Kisah Kali Pertama Bertentangan Mata Dengan ‘Bakal Isteri’

Kisah Kali Pertama Bertentangan Mata Dengan ‘Bakal Isteri’

Tanggal 12 April 2010, Merupakan kali pertama Bro bertentangan mata dengan bakal isteri (kini sudah jadi isteri). Itu pun sebab dia nak tuntut KFC dari Bro. Waktu itu, Bro ada di KL sempena tournament Bowling antara Jabatan (waktu Bro kerja gomen dulu). Dia pula masih student, baru sem ke-2 ketika itu. Datang jumpa Bro siap bawa boyfriend lagi (Bro pula yang risau). Apa-apa pun, terima kasih kerana sudi jaga jodoh gua selama ini he…23x Sekarang kami berdua dah berkahwin, anak pun dah masuk 2. Bila nak tambah lagi sorang? Slow-slow dulu, sebab anak Bro yang jaga (househusband). Kredit Gambar :

Continue Reading

Filem Hospital Tampil Kelainan Dengan Elemen Seram Psiko Arahan Azaromi Ghozali

Hospital, filem genre seram psiko yang merupakan arahan Azaromi Ghozali dan diterbitan oleh Metrowealth (MiG Pictures) bakal menghantui seluruh pawagam di Malaysia pada 13 April 2017. Berbeza dengan beberapa filem terdahulu (kebanyakan berdasarkan kisah sebenar), Kali ini, ia hadir konsep garapan yang unik dan berbeza mampu membuat penonton teruja untuk tahu kisah sebenar yang terjadi pada watak utama yang sendiri macam ‘lost’ atau ‘blur’ dengan apa yang terjadi pada dirinya. Nampak macam lawak serius je kan. Tapi itu sebenarnya yang disampaikan dalam filem seram ini yang diselitkan element psiko yang mampu buat penonton berfikir dan tertanya-tanya pada setiap babak seram

Continue Reading

Sushi King Memperkenalkan Menu ‘Japanese Curry’ Yang Pedas & Menyelerakan

Sekiranya anda seorang peminat makanan berkari yang pedas berapi, jangan lepaskan peluang untuk menikmati Menu Kari Jepun, yakni menu terbaru dari Sushi King. Sesuai dengan citarasa rakyat Malaysia yang suka hidangan seperti ini yang disesuaikan dengan selera tempatan.

Continue Reading

Huawei P10 Plus Dijual Di Malaysia Mulai 8 April 2017

Huawei P10 Plus akan dijual di Malaysia mulai 8 April 2017 (yakni esok) pada harga RM3,099 menjadikan Malaysia, negara terawal menjualnya. Kalau ikut plan asal, P10 Plus akan dijual sekitar pertengahan bulan April. Ia dinyatakan sewaktu mereka memperkenalkan Keluarga P10 di Malaysia tempoh hari. Huawei P10 Plus hadir dengan skrin bersaiz 5.5-inci, dikuasakan dengan cip pemproses Kirin 960 Octa-Core 2.4Ghz, memori sehingga 6GB RAM, dan ruangan storan 128GB. Kamera belakang Leica Pro mengabungkan lensa 12MP+20MP F1.8, kamera hadapan 8MP berteknologi Leica, dan bateri berkapasiti 3750mAh. P10 Plus ditawarkan dengan 2 varisi warna; Dazzling Gold (emas) dan Graphite Black (hitam). Selain

Continue Reading

Pelajari ‘Teknik Sebenar Menjodohkan Orang Lain’ di Matchmaking Masterclass by Lunch Actually

Baru-baru ini, Bro ada sertai kelas khas untuk mempelajari ‘cara betul menjodohkan orang’ di Matchmaking Masterclass by Lunch Actually. Ianya bukan calang-calang kelas, dimana tenaga pengajarnya adalah Puan Violet Lim, Ketua Pegawai Eksekutif dan juga co-founder Kumpulan Lunch Actually yang diasaskan pada tahun 2004. Kemahiran & kepakarannya menjodohkan orang lain diiktiraf dimana beliau merupakan ‘certified matchmaker’ yang ditauliahkan oleh Matchmaking Institute New York. Kini Lunch Actually merupakan syarikat terbesar nombor 1 di Asia yang telah membantu menguruskan lebih 90,000 temujanji dengan 85% kejayaan mempertemukan jodoh di seluruh asia. Matchmaking Masterclass ini diadakan bertujuan memberi kefahaman yang betul tentang teknik dan

Continue Reading

AWAS!! Panggilan 03-9206 8118 Teknik Penipuan Scammer Mengaku Dari RHB Bank

Bro jarang angkat panggilan dari no. yang tidak dikenali, terutama dari no. talian tetap. Cuma lately agak rajin Bank & Klient hubungi, maka terpaksa rajinkan diri juga angkat setiap panggilan yang diterima. Hari ini, Bro terangkat panggilan dari no. 03-9201 8118 terus terdengar suara dari mesin yang menyatakan ia panggilan dibuat dari RHB Bank. Dalam hati dah fikir benda lain dah, “Sejak bila aku ada hubungan dengan RHB Bank?” Kemudian ia menyatakan Bro ada tunggakkan bernilai RM3,972 (sama macam kes mamat ini kena) – Tak sangka kami punyai nilai tunggakan yang sama he…23x Bila dengar baris ayat itu, terus Bro

Continue Reading