You are here
Home > Uncategorized > Jangan Menulis Syok Sendiri – Namewee

17,444,319 total views, 3,530 views today

Jangan Menulis Syok Sendiri – Namewee

Jangan menulis ikut syok sendiri.

Nak menulis artikel ke blog ke asalkan isu panas-panas, meletup untuk tarik orang lain baca. Kalau boleh, jangan la nampak macam syok sendiri.

Sedangkan kenyataannye, bro perhatikan ramai blogger yang syok sendiri bila menulis.

Jika menulis saja-saja atau sekadar nak kongsikan di blog, bro ok lagi.

Ini siap canang di twitter mahupun di facebook.

Nak up trafik ke or jaja cerita.

Bro pun tak pasti.

Bro rasa cam best pulak layan video Namewee pasal isu penulisan wartawan di surat khabar Utusan.

Sila faham apa yang dia nak sampaikan.

Bicara Bro : Bro teringat masa zaman u, semua paper major bro dapat A+ [walaupun kenyataannye bro memang xstudy]

Sebab bro menulis dengan fakta dan bukan dengan syok sendiri or menulis ikut pandangan peribadi tanpa sokongan dari mana-mana sumber.

If bro ada duit lebih,

Bro nak sambung berlajar dalam bidang bro. Then flight ke Dubai. Itulah destinasi bro.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

29 thoughts on “Jangan Menulis Syok Sendiri – Namewee

    1. kalau ikutkan ramai lagi orang malaysia [melayu] yang bikin lagi panas dari dia…

      pong pang pong pang…

      hanya di kedai kopi…

      bila ke depan.. terkedek2 mengekor mereka yang berkepentingan politik sambil jalan tunduk hormat..

      ye datuk

      ye yb

      ye tan sri…

      xpercaya… usha Nasi lemak 2.0

      Ramai member2 bro dah berkeluarga dan kerja di sana… Bro pulak terasa cam ketinggalan

    1. Bagi bro, dia bukan xfaham… dia sendiri terasa bila ada melayu yang racist sedangkan mereka sendiri yang support 1malaysia…

      dia cakap direct… die xsama cam orang kita yang suka berkias2…

      tapi pedas gak la…

  1. memang tak dinafikan penulis utusan yg komen pasal filem ni agak keterlaluan..orang baru nak naik dh komen negatif mcm tu.tp rasanya dia lg marah sebab namewee ni persendakan azan, kerajaann dll..mungkin sebab namewee ni tak buat benda yg sepatuttnya iaitu buat permohonan maaf secara terbuka kpd rakyat malaysia berkenaan video dia yg lepas..sbb tu rmi yg marah lg..kalau dia dh minx maaf rasanya benda ni xkn jadi mcm ni..kalau dia btl2 berubah ikutlah cara yg btl.tp penulis tu mmg xsepatut tulis mcm tu jgk.

    1. xde la..

      akhbar kerajaan terdapat penulisan yang berbentuk peribadi dan mengecam dia… dan mengungkit kisah2 lama..

      dan directly appointed orang melayu memang suka mengungkit…

      dan jelas nampak orang cina lebih pandang ke depan…

      tapi bila artis yang jadi cam tue.. cepat sangat kita lupakan salah die… siap agung2kan lagi…

      tue pasal kita xboleh nk maju2

  2. tak profesioanl betul wartawan utusan tu sebab asyik mengungkit kisah silam Namewee. Sepatutnya wartawan tu sedar dan insaf, terdapat juga artis melayu yg mencipta kontroversi yg lagi hebat spt terlibat dlm video lucah dan menghina isteri Nabi S.A.W. Tapi artis2 melayu yg ‘terlanjur’ ini diampunkan dan diberi peluang utk kembali ke dunia lakonan. nape tak pula diungkit dosa-dosa silam mereka.

Leave a Reply

Top