You are here
Home > Uncategorized > [Breakfast]Nasi Goreng Sambal Petai

17,442,076 total views, 1,287 views today

[Breakfast]Nasi Goreng Sambal Petai


Credit pic to Teratak Impian.

Breakfast bro bertemankan Nasi Goreng Bersambal Petai. Masakan ibu kesayangan bro. Erm alahai, sedap & menyelerakan gitew.

Banyak yang bro nk share dengan korang, cuma masa tidak mengizinkan

  • Mak angkat bro kat Perlis suruh balik, urgent
  • Adik bro kena belasah masa wat bancian rumah ke rumah. Kes polis terus
  • Karnival Putrajaya
  • Hari ini ada surprise untuk bro.  tapi bro dah tertahu la pulak he..23x

Anyway…

HAppy working & sleeping bagi yang tengah bercuti

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

25 thoughts on “[Breakfast]Nasi Goreng Sambal Petai

    1. meh la join sama….

      tapi dah habis dah… cam mne huhuhu…. tgu masak lain kali la ek.. ke kamu nk masak nie huhu

    1. he…23x bro pulak meleleh air liur time makan nasi goreng tertemankan sambal petai…

      nie tengah makan gula-gula hacks untuk cover bau mulut

    1. topik yang ke-4 tue tgu je la.. xterjadi lagi… Pengarah n AR xde.. coz dorg nie la mastermind untuk bnde nie

      last2 PA pulak yg terbocor rahsia he…23x

    1. boleh je… moh turun Perak huhuhu

      kemarin beli petai besar2 n segar gitew.. tue yg mak beli berpapan2 huhuhu

  1. bro, mak saya pun masak sambal petai weekend aritu…boleh panaskan lagi keesokan harinya…tapi mak saya masak sambal udang petai..terliur pulak…

    1. ye ke….

      mak bro xbuh udang coz ade dalam family bro xleh nak makan udang huhuhu….

      tp mak bro masak sambal xleh nk panaskan esok harinya… coz lepas masak terus makan… xde tingal kesan kecuali kesan dalam toilet…

      berbau gitew

    1. nak ke… meh la sini huhuhu kalau bro wat bisnes jual petai on9.. ade x org nk beli huhu

      yup kes betul nie.. orang tue mabuk sebenarnye

    1. bro kat office je.. kat rumah orang xberani nk buat perangai…

      tapi kalau kat hotel selalu je bro wat he..23x coz selalu lunch dorg sediakan ulam2 seperti petai nie..

      motifnya..?? entah la he..23x

    1. mmg sedap dan menyelerakan huhuhu

      kes adik kene belasah tue tgu entry kul 1 hari nie… orang yang belasah die tue mabuk

  2. sedapnye bro..huhu..
    tibe2 rindu plak kat ex-roomate yg ajar saya makan sambal petai ni..tapi die buat sekali ngan kulit petai tu..perggghhh…memang sedap la..tapi make sure gosok gigi n mkn chewing gum ye bro pas mkn petai…

Leave a Reply

Top