You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Sihir Guna Gambar Facebook

17,442,704 total views, 1,915 views today

Sihir Guna Gambar Facebook

Zaman makin maju.

Nak sihir atau santau orang. Guna facebook pun boleh.

Ada-ada saja ilmu syaitan nie ek. Syaitan pun maju juga.

Sebab tue facebook merupakan medium membuat umat islam leka dengan tanggungjawab dan memudahkan kerja syaitan.

Tak payah nak hasut lebih-lebih.

Duduk saja depan komputer. Sure solat entah ke mana, suami @ isteri entah ke mana. Nak cari teman bermaksiat pun mudah saja.

Berbalik pada isu sihir guna facebook tadi.

Disihir menggunakan gambar yang terdapat dalam laman sosial Facebook (FB).

Itu yang didakwa berlaku kepada seorang pelajar institusi pengajian tinggi, dikenali sebagai Ira apabila gambar dari laman sosialnya dijadikan sebagai senjata pemujaan sihir.

Ira, 22, mendakwa, dia telah disihir oleh seorang wanita yang dikenali sebagai Maria kerana cemburu akan hubungan bersama teman lelakinya serta mahu memutuskan hubungan mereka.

Bicara Bro : Jangan kata sihir.

Apa-apa yang anda kongsikan di laman facebook boleh disalahgunakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Walaupun anda hanya meletak status “sunyi” sure ramai yang akan amik kesempatan.

Tak percaya..?? Cuba la.. [berkesan pada perempuan sahaja]

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

29 thoughts on “Sihir Guna Gambar Facebook

  1. zaman makin maju..nak sihir2 pun boleh guna teknologi kan..hehehe..

    papepun, beringat la bila nak pos gambar tu. ada org kata, kalo nak menyihir org ni gambar mesti penuh. btol ke tidak tak sure la..

    1. Yup… semua dah maju… rasa-rasanya bomoh2 sekarang pun guna facebook untuk promote business mereka.

      rasanya ade gambar yang nampak jelas mukanya… baru senang nk membomohkan orang…

      sebab setan senang nk cam mane satu orangnye.. xde la kes tersalah orang

    1. dekat rumah bro ade kucing siam… tapi bulu die dah habis potong…

      sian die dekat rumah.. kesunyian….

      memalam je bro ade dekat rumah.. time bro tido.. die tido atas perut bro…

      best kot

    1. tayang gambar ok lagi.. nie tayang aset…

      tue la pasal tengok friendlist semua nk cecah 5k…

      yang bro nie.. takat berapa kerat je friendlist… xlayak nak bubuh perkataaan Full pada nama akaun fb bro

  2. I do agree because FB is some kind of social media that the psychopath people seems like to express their anger in it. Then, sometimes, people seems like to disturb others life using FB such us snatching other boyfriend/girlfriend….

Leave a Reply

Top