April 16, 2021

The Top 20 World’s Coolest Intern Candidates

Masih korang ingat x mengenai contest The World’s Coolest Intern yang di promote oleh Nuffnang yang dijayakan oleh Standard Chartered Bank di Singapore.

Bro menyertai, tetapi gagal meletakkan diri dikalangan top 20.

Bagi yang terlepas pandang, boleh usha entry bro untuk kontest ini.

Calon dari Malaysia hanya diwakili oleh Mun Yee, dan selebihnya banyak dari negara Singapore, Philippine etc.

Dibawah ini, bro kongsikan senarai Top 20 World’s Coolest Intern Candidates,

5th November ini, akan di siarkan Top 10 World’s Coolest Intern Candidates,

Dimana pemilihan top 10 bermula dari pemerhatian aktiviti mereka di laman social seperti facebook, twitter etc. [aktiviti anda diperhatikan]. Mana yang mempunyai kreabiliti dalam dunia social akan di pilih.

Info bagi yang terlepas info terdahulu : World’s Coolest Intern Candidates menawarkan program selama 6 bulan di Singapore berserta allowance bernilai S$30, 000

Anyway thank buat mereka kerna sudi memberi Voucher Google Adwords kepada bro kerna join contest ini.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

31 thoughts on “The Top 20 World’s Coolest Intern Candidates

    1. tgu je la.. dorang lambat update kot

      if tiada tue bro anggap je la yang bro bukan berada dalam top 20 tue

      mu ade dapat google adwords x???

    1. yup.. if bro tahu, baik awal-awal lagi bro wat entry dalam english..

      sian bro yang menganggur mencari kerja nie kan T-T

  1. owh…dh expired rupanya contes nie..hahhaa ada baca dan ingat nk join..x sangka terlepas pandang..ehhee

    xpe bro blh cuba pulak utk contes lain :)

    1. 31th Oct tarikh tutupnye…

      semalam baru umumkan top 20… tgu 5th nie untuk top 10 pulak..

      dah la nuffnang lambat inform pasal contest nie. Oversea awal2 dah promote T-T

    1. kekadang boleh saja di panjangkan he…23x

      ok bro akan berusaha untuk benda lain pulak

    1. die untuk sesiapa yang ingin mengiklan di google.. kita bayar untuk iklan di di pamerkan ke seluruh dunia

      cam bro hari tue… dapat maklumat suruh email dan twitt penyertaan bro..

      tue yang dapat voucher free tue…

  2. Heyya,

    I joined the contest. Unfortunately I didn’t make through too. haha. But I did get the Adwords voucher. I wonder why I still need to pay? ermmmm…

    anyhow, nice blog!

  3. Heyya,

    I took part too in the contest. Unfortunately I didn’t make it through too. Haha. But I did get the Adwords vocuher. Too bad, I can’t use it, they required me to still pay some amount to be able to continue with their service. ermmmm…

    p/s: please don’t mind the 1st comment. It’s a typo. ahaha. Btw, nice blog!

    1. nevermind it’s ok…

      now i need some voucher to helping me promoting my business…

      some of my friend share their voucher with me :)

  4. tahniah bro..dah cube tapi tak dapat..yg penting dahpun cuba..

    nanti cuba yg lain2 plak..moge dapat keje cepat2..blehla bro pulak yg buat contest…hohhho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *