You are here
Home > Uncategorized > Perbincangan > Perempuan Lebih Pandai Sembunyikan Kecurangannya

17,453,528 total views, 5,997 views today

Perempuan Lebih Pandai Sembunyikan Kecurangannya

Tertarik dengan artikel dalam akhbar di hujung minggu baru-baru ini.

Perempuan yang susah untuk curang.

Tetapi bila curang, mereka lagi pandai sembunyikan kecurangan mereka berbanding dengan lelaki.

Bincangkan di sini.

Perbincangan ini akan dijadikan salah satu entry bro dalam masa terdekat.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

39 thoughts on “Perempuan Lebih Pandai Sembunyikan Kecurangannya

    1. he…23x mau xkecoh or bantai lelaki

      coz lelaki je asik kantoi melakukan curang.. yg perempuan je jarang kantoi huhuhu

    1. oh pernah ek… if ade masa kongsi2kan la link kat blog bro… mybe bro boleh kreditkan topic ini dengan topic yang telah kamu wat

      kate orang sharing is caring….

  1. Walaupun saya perempuan, tapi komen ni kira atas pagar tak opt mana2 pihak….

    rasanya betul…sbb org perempuan ni “detail”…so bila dia buat benda tak betul, dia akan pastikan semuanya ditutup secara “detail”….hehehee…

    tapi sepandai2 tupai melompat, akhirnya tetap akan kantoi! huhuhuuuu….

    1. ye ke atas pagar…

      tp mmg betul seperti yang awak nyatakan di sini..

      perempuan sangat detail… sampaikan susah nk hidu kecurangan or planning dorg…

      dalam masa yang sama pandai cover line…

      yup betul… tupai mane yang xjatuh ke tanah.. kecuali tupai tue melompat tau2 je tersangkut xleh nk turun he..23x

  2. depends!!!hehehe. bukan semua girl yang licik 😉 kadang2 slow sangat.nak curang, dia sendiri tak konpiden.how?hahaha.

    seriously, for me menda ni depends. if dia jenis girl yang agak “cerdik” memang hebat bab sembunyi menda2 ni tapi if slow, die takkan mampu. org slow ni cepat melatah bile kena gertak ;P

    1. he…23x menarik jawapan lizz… bro like it [awat xde function like kat sini ek]

      he..23x if xde yng ngajo xde la dorg expert bab2 curang nie..

      tp dari apa yang bro bace… mereka akan start curang after pasangan dorg melakukannya… dari situ dorg study cara nk curang dengan lebih detail he..23x

      tp ade gak yg slow2 nie,

      kite x aspect die akan curang huhuhuhu

  3. hoh, terpulang pada cara perempuan tersebut.. kdg2 kalau perempuan jenis tak pandai cover ,cpt jgk kantoi..

    tp, kalau iktkn, lelaki lg pandai.. 2 3 kali buat tak jgk kantoi2.. siap delete hbs semua msj inbox n sending..termasuk received call..hahaha..

    1. ops feez cakap cam dari pengalaman je….

      tp yang bro maksudkan di sini adalah kebanyakan huhuhu… dan kebarangkalian untuk kantoi perempuan lagi rendah berbandaing dengan lelaki…

      lelaki mmg pandai… sebab tahu dorg akan kantoi if x delate sume bnde tue he…23x

  4. ntah la bro. ikut spesis pompuan jugak.
    ada pompuan tu dia pandai jaga line, ada yang tak.

    tapi kebanyakkan pompuan kena gertak sikit dah mengaku itu ini.

    bagi saya la bro, pompuan yang pendiam lagi bahaya dari pompuan yang banyak cakap. apa yang di rasa, apa yang di nak semua dia pendamkan. perbuatan dia pon dia senyapkan je tak mau nak share dengan orang lain

    tapi tengokla sama ada dia tu pandai makan dan simpan ke tak.

    1. tue pun klu kne gertak… if yang xkne gertak pulak cam mne ek….

      yup betul tue

      bro dh jumpe dah…

      lagi satu perempuan yang pendiam o penyeyap nie lagi mudah untuk didekati n dlam masa yang sama jadi no 2 3 4

      ops terbocor pulak tips nye

  5. Wanita majoritinya setia tetapi apabila mereka berpaling tadah memang parah dan pasti mereka lebih pandai menyembunyikan berbanding lelaki yg terlalu open.

    1. tue la…

      tue la keistimewaan perempuan… lelaki klu curang cam mne.. pasti mudah di ketahui…

      dan kecurangan isteri tiada yang dapat menghidunya… maybe sebab spray perfumes banyak2 kot… xde la bau jantan lain kan he..23x

    1. mgkin juga…

      tp tang pasang ramai tue mybe x kot…

      yang pasti mereka memang memahami lelaki n nak lelaki memahami diri mereka….

      mereka licik mencover supaya tiada sesiapa yang dapat menghidu

  6. setuju dengan denaihati…

    memang setia..susah nak curang. tapi bila lelaki buat perangai dan pmpn membalas dengan berlaku curang, hmmm…parah laa..

    1. xsemestinya kne balas dengan kecurangan uuhu…

      tp perempuan mudah je nk curang jika ada lelaki memahami kehendak dorang lebih dari lelaki yang ada di hati mereka…

      tue aje

    1. mmg betul pun

      tp yang bro nk tekankan kat sini… perempuan lagi pandai cover kecurangan mereka berbanding dengan lelaki…

      meant lelaki lagi cepat kantoi berbanding dengan peremapuan…

      ada betul x..??

      nie dari research yang dijalankan oleh sape entah bro pun dah lupa

  7. depends pada individu rasanya.. tgk pada personality seseorang tu la.. kebanyakan orang prang yang sumi jempa sama je.. lelaki pun pndai pepuan pun pandai selindung bab curang mencurang nih..

    1. yup masing2 mmg pandai sembunyikan… tetapi perempuan ade banyak kelebihan untuk cover berbanding dengan lelaki.

      ramai ek sumi dah jumpe he…23x sape la dorg tue kan

  8. curang? rasanya zaman skrng ni, both boleh curang kan? either laki or perempuan rasanya. it depends la. yg pasti, cepat atau lambat je kebenaran itu terbukti. 🙂

    1. he..23x yup both mmg boleh curang skrg…

      tapi yang bro ingin tekankan disini… perempuan lagi pandai cover kecurangan mereka berbanding denagn lelaki…

  9. mungkin jugak, nak kena buat kajian lebih mendalam ni bro, tapi bila perempuan kantoi curang bukan main heboh, padahal dosa curang sama aje laki pompuan hahaha

    1. he..23x curang lelaki leh tambah cawangan..

      curang perempuan… kne tukar cawangan he…23x

      he…23x

  10. apa pun mmg depends kat perempuan tu tapi tak kisah laki or perempuan yang curang, harus lah diorg pandai sembunyi kan? so tak timbul isu jantina kat sini hehe

    1. isu jantina yng dibangkitkan dari ape yg bro dengar…

      perempuan lebih pandai sembunyikan kecurangan berbanding dengan lelaki…

    1. lelaki mmg xpandai berlakon…

      berlakon cam mne pun mmg fail… bayangkan lelaki menangis kat depan kamu…

      cepat bayangkan

      bayangkan

      ya’allah buruknye muke die kan he..23x

    2. agree!!kdg2 da kntoi..tp girl neyh nanges je boy die da ok da..so encourage tok die curang ag..huhu..

Leave a Reply

Top