October 26, 2020

Bila Bos Tidak Sembahyang Jumaat

Tadi xtau kenapa fikiran bro cam kosong je semasa mendengar khutbah. Sehinggakan tidak ingat apa yang dikhutbahkan.

Maybe penangan makan sebelum solat kot.

Selalunya bro akan lunch selepas solat jumaat.

Biasalah, dah ada yang belanja makan. So makan je la. Rezeki jangan di tolak.

Nie bro nak kongsi cerita berkiatan dengan tajuk. [xsuka la buat entry lari-lari tajuk nie]

Dalam kul satu tadi bro sembang dengan member bro yang nak hantar surat resign kat bos dia. Cuma bos dia asik sibuk meeting sana sini dengan client.

Eja : Makin lama makin nervous ni. Bila boss nak free ni? Dari tadi duk bz je…
Bro : Sabar-sabar, dia tak pergi solat jumaat kan :)

Eja : Memang la, lain agama kan.

Bicara Bro : Malaysia terdiri dengan berbagai agama dan kita perlu menghormati agama dan fahaman orang lain.

Tetapi kita sendiri tidak menghormati agama kita sendiri ek?

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

18 thoughts on “Bila Bos Tidak Sembahyang Jumaat

  1. kalau agama lain mesti kita faham..
    tapi kalau yang seagama tak pergi apa perlu kita buat bro?
    tegur dah tegur…nasihat pun dah…
    ke nak kita bako jer?hehehe

Leave a Reply to Mus Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *