Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

15,970,468 total views, 3,094 views today

[Status Malam Jumaat] Panduan Pakai Kondom Bagi Lelaki

Panduan mengunakan kondom bagi lelaki.

Apa motif cari keyword ini?

Mungkin kerna kondom yang dijual dipasaran tanpa manual kot, itu yang memaksa mereka search panduan ini. Kredit gambar di atas buat pu3mawar.

Bicara Bro : Kenapa manual masih lagi digunakan untuk benda yang selalu kita gunakan.

Ini kerana manusia selalu cuai. Manual hidup seperti Al-Quran pun tidak dijadikan rujukan. Itu pasal makin hancur masyarakat sekarang ini.

Related Post @ Broframestone

46 Comments

  1. salam…

    tertarik dgn tajuk entri…ingatkan betul2 ada manual…hahaha lawak betul la…(malu pun ada jg…;p)

    p/s: a-Quran & as-sunnah wajib dijadikan rujukan dan panduan…

    1. w’salam

      eh bukan ke setiap benda yang kita beli ade disertakan manual untuk menggunakannya…

      yup…
      jika betul rujukan & panduannya pasti manusia tiada masalah serius dalam menjalani kehidupan sebagai hambanya

  2. hahhahaha…sekarang ni semua pun main search je kat internet….nak tanya org malu kan..jd google je la….hahhahah…

    mcm ni rupanya kondom ye….baru la ku tau

    1. itu la kelebihan google.. memudahkan…

      rasanya google dah boleh dapat pangkat prof dr. dah nie

      yup macam nie la… selepas dikeluarkan dari bekas die.. bentuk sebelum disarungkan…

      bentuk selepas..??

      try usha kat tong2 sampah or taman2 mahupun dataran2 pada keesokan harinya sebelum majlis dareah membersihkannya

      bro ade jumpa kat tepi tong sampah semasa lalu sebelah pasar seni dalam kul 5 pagi..

    2. bentuk selepas?

      ish…x dpt tengok pun xpe la…nak kena usha kat tong sampah plak tu…

      apa bro buat kt pasar seni kul 5 pagi tu….

    3. bentuk selepas digunakan

      selalu orang buang sebelah tong sampah je.. xtau nape dorang xmasukan dalam tong sampah terus huhu

      time tue bro baru turun bas di pudu.. nk g amik putra lrt.. bas patut sampai kul 6 dari kedah.. sekali kul 4.30 dah sampai

    4. he..23x maybe kot.. ke kaki dah lenguh xleh nk jalan dengan elok. nk buangkan pun cam xikhlas je

      x la

      nie tahun 2007 kot.. bro ke kedah sebab ade meeting dengan ahli parlimen sane…

    5. wah….meeting dengan yang berhormat tu…hebatnya bro…bro keje apa ni?

      igtkn org kedah td…heheheh…klu tak senegeri la

    6. dulu bro pergi sana masa berlajar…

      now kerje besa2 je.. xde pe2 pun yang nk dibanggakan

      pe2 pun bro orang perak…

  3. adoii..yang pink nampak comel…HAHA
    taley blah entri ni..
    malu budak budak baca..:D 😀

    mujur bro tak buat manual cara pakai..hahaha
    terkesima girls2..HAHA
    ok,,istighfar2..haha

    1. he..23x pink tetap menjadi pujaan ek

      awt xleh blah pulak ek.. betul ape he…23x

      blog ini xsesuai kot untuk promote panduan2 cam tue.. blog bro lagi satu leh la..

      risau ade yang dok nk search je nanti

    1. xjuga kot..

      bro nk fikri positif juga… mybe dorng beli cap ayam punye.. so beli2 xde manual… tue yang dorang google tue

    1. bro pakai kondom yang di amik dari google dan dimasukan kedalam blog untuk dijadikan entry malam ini

      he..23x menarik x jawapan bro nie

  4. bro patot ajar cara memakai kondom menggunakan mulut wanita. kerana seni kasih sayang di ranjang jarang kali di praktikkan khususnya bagi mereka yang sudah lama berkahwin. hal ini perlu dititik beratkan.

    dan saya masih teruna. *takde kaitan*

    1. sebab tue yang sudah lama berkahwin ade je kes makan diluar.. baik si lelaki mahupun perempuan

      p/s- dah kahwin buat apa pakai kondom

    2. kene pakai bro. merancang keluarga. laen lah kalau sempat tahan then tembak luar macam bro. kikiki.

  5. pelik gler, ada jugak orang taip keyword mcm ni.
    hahahaha, cara pakai kondom pun nak cari. aku rasa ni mayb budak2 sekolah yg bru akil baligh ni. mungkin dia terdedah dgn persekitaran dan pergaulan rakan2 citer pasal bab ni ke. and then mungkin sgan dia pun searching nk cari info pasal ni kot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *