You are here
Home > Bersama BroFramestone > Fitrah Manusia Bersama BroFramestone > Sudah Bersediakah Anda, Bila Suami Kelak Sudah Tiada

Sudah Bersediakah Anda, Bila Suami Kelak Sudah Tiada

Pesan Suami Kepada Isteri

Kepada rakan-rakan pembaca blog yang kini bergelar suami. Pernah tak korang tanya isteri korang, “Dah sedia ke bila abang dah tiada nanti”

Yup… Sudah tiada nanti.

Bukan tiada sebab bercerai ke apa ke. Tapi cerai mati.

Yup mati (Dan yang mati itu adalah korang, yakni si suami)

Lagi-lagi bila korang sendiri tidak mempunyai saving (simpanan), harta yang boleh diwasiatkan mahupun pampasan insuran untuk disalurkan kepada isteri dan anak beranak.

Jika belum..

Bagitau la sekarang…

Bukan apa. Tak semua perempuan sedar, bahawa laki dorang hanya pinjaman sementara diatas muka bumi ini. Esok lusa Allah SWT boleh ambil balik.

Tengok la terduduk meraung ke idak dia time tue?

Sedangkan yang bercerai hidup pun terseksa. Kena naik turun mahkamah berkali-kali tapi tak selesai-selesai, kena kejar Ah Long dek hutang si suami, hidup kena kecam dengan masyarakat etc.

Nota kaki : Ada je lelaki yang push hidup dia untuk bahagiakan anak isteri dia. Tapi dia tak tunjuk dia sakit ke, penat ke apa ke. Janji dapat tengok anak isteri mereka gembira dan sentiasa ada di depan mata mereka.

Tapi kena ingat, zaman sekarang nie ramai lelaki pendek umur sebab kena bebel hari hari hahaha

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top