You are here
Home > Bersama BroFramestone > Fitrah Manusia Bersama BroFramestone > Usahawan Cendol Tanjung Malim

17,434,489 total views, 2,154 views today

Usahawan Cendol Tanjung Malim

usahawan cendolJika anda singgah ke Pekan Tanjung Malim, Perak.

Jangan lupa untuk singgah perkena cendol di sini. Tetapi apa yang istimewanya cendol di sini.

Tetap sama seperti cendol ditempat lain.

Yang nampak istimewanya adalah si tukang penjual cendolnya.

Bergaya dengan baju kemeja siap baju masuk kedalam lagi.

Berkasut hitam dan muka sentiasa tersenyum melayan pelangan yang datang ke gerainya.

Waktu bro singgah ke gerainya baru-baru ini.

Ramai pelangan yang datang, ada yang order cendol dan ada yang order rojak.

Semuanya dilakukan oleh dia sendiri, seorang diri.

Kalau bangsa kita, berapa ramai yang boleh berniaga seperti beliau pada usia yang muda. Sentiasa tersenyum melayan pelangan dan berpakaian kemas?

Kadangkala bro tak suka makan dekat kedai dimana peniaga tersebut asik berkerut dahi dan susah nak lemparkan senyuman pada pelangannya.

 

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

33 thoughts on “Usahawan Cendol Tanjung Malim

  1. Kebanyakkan orang melayu juga tak ramai yang peramah
    hendak melayan pelanggan.. kadang2 bos plak yang terlebih
    peramah berbanding pekerja..

    kalau mcm2 ni layanan best, hari2 mau cendol.. kih3

  2. Huiyoo..smart abes la bang cendol tuh!! Kalah org nk g kija kat opis..

    mak pun sama ngan bro. memang awal2 lg pangkah kedai yg peniaga/tukang amik ordernya yg tarik muka 14. Mcm kita nak mintak makan free plak lagak depa..tak syukerrr!!

  3. Saya lagi suka pekena cendol sebelah TF kat behrang 2020 Bro…
    yang ni cendola yang dekat ngan kfc tg malim tu ke???

Leave a Reply

Top