You are here
Home > Uncategorized > Pantang Ditegur, Bapa Sendiri Ditetak

17,281,305 total views, 2,835 views today

Pantang Ditegur, Bapa Sendiri Ditetak

Pantang di tegur, bapa sendiri di tetak mati.

Seorang lelaki berusia 33 tahun bertindak kejam dengan menetak bapa kandungnyanya sehingga mati.

Selain mencederakan ibunya dengan sebilah parang dalam kejadian di Kampung Pasir Puteh Mukim Tualak lewat petang semalam.

Tragedi berdarah kira-kira jam 7 malam itu,

Dikatakan bermula apabila suspek yang dipercayai mengalami masalah mental berang apabila tindakkanya memarahi anak saudaranya yang membuat bising ketika menunggu waktu berbuka puasa ditegur oleh bapanya yang berusia 60 tahun.

Berang dengan tindakan bapanya,

Suspek kemudian pergi mengambil parang di dapur rumah sebelum bertindak menetak kepala, tangan kanak dan kiri serta kaki kanan mangsa daripada paras buku lali sehingga putus.

Bicara Bro : Rasanya, terlalu ramai dalam masyarakat hari ini yang mengalamani masalah mental dan gangguan emosi yang melampau.

Mungkin perlu ada pihak yang perlu tampil ke hadapan untuk mengurangkan kes seperti ini.

Mereka perlukan terapi jiwa dan bukan di sumbatkan dalam Tanjung Rambutan atau Tampoi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

14 thoughts on “Pantang Ditegur, Bapa Sendiri Ditetak

  1. salam bro , dah sampai masa kita tak lagi takut nak jumpa pakar sakit jiwa ni.sakit jiwa atau mental tak semestinya gila..selalunya tekanan kerja,keluarga & kewangan punca sakit jiwa ni.kalau tak dirawat,ni yg sampai membunuh ni..

    1. w’salam…

      Macam bro dulu pernah gak hadapi.. masa nk hadapi STPM dan masa dekat u dulu..

      so keadaan makin pulih la..

      sebab doktor yang merawat bro cakap.. bro xboleh stress dalam study.. so kena buat benda lain juga…

      sebab tue event nak dekat STPM, bro masih aktif lagi wakil negerai dalam sukan..

      masa di universiti pula.. bro terpksa berkerja. supaya fikiran x fokus pada study semata-mata

  2. makin bnyk pulak kes bunuh mak bapak pasal tak puas hati ni..haiihh..
    ape nak jadi la..

    mslh mental or gangguan emosi ni boleh diubat kalo betul caranya. its all about mind control..

  3. Dengar kata dah dapat tangkap dah mamat tu..Huhuhu lega orang kampung sebab dia berkeliaran kot sebelah kampung tu..huhuhu..dah la bawa parang dua bilah..bapa sendiri pun dia tetak…Dia tak sabar nak berbuka puasa kot waktu tu..tu yang nampak bapa dia pun macam ayam golek tu…

Leave a Reply

Top