Luahan Hati Seorang Blogger [Part – 48] Keluar Duit Sendiri Untuk Jadi Blogger Berjaya

Luahan Hati Seorang Blogger [Part – 48] Keluar Duit Sendiri Untuk Jadi Blogger Berjaya

Berapa ramai antara anda, sanggup keluarkan duit sendiri untuk menjadi blogger yang berjaya atau dikenali? Artikle ini, merupakan Luahan Hati Seorang Blogger – Part 48 yang di ilhamkan oleh oleh saudara Afzal Sukasuki di laman facebook beliau. Agak tertarik dengan apa yang beliau sampaikan.

Continue Reading

Salah Ke Sara Keluarga Dengan Hidup Sebagai Seorang Blogger

Entah, apa sebenarnya masalah mamat / minah ini (bukan mamat /minah dalam gambar nie, itu gambar aku sekeluarga). Sanggup gelar aku sebagai penipu, menipu pembaca blog aku, dengan menyatakan aku gunakan duit haram untuk menyara keluarga melalui pendapatan yang aku dapat dari blog.

Continue Reading

Luahan Hati Seorang Blogger – Part 46 : Sumber Inspirasi Menulis Blog

Boleh tak, anda kongsikan siapakah yang menjadi sumber inspirasi anda untuk menulis blog? Sempena Luahan Hati Seorang Blogger – Part 46, Bro akan berkongsikan tentang beberapa blogger yang menjadi sumber inspirasi untuk Bro menulis blog.

Continue Reading

Luahan Hati Seorang Blogger – Part 45 : Blogger Otai Malas Balas Komen Blog

Bagi ruangan Luahan Hati Seorang Blogger bahagian 45 kali ini, Bro ingin kongsikan luahan rasa blogger baru. Dah kenapa pula? Apa-apa pun artikle ini tiada kaitan dengan mamat dalam gambar diatas. Tapi gaya macam dia termakan cili pun ye juga. Pedas ek…!!!

Continue Reading

Luahan Hati Seorang Blogger – Part 44 : Nilai Iklan Advertorial Pada Sesebuah Blog

Salah satu punca pendapatan pada sesebuah blog adalah pengiklanan dalam bentuk advertorial. Bayaran yang diterima agak tinggi berbanding dengan bayaran untuk perkhidmatan banner iklan pada blog. Selalunya, ia bertujuan untuk menyebarkan informasi lengkap sesuatu produk atau perkhidmatan untuk menguasai keputusan (result) pada enjin carian (search engine).

Continue Reading

Luahan Hati Seorang Blogger – Part 43 : Bahana Blogger Sign Contract

Bro akui kebanyakan blogger yang mempunyai nama yang agak gah dan berpengaruh pasti dilamar oleh beberapa syarikat atau agensi besar. Selain dijanjikan projek atau kempen yang menarik, pasti ada sesuatu yang mereka perlukan dari blogger tersebut, yakni “Loyalti” atau erti kata lain “Kesetiaan”. Tapi, bagaimana nak buat blogger tersebut loyal dengan mereka?

Continue Reading