You are here
Home > Uncategorized > Rasa Nikmatnya Berumah Tangga

17,452,056 total views, 4,525 views today

Rasa Nikmatnya Berumah Tangga

Nak kahwin ke xnak
Nak kahwin ke xnak

“Takut lah nak kahwin, xbersedia lagi, takut bercerai ke, xserasi ke, xpuas enjoy lagi nie”

kahwin je la… xkahwin cam mne nk rase manis ke pahit ke masin ke masam ke he..23x

manis –
bila bermadu

pahit –
tertelan hempedu

masin –
makan garam dulu (berpengalaman)

masam –
dibawah ketiak isteri/suami (tiru cerita kat astro)

Xsemestinya perkahwinan itu indah, tapi ianya ibadat & tanggungjawab yang diamanahkan olehNya. Juga menjadi ujian menguji tahap keimananmu.

kredit komen bro dari blognya : Lizi – AnakCikMad

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

45 thoughts on “Rasa Nikmatnya Berumah Tangga

    1. he..23x yup betul tue.. if xrase cam mne nk tahu kan..

      if mmg termaktub dalam jodoh dan ketentuan illahi bahawa die hanya seketika dengan kita maka seketika la dengan kita

      jika ketentuan menyatakan dia untuk kita maka selamanya untuk kita..

      kite perlu ingat, terutam atime nak bercerai

      jagn terhasut dgn bisikan syaitan & ikutan emosi… fikirkan balik mana salahnya.. adakah nawaitu pada asalnya tidak berlandasan keimanan kepada allah

      atau sekdar hanya ada dia kamu sudah memadai

      fikir2kan n renung2kan

      “ops leh jd tazkirah minggu nie”

    1. he..23x xpe2 huhu kawen nie pun wajib pun.. sunat je huhuhu

      if terlintas nk khwin nnt bgtau bro ek… leh jemput bro bg memeriahkan majlis

      pe2 pun jgn amik baju khwin mak ek he..23x

    2. he..23x mmg jimat pun he..23x

      cet huhuh

      selamat xmuat.. jika muat cam mne la kan huhuhu…

      nk tanya… tang mana yang xmuat tue ek he…23x

    3. oh muat ek.. bro ingatkan xmuat tadi he..23x

      baru nk tanya xmuat tang mane he..23x habis teu dah berangan2 nk pakai baju tue ke??

    4. maksud bro berangan tue pakai, sambil dok tersipu ayu menanti kehadiran pengantin lelaki…

      yang xtahannya tangan siap berinai bagai huhuhu

    1. nak sape yang seru ek

      “kamu bila nk berlaki nie sara” seru mak

      “kami dah, mu bila ek” seru rakan2

      “makcik bile nk khwin” seru anak sedara

      “sudikah awak menjadi pemaisuri hatiku” seru prince charming he..23x

      pe bro merapu nie sarah

    1. kawen je la dengan orang yg sudi masuk meminang..

      if orang yng kamu nk tapi xnak meminang kamu pun nk wat ape kan..

      kata orang

      jangan tunggu lama-lama
      nanti lama-lama
      dia diambil orang

  1. bro, btol eh org ckp 5 tahun pertama tu saat genting utk yg baru berumahtangga?

    walau ap pun, rsnya toleransi tu yg sgt penting kan bro? takut nk kawen, tgk sane sini kes mcm2. tp sbg hawa, kami memerlukan sang adam untuk menjaga kami. insyaAllah, doa pada yang Dia yang di atas kan bro?

    1. lebih kurang la.. coz time nie la baru kita tahu apa yang kita xtahu sebelum kahwin

      mula khwin leh la nk tido peluk2.. dh lame teu baru tahu kaki buat peta la, kaki berdengkur la.. belumlagi kaki nak bolot katil sorg2 huhu

      tue baru tang tido je.. belum tang lain lagi

      xperlu takut pun….

      selalu yang jadi kes cam tue sebab awal2 lagi dah gatai nk kahwen coz dok ralik dalam dunia dorg berdua je.. xde pulak nk fikir org keliling.. dgn tuhan lagi la…

      sebab tue la.. dalam bercinta perlu rasional.. dan bukan hanya perlu ada dia n kamu sahaja…

      cam bro.. sekejam2 bro ade lagi rasa kasih syg tue.. setegas2 bo ade lagi lembutnya

    1. cepat2 la mu kahwin ek.. even bro dok kerja satu u dengan tunang mu [die student] sampai la nie bro xjumpa die

      kahwin nnt jgn lupa jemput ek

    1. duit xada… tapi hati ingin kahwin huhuhu

      meh la bro pinangkan he..23x

      wat je yang wajib.. nikah gantung xsalah..asalkan halal dan diberkati… kenduri ke ape ke leh dikemudiankan

      perkahwinan yang diberkati olehNya apabila mereka mempermudahkan perkahwinan itu [tapi bukan wat2 mudah ek]

    1. ikut hati mahu je khwin.. tp ade perkara yang membataskan

      cam pernah ku tgk je mu nie…

      salam kenal dari bro

    1. insya’lah ku kahwin ku jemput mu ek he..23x mane tahu leh masuk dlm blog mu ke he..23x

      yang masuk 4hukum tue kne entry khas.. nei entry rapu rapan je

    1. siapa yang xnak kahwin kan

      ada yang dipermudahkan ada yang diberi cabaran.. ada sebab tuhan mengaturkan ianya begitu..

    1. awatnye..
      xde orang nak ko ke or sama jantina nak kau nie huhu…

      dengan aku pun mlas nk cerita ke

  2. klu kawin kat bdr single storey .. xde tangga. kecuali dpt double storey .. dlm rmh baru ada tangga. klu d kampung siap tiang sume ada tangga belaka….

    >>> jgn fikir lagi…. takut2 x sedar kedut suda timbul nanti .. hihi

  3. kawin le..klu dok rugi..hehe

    klu mrjuk ada org pujuk..
    klu sakit ada org jagakan..
    klu lapar ada org tolg suapkan..

    ada anak ada suami dah dpt kasih syng yg sejati 😉 hehehe

  4. manis kahwin tu sekejap jer..lepas tu lebih kepada menjalankan tanggungjawab tapi..

    hidup berumahtangga ni banyak kelebihan dia, sebab tu kita kena kahwin..paham2 je la yer..

Leave a Reply

Top