You are here
Home > Tazkirah bersama BroFramestone > [tazkirah] Nak Kahwin Kena Cari Calon Suami

17,281,315 total views, 2,845 views today

[tazkirah] Nak Kahwin Kena Cari Calon Suami

Jika niat asal nak cari pakwe

Maka sekadar pakwe kamu akan miliki. Jangan salahkan dia jika anda putus, ditolak mahupun dipermainkan.

Jika niat asal nak mencari laki

Maka sekadar laki yang akan kamu miliki. Jangan salahkan dia jika kamu tidak dibimbing, tidak di amanahkan dan tidak layak berada di sisinya.

Jika niat asal nak mencari suami

Maka sebaik-baik lelaki kamu akan miliki iaitu suami. Jangan salahkan dia jika dia memadukan mu, tidak mampu memenuhi nafkah yang kamu ingini, tidak memahami dirimu, tidak sempurna tanpa mu.

Kerna mereka dijadikan untuk dirimu.

Kalau rasa tertekan dengan jodoh, try join Myjodoh.net. Insya’lah ianya dapat membantu bagi muslimin & muslimat.

Insya’lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

20 thoughts on “[tazkirah] Nak Kahwin Kena Cari Calon Suami

    1. harapnya begitu la kan….

      susah nak mencari calon suami… coz ramai lelaki cam xlayak je jd suami he..23x

    1. insya’lah jika betul niatnye

      lagipun berbayar jika nak mendaftar… so if ade yang nk berkenalan or nak permainkan korang.. korang leh report terus n akaun org tue akan di band..

      if dorg ade wat bnde xelok kat korang akaun dorg akan dijadikan bukti if nk wat report kat polis.

      mmg laman cari jodoh di malaysia yang berjaya mempertemukan pasangan yang ada…

      cuma tidak ditunjukan hasilnya sebab nk menjaga privasi setiap pasangan

    1. kesempuranaan tidak semestinya 1 + (-1) kekadang perlu juga menjadi H2O ataupun CO2

    1. ade.. dah bertahun dah pun… pengasas die pun ketemu jodoh secara on9 jugak

      bro mmg xpakai shoutbox.. if nk drop komen.. boleh pakai google chat box kat atas follower bro tue…

      tp kne log masuk baru leh tglkan pesanan untuk bro

      p/s- esok rina ade join x blogger gathering kat putrajaya

  1. ape ni bro..kalau dah niat cari suami. dah dapat suami. dah memang menjadi tanggungjawab memberi nafkah pada isteri. takkan itu tak boleh dipersalahkan…

    melainkan laaaaaaaaaaa….si suami itu sakit dan tidak mampu bekerja. nafkah zahir tak dapat. apetah lagi batin. huhuhu..

    1. he..23x xsangka Cik Norfa berjaya + memahami apa yang ingin bro sampaikan he..23x

      coz ade sesetengah isteri nie tak memahami permasalahan si suami…

      siap tetapkan nafkah zahir sedangkan dlam islam sendiri nafkah zahir biar la yang termampu dari seorang lelaki untuk tanggungannya…

      bg yang batin pulak.. ade yang merunggut jika suami tdak mampu.. teuyg jadi kes makan luar + dok mintak fasakh…

      sedangkan mereka lupa sebab apa mereka berkahwin.. kerna rasa cinta + kasih sayang atau kerna Allah swt

      jika kerna Allah swt, maka terima la apa yang telah kamu miliki kerna ianya milik kamu.. maka nescaya allah swt menurunakn rahmat keatas kamu dan pasangan kamu

    1. bro xjoin pun coz bro bukannya nak tambah cawangan hhhuhu

      he..23x xtertangkap gak kamu ek dgn ape yang bro ingin sampaikan he…23x

      if kita bersuami kita perlu bersedia… bila-bila masa kita akan dimadukan.. sama ada denagn perempuan lain, kereta, bola dan termasuk gak lelaki lain [jika ada] ada faham x nie he..23x

      niat yang betul cari la orang yang mampu membimbing kita di jalan yang diredhai oleh Allah swt & dalam masa yang sama mampu melangkah sama memasuki syurga..

    1. xleceh mane pun huhuhu.. xpun komen je kat ruangan komen setiap entry if tiada keberatan bro akan reply even terlambat

      la xde geng ke… knpe xcakap, bro kan ade huhuhu

  2. errr
    pastu nak carik ape?
    pakwe bukan,laki bukan,suami bukan.heeee

    ery phm mksd bro, kirenye mmg xkan ade hubungan yg perfect la kan ? 🙂

    ps: jumpe esk. ngeee~

    1. he…23x masih xcukup memahami lagi nie.. usha komen yang telah bro reply kat entry nie…

      if ade yang xfaham or kabur2 boleh keutarakan kepada bro

      p/s- jumpa esok.. jgn xtegur bro pulak ek he..23x

  3. urm..ssh ke nk cr suami neh.br break taun lps.camne ni.takutttnye.taun ni da nk masuk 27.seketul kwn lelaki pun xde neh.canne.aw tkutnye sy.sy tau ex sy xpat nk lupakn mke comey ni.tp ns da jd buboq.klu da ptus mmg xleh nk smbung.da bkn jdoh kte.tp ssh ke nk cr jodoh kte?

Leave a Reply

Top