You are here
Home > Iklan > Advertorial > KAO’s My Modern Parenthood Bantu Permudahkan Gaya Hidup Ibubapa Moden

KAO’s My Modern Parenthood Bantu Permudahkan Gaya Hidup Ibubapa Moden

KAO's My Modern Parenthood
Berita baik buat mereka yang bergelar ibubapa moden.

Kao Malaysia telah melancarkan ‘KAO’s My Modern Parenthood’ buat tahun ke-3 kempen ‘Welcome to My Modern Parenthood’ yang berlangsung di Sunway Pyramid dari 15 – 20 Mei 2018.

Pelbagai aktiviti diadakan disana bagi membantu ibubapa muda supaya dapat memanfaatkan masa mereka yangberharga dengan mengurangkan masa yang digunakan untuk membuat kerja rumah.

Sekaligus dapat meluangkan lebih masa bersama keluarga ketika berada dirumah.

KAO's My Modern Parenthood

Tidak dinafikan zaman sekarang ini, sesetengah ibubapa moden berkerja dan anak dihantar kepada pengasuh. Kebanyakan masa dirumah bersama dengan anak adalah terhad.

Bro juga mengakuinya, walaupun Bro hanya seorang househusband dan setiasa berada dirumah.

Penat sebenarnya bila terpaksa mengemas rumah berulangkali dalam sehari sehinggakan banyak kerja lain terabai (Bro bekerja di rumah).

Berbaloi sangat jika dapat jimatkan masa tersebut supaya punyai masa yang produktif untuk dibahagikan untuk kerjaya & juga keluarga.

Oleh itu, Bro serta beberapa rakan yang juga merupakan ibubapa moden tidak melepaskan peluang ini untuk turut serta hadir ke pameran ‘KAO’s My Modern Parenthood’ di Sunway Pyramid.

KAO's My Modern Parenthood

Banyak pengalaman & tip berharga kami perolehi dari perkongsian dari Dr Shalini Shanmugam, Consultant Pediatrician di Columbia Asia Hospital Petaling Jaya.

Salah satu perkongsian dari beliau mengenai rahsia kebahagiaan sebagai ibubapa.

Turut hadir, En. Fujiwara Masaki – Presiden Kao Malaysia & Cik Tan Poh Ling – Naib Presiden Pemasaran Kao Malaysia.

Buku Panduan Kao ‘The secret to My Modern Parenthood’

KAO's My Modern Parenthood

Dalam masa yang sama, turut diadakan majlis pelancaran buku panduan Kao iaitu ‘The secret to My Modern Parenthood’ yang dihasilkan bersama Kao Japan Lifestyle research Centre and Positive Parenting, the Official Expert and Educational Content Provider.

Ia bukan hanya memberi cadangan dan idea yang mudah diikuti oleh keluarga mengenai cara untuk mengekalkan persekitaran yang sihat, malah turut memuatkan tip terbaik bagaimana menangani keperluan kecemasan bayi serta keselamatan di rumah.

Buku panduan ini telah diedarkan sebanyak 40,000 naskah tambahan dan mencatat rekod dalam The Malaysia Book of Records bagi “MOST NUMBER OF PARENTING GUIDEBOOK DISTRIBUTION”.

Ia sebagai pengiktirafan terhadap sumbangan yang berterusan oleh Kao kepada setiap keluarga di seluruh negara.

So, bagi ibubapa moden,

Jangan lepaskan peluang untuk merasai pengalaman berharga di ‘Welcome to My Modern Parenthood’ yang berlangsung di Sunway Pyramid dari 15 – 20 Mei 2018.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

20 thoughts on “KAO’s My Modern Parenthood Bantu Permudahkan Gaya Hidup Ibubapa Moden

  1. Suka kalau dapat attend event yang macam ni. Dulu memang saya suka attend event macam ni dan pameran macam ni sebab nak dapatkan info tentang penjagaan anak. Menjadi ibu bapa ni setiap hari ada je perkara baru.

  2. Bagusnya dapat experience pi event parenthood macam ni..SA tak tau la ada peluang ke tak sebab takde anak kecik..hehehe..anak kecik pun dah jadi anak dara ..bagus banyak program macam ni..banyak info tentang parenting dapat didedahkan kepada parent…sampai sekarang ada je product Kao yang SA dan family guna

  3. Bestnya dapat join event macam ni. Tapi dah lepas lah kalau nak pergi.. Hehe… Betul tu Bro. Macam saya ni yang surirumah berkerjaya ni. Masa dengan anak terhad. Weekend jer lah boleh spend time. Tapi itu lah, asyik nak bergaduh jer dengan anak… erkkk… Hehehe…

  4. Seronoknya tenfok bro berpeluang hadir event macam nih. Boleh membantu meningkat ilmu parenting dan tips menangani kecemasan bayi dan keselamatan di rumah. Macam saya bekerjaya memang perlu ilmu dan tips tambahan seperti ni. Yalah sebab masa dengan anak anak terhad, jadi bila ada pekongsian bermanfaat macam nih, sekurang kurangnya taklah rasa kekurangan dalam keluarga.

  5. Fuhhhhhh! Macam menarij je buku tu bro.. nanti nak cari la…tapi sebeljm tu kena cari sang suami dulu ye dok…wahwahwahwah… semoga ilmu yg ada dibuku tu dapat memberi manfaat kepada seluruh ibu bapa.

  6. KAO ni macam-macam produk ada. Memang menenangkan ibu bapa zaman sekarang. Lepas tu produk dia Wajib kena ada dekat rumah. Kadang cleaner datang rumah, dia pun tau nak guna produk yang mana utk pembersihan dari KAO yang magicclean tu. Ruby plak fav produk KAO adalah Biore Makeup Remover. Jimat masa dan wang ringgit. Hehe

  7. Bagus betul program macam ni kan, masa anak-anak sis kecik-kecik dulu, tak ada pulak program sebegini. Mayb ada cuma tak tahu kot..hehehe.
    Mesti bro dah dapat banyak ilmu kan? Gunakan bebaik ilmu yg dipelajari ya Bro.

  8. Seronoknya dapat peluang menimba ilmu parenting di sana. Sebab anak ena pon masih kecik lagi. So pengalaman tu tak banyak. Semoga kempen macamni diperluaskan lagi ke johor pulak kan..

  9. Wah.. Bagus program macam ni, bro. Lagipun, kehadiran bapa macam bro juga boleh mengubah persepsi yang selama ini perempuan saja lebih mengambil berat isu parenthood kan? Sebab kadang-kadang sekalipun kita ambil berat, tak kena caranya boleh jadi susah juga. Panduan macam program macam ni semestinya akan banyak membantu!

  10. Tak dinafikan jadi ibu bapa moden ni banyak cabaran dia. Lagi2 kalau kedua2 bekerja. Nak kena bahagi masa utk keluarga dan kerja. Ada anak sorg pun dah jenuh inikan pulak klu ramai. Cehhh, cakap mcm ada pengalaman je kan. Padahal kawen pun belum haha

  11. Baguslah mereka invent benda2 mcm nie. Bijak dalam mengambil kira era arus perdana. Yelah, zaman skrg kan zaman smartphone. Semua org ada smartphone. Hatta baby 2 tahun pon dh diperkenalkan dgn phone. Maka mudahlah ibu bapa di luar sana utk mengetahui tips2 berguna dan cara dalam membesarkan anak2 dgn adanya invention seperti ini. Good job Kao !

  12. KAO has really great product range for everyone in the family, my favorite will be the Merries diapers, my daughter is using it ever since she’s a baby and she never had any rashes.

  13. My favourite brand for household items and beauty products! In Japan i rambang mata at all the KAO products

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top