You are here
Home > Uncategorized > Kenapa Isteri Curang

17,277,995 total views, 6,375 views today

Kenapa Isteri Curang

Curang..!!

Kita acap kali disajikan dengan kisah-kisah , drama-drama, artikel-artikel, berita-berita berkaitan dengan kecurangan.

Selalunya, berkaitan dengan lelaki. Ops lelaki lagi (maaf bro bukan anti lelaki, cuma menyatakan kebenaran)
– Pakwe curang
– Tunang curang
– Suami curang
– Bapa curang
– Datuk @ Dato’ curang (kes undercover, xleh story byk2)

Kali ini, bro nak bukak story pasal Isteri Curang yang diinspirasikan oleh Cikgu Lawa di facebooknya.

So belum bro melalut dengan hobi bro yang suka merapu rapan. Elok bro share satu artikel dengan korang.

Man (bukan nama real) pulang dari kerja satu petang dan terdengar suara isterinya dalam bilik, mengerang. Dia berlari naik ke bilik dan melihat isterinya terlantar di katil berpeluh tanpa pakaian.

Kenapa ni sayang?
Tanya Man.

I diserang sakit jantung,
jawab isterinya.

Man berlari ke bawah untuk menalipon doktor. Tapi belum sempat pun dia p call tu doktor,
anaknya yg berumur 5 tahun berlari datang dan berkata,

papa, acik lan ada bawah katil ayah… tak pakai suar..

Man mula naik angin dan naik semula ke biliknya. Memang betul Mazlan ( bukan nama real gak) jiran mereka ada di bawah katil tanpa pakaian. Man menarik Mazlan keluar dan berkata.

Lahanat kau Lan, isteri aku kena sakit jantung, kau pulak cuba takutkan anak aku ye?!

He…23x ok cukup la gelak sampai di sini (xleh nak stress gile2 baca blog bro)

Mari kita berkongsi punca2 kenapa Isteri Curang.

– Hubby berjauhan, harap sebulan @ seminggu sekali jumpe
– Hubby xdapat memenuhi keinginan (xromantik or tidak pandai melayan)
– Hubby jenis xambil kisah
– Hubby bg nafkah ala kadar je bagi
– Hubby bukan pilihan hati
– Hubby pun curang jugak he..23x

Kekadang ia terjadi apabila perkahwinan tidak seperti yang diharapkan.

So fikir-fikirkan la.. Jika rasa si suami akan curang, elok lah dilepaskan or rela berpoligami (jika sayangkan si lelaki)

Tapi jika kita rasakan si isteri ayang berlaku curang, elok dilepaskan sebelum sesuatu ikatan diadakan or jangan menyeksa jiwa batin si isteri jika tidak mampu

Setiap manusia bukan suka-suka untuk curang, kaji semula di mana silapnya. Mungkin bagi kita, kita merasakan kita dah buat yang terbaik. Cuma cuba selami hati si dia, pasti ada yang kita tidak tahu

If rase si dia akan curang, kenapa perlu ugut si dia sedangkan ugutan itu tidak sedikit pun memberi kebaikan kepada kedua-dua belah pihak tetapi lebih menunjuk kepada ego.

Fikir2kan dan selamat beramal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

41 thoughts on “Kenapa Isteri Curang

  1. mmg ade isteri curang bro…
    tp jarang2 la kita dgr kn…
    sbb slalu sgt dgr lelaki curang je hehehhe

    mmg jarang kite dengar coz si isteri pandai cover line he..23x xmacam si suami… susah nk cover line.. sure kantoi punye….

  2. so conclusion is…just let he/she go kalo tau pasangan akan curang…tp kalo pasangan tu yg xnk lepaskan kite, memang kene ugut la kan?….tp rasenye lepaskan je la….

    –>>bawak diri n hati yg lara…ececece… ;D

    –>>jom..sedap tu..kopi panas ngn telur separuh masak…wala wala

    xpayah ugut pun xpe…. yang ugut2 nie selalunya jenis nk menang je..

    1. ugut sekadar nk menguji….sbb dh pasti akn curg tp xnk lepaskan pasangan…menyeksa pasangan namenye tu..huhuhu

      dari biarkan die curang..elok dipermudahkan he…23x -amin-

  3. dah lama xkomen kt cni, kang ada lak yang dok merungut ^^…

    Nauzubillah, mintak2 la xjadi pada lana nnt…or sesiapa je la kan…huhuhuhu

    he…23x nak merunggut gak huhuhu… majuk dah nie huhuhu

    harap xjadi kat kamu… moga yang terbaik buat diri mu ek

  4. biasalah .. ni kan hobi para isteri yang merasakan diri mereka terlalu bebas dan cantik dan anggun dan bagainya. perkara yang sama juga kepada si suami yang rasa dirinya masih punyai saham yang melonjak2 di pasaran.`

  5. namapak eikk bro memang suka cite2 scandal nie…ngehh..ngehh..pompuan nie biasenye cepat je terkantoi kalu curang…kalu laki nie..pandai sangat2 cover line sampai istri sendiri x tau dia curang…tepuk dada tanya sendiri..

    andai satu ari bro dapati istri bro curang mcmn???muahahahaa.ako palk merapu..andaiiiyooo…

    he..23x amoy terbalik la.. laki lagi senang kantoi if curang.. perempuan agak susah sikit.. coz laki jrg tnye perempun awat ape dgn sape sume if dah kahwin….

    if isteri bro yang curang.. bro terime seadanya… tgk mana yang baik buruknya.. cuba perbetulkan.. if xdapat just dapatkan kata sepakat je la

  6. Hahahaha.. Lawak2 suami dia.. Adesss.. Bro, saye berusaha untuk takkan curang ngan suami saye nanti.. Heehee.. 😉

    lawak ek..tue laki yang xleh pakai..sekadar gurauan je.. if dunia sebenra xdenye cam nie huhuhu

    ok.. chaiyok2.,.. jgn kamu curang dgn suami kamu nnt ek

  7. curang2 tu mcm permainan je zmn sekarang ni..x kira laki ke pompuan

    he..23x bukan permainan.. tapi keperluan di zaman skrg.. jgn kate laki perempaun,.. yg xseberapa laki n xseberapa perempuan pun terlibat sama

  8. agaknya dorang rasa bangga bila dapat berlaku curang pada pasangan.

    entah la juliet… ade ke yang rasa bangga jika berlaku curang dengan pasangan mereka… juliet pernah cube ke

  9. aku pantang dgr bab2 curang ni sbb ex aku pun mmg curang kt aku dlu

    ops nie cite yg dulu ek.. maaf bro termiss cite kamu hari tue… oh betul la die curang ek…

  10. Salam Bro…

    Kisah2 cenggini semakin byk….
    Setiap hari kita boleh baca atau dengar…

    Mcm2 ado…..

    😉

    salam zyma…. mmg kisah cam nie dah terlalu byk dah… macam2 ade kan..dah cam astro gamaknye… klu dikaji betul2.. leh nmpk kat mane silapnye kan

  11. Betul…. kalau rasa isteri kita curang, jangan la ugut nak bunuh dia ke… atau bunuh laki tu ke. Whatever it is… tak banyak sikit… kesalahan tu memang ada sikit terletak pada kita. Akui hakikat tu… jgn ego.

    Kalau rasa boleh maafkan isteri dengan perbuatannya… lelaki juga perlu mencari jalan mengubah cara hidup dan perangainya yg mungkin membuatkan isterinya berlaku curang dulu.

    Kalau setakat memaafkan tapi tiada sebarang perubahan atau improvement dalam diri sebagai ketua rumahtangga mahupun seorang suami yang boleh diteladani… jadi… jgn la melenting kalau isteri curang lagi.

    Kesimpulannya…. kalau rasa ego sgt… diri sendiri je betul.. isteri salah… elok aje ceraikan isteri kalau syak isteri curang. Bagi peluang kat isteri dapat suami yang lebih menghargai diri mereka. Lelaki tu juga boleh cari pmpn yg lebih “melutut” dan “angguk2” untuk sikap lelaki mcm anda.. (kalau ada lagi).

    he…23x peh betul2 komen yang membina… tp skrg byk kes.. ape2 je nk mintak cerai… dah mintak cerai.. anak men pas2.. harta direbut2… last2 2-3 entah ke mane….

    if berlaku curang.. kaji la balik tang mane silapnya.. pokok xkan bergoyang klu xde angin or org panjat n menyamar jd hantu

  12. ape2 pun balik pada diri sendiri..jgn letak salah tu pd org…mungkin psgn curang sbb silap kita.salah kita…

    mungkin huhuhu mungkin jugak xsalah tp nk cari masalah

  13. isteri curang sebab nakkan kemewahan n sanggup gadai maruah pd sesape saje x kire bangsa asal yg dapat bg duit. macam pelacur la plak eek. tapi pelacur tgu orng datng kat die.peliknye ade isteri orang tu pegi cari orang untuk melacurkan diri die.org jenis ni nak p’gil ape plak ekkkkkk

    1. he..23x ada jugak kes, isteri curang coz si suami tidak dapat memberi seperti mana yang mereka inginkan…

      takat kasih syg masih xmencukupi… kekdang mereka memerlukan belaian, kasih syg hanya untuk dirinya sahaja n dimanja dilayan seperti dia perempuan yang sempurna…

      pe2 pun ianya dari pemerhatian teman je

  14. hmmm….bro….
    klu dh curang cne??dah le laki tktau,kt umah leh lyan laki ok jer….tp dlm pd mse yg sme dok scndal ngan jntan yg juge laki org len…bpangkat plak tu…pmpuan ni bkn nk kejar duit or pngkt tp tktau aper probs dia smpe dia leh wt cmni.

    pmpuan ni bkn ader probs dgn laki dia pn,sme gak ler ngan skandal dia.ok jer ngan wife…ntah aper yg mndorong dorang nih jd cmni…kmen sket or bg advse….

    1. he…23x ok bro bagi komen n advise sekali ek kat sini…

      bagi bro la kan..pasti ada sebab yang munasabah kenapa mereka curang..

      yang pasti kebanyakan kejadian cam nie kerna kekurangan kasih sayang n perhatian si suami.. tue yg kekadang tercurang dgn laki org etc

      coz kekadang oarng yg lebih memahami keinginan n kemahuan kita datang dari kalangan mereka yang bukan rapat or ada hubungan dengan kita.

      cam tue jugak lelaki… nampak je gatai dengan perempuan sana sini..tp klu perhatikan betul2.. ada sesuatu yg mereka nk dalam gatai2 tue… so yg byk ade hubungan dengan mereka datang dari kalangan mereka yang mampu layan kegatalan dorg

      anyway thank coz sudi mengomen di blog bro

    2. thnks bro bg advse tu tp kan bro…laki org tue bkan la caring sgat pun ngan bini org tu….hmm..sket2 tu ade la kot…tp tiap kali klu pmpuan tu ajk kuar, laki org tu set je,tk pnah nk hmpakan…sbnrnye ni cte kwn i bro…i pun pning…bkn dorang becinta pun…tp kn ble jumpe psti ade hubungan sex,tk kira la cium ka,oral ka…klu ader pluang sure men punye…u nk komen aper kt kes cmni,bro…sb ble i nk bg nsihat i pn tktau nk nsihat cmne….

    3. sama2 je… ala advise pun besa2 je.. just nak share.. kate org putih tue sharing is caring.. kate orang melayu pulak.. “xbaik makan sorang-sorang”

      kekadang if nak scandal xperlu ada rasa cinta or sayang.. cukup sekadar memenuhi & mengisi ruang-ruang kosong di hati mereka.

      lagi satu, tang jumpe tue pasti wat tue.. mungkin kerna masing2 ada keinginan n masing ada rasa yang sama…

      ini pendapat bro la kan.. layanan setiap orang adalah berbeza… [full stop] jangan tanya lebih2 tang tue kat sini. just bayangkn n jangan cuba ek he..23x

      dalm kes nie… if kite xmampu nk nasihat, kita tgu la bila keadaan terkena muka die sendiri.. mungkin kesannya lebih mendalam dari nasihat yang kite berikan

  15. bro…kes ni kwn i sbtulnye…yg i nmpk laki tu bkan tke cre beria ngan pmpuan tu pun..tp kn tiap kli pmpuan tu ajk jumpa,laki tu sure tk hmpakan…then ble jumpe sure cium,oral n klu ader pluang msti men punye..laki tu bkn slalu col pmpuan tu.ea la org brpngkt,sibuk ktenyer..aper yg u rse bro??laki tu nk amik ksempatan jer ker??

    pompuan ni pnah kter dia geram sgt ngan laki dia yg susah sgt brkompromi dlm byk hal then dia kwn ngan laki org tu pun sb nk revenge..n pnah laki org tu kater yg dia pun dahagakan ksih syg bini dia..i nk bg advse kt kwn i pun tktau cmne…pning…

    1. just nak share dengan loversbabe la kan

      lelaki mane yang xkan lepaskan lauk di depannya.. xrugi pun luangkan masa or melaburkan asalkan dapat apa yang ingin dihajatai..

      si kawan tue nk revenge pasal ape ek??

      mesti ada sebab di sebalik kejadian kan..

      lelaki jangan la stop melayan.. sure akan rindui & dahagakan kasih sayang bini die… if dirimu dah berlaki, jagalah die sebaik mungkin..

      kalau x, leh makan luar gamaknya

  16. Jarang nampak atau dengar isteri curang , yang selalu curang laki ….sapa curi lelaki suka mengatal ….suka cucuk banyak lubang ……ada satu tak cukup …kalu mereka boleh curang …tentu c isteri pun nak curang ….mereka pun manusia …adad perasaan ….

    1. mmg selalu kita dengar lelaki… tetapi lately banyak diperdengarkan isu isteri curang…

      yup lelaki dijadikan dgn sifat gatal… ada gak perempuan yang xcukuop dgn satu batang je.. begitu gak lelaki…

      masing2 manusia.. tiada yang sempurna…

    2. hmmm………
      ade gak pompuan yg tk ckup ngan satu jer ek….ke dunia ni dh nk akhir zaman dh???takut le….tp kn kalo suami tk curang bini dia yang jhat n gatal mcm Kris tu cmne???huh….

  17. isteri xka curang kalau suami pndai jaga hati isteri…huuh..nmb terjdnya curang tu coz mb tu dlu diorg pernah berksh2 n terjumpa kekasih lama..huuh

  18. Memang ada isteri yg curang..masa belum kantol ngan suami..si isteri curang ni ckp syg sgt kt skandal dia…dia buruk kan suami dia depan skandal dia..

    tp bila dh kantol..xnk lak mengaku salah..hanya salahkan skandal dan masa tu ckp kt suami dia, yg dia kena paksa ngn skandal dia lak..dia fitnah skandal dia mcm2..nak jadikan skandal dia ngn suami dia tu musuh..

Leave a Reply

Top