masalah terjadi bila sendiri pun tidak tahu dia merupakan suami orang…

      lagi satu, suami orang nie caring dia lain dari orang yg single bujang..

      xpercaya… try la rase

    1. ala relax la… mu kat luar pun gaya cam orang tak kahwin lagi pe…

      ngaku bujang.. semua orang percaya

  3. errr…kalo kambing ke? kucing ke? ada suami ke? sure tak de…sebab tu dia pilih suami org..hehehe
    gurau bro, jgn marah aaa…

    rasanya tak de org memilih tu jadi begitu… 🙂

    1. w’salam

      yup betul.. bila kita mengharamkan benda yang halal, ianya menyebabkan banyak perkara yang buruk lagi terjadi dari perkara yang baik

    1. Perasan 2 dtg sendiri..dari benci bersumpah bagai xnk kat laki org tibe2 tersuka..nak buat cmne..2name nyer jod0h..kehendak Yang Maha Esa..ape kite ne buat.? redha laa..terima..bet0l xbr0.?

    1. he..23x aiman xkisah… abeh die xsalah.. die pun xsalah.. yang salah lelaki2 single yang xnak ngorat die

  4. pada yg xde hati dan perasaan, mungkin fikir bercinta dgn kepunyaan org tu x salah..hehe..pk2 la sendiri..
    yg merampas dan dirampas x sama rasanya,
    pape pun hidup kite ni ade karma, arini kite rampas hak org, esok org rampas hak kite balik.. 🙂

  5. hmm…masa baru kawin, isteri punye la susah payah siapkan suami supaya nampak kemas..tp kdg2 tu lerr penyebab anak dara suka kat laki org, kononnya smart, matang, pandai melayan..x tau ke yg sbnrnye tu adlh hasil titik peluh isteri lelaki tu yg penat lelah siapkn mkn pakainya dgn hati bbunga bile tgk suaminye smart..

    tup tup ‘korang’ anak dara x bermaruah plak nak kebas..huhu..masa lelaki tu bujang dulu x terurus x de plak nak terpikat?? pigirah ngan pmpuan cmtu

    1. tapi kalau suami org tu gatal nk mampos nk duk dekat2 n peluk2 cium pe kahal!! isteri pon mcm bodoh je..bukan nk siasat laki dia tu gatal.. pastu bila dh tau dh laki maen ng ppuan lain,bg kawin jela.xpon cerai..klau i dh lama chow dri laki miang cmtu..rela duk sorg la dri kna seksa cm2..

  6. untuk kurangkan stress maka jangan tambah tekanan dalam hidup…hehe
    relaks dan bergumbiralah dengan yang seorang tu saja…
    biar ramai anak jgn ramai bini…haha

  7. bab ni susah nak komen.. bg perempuan yg bercinta dengan suami orang percayalah kalau korang bermadu korang pun tak sanggup ada lagi madu selepas isteri pertama dia.. macam tu isteri pertama yang tak pernah rela di madukan.

Leave a Reply

Top