October 26, 2020

Matahari Terbenam Di Pantai Ancol, Jakarta

Matahari Terbenam Pantai Ancol

Menikmati panorama pemandangan sewaktu matahari terbenam di Pantai Ancol, Jakarta.

Waktu ini selepas Bro penat mengayuh basikal sekitar Taman Impian Jaya Ancol (Ancol Dreamland). Maka lepak sekejap di Dermaga One sebab terasa jauh nak patah balik ke tempat Bro sewa basikal.

Rasa macam tak nak tinggalkan bandaraya Jakarta waktu itu setelah 4 hari 3 malam disana.

Esoknya seawal pagi, Bro akan gerak ke Bandung selama 3 hari 2 malam sebelum ke Medan. Terima kasih kepada Air Asia yang sudi menaja travel blog Broframestone ketika itu.

Penerbangan setiap hari ke Jakarta, Bandung dan Medan sepanjang tahun. Hope tahun ini masih ada kesempatan bersama dengan Air Asia kembali.

Gadis Bandung cantik bangat.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

24 thoughts on “Matahari Terbenam Di Pantai Ancol, Jakarta

  1. wah…. bro framestone bercuti di awal tahun… bestnyaaaa… deno pula kalau nak bercuti jauh2 ni susah… kena bawa air dialisate CAPD berkotak-kotak.. dah la berat.. nanti kalau naik flight kena caj lebih… huhu

    p/s: cantik gambar kat atas ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *