You are here
Home > Iklan > WordCamp Kuala Lumpur 2017, Himpun Pengguna WordPress di Malaysia

WordCamp Kuala Lumpur 2017, Himpun Pengguna WordPress di Malaysia

WordCamp Kuala Lumpur 2017
Adakah anda baru berjinak-jinak dengan WordPress?

Tak kisahlah anda pengguna platform WordPress untuk berblog, pakar pembangunan WordPress ataupun perunding WordPress.

Anda semua dijemput untuk menghadiri persidangan WordCamp KL 2017 yang pertama kali diadakan di Malaysia pada 25 November 2017 dari 8 pagi hingga 5.30 petang di Royal Chulan Hotel Kuala Lumpur.

Jika anda masih baru dengan WordPress, maka anda amat dialukan untuk berjumpa dan pelajari dari mereka yang lebih pakar melalui sesi bersama penceramah, sesi networking dan aktiviti yang menarik turut diadakan.

Tiket masuk hanya RM65 seorang.

Iklan : Early-bird diskaun buat pendaftaran terawal (Terhad kepada 150 peserta terawal). Daftar sekarang di SINI.

Apa Itu WordCamp?

WordCamp Singapore 2016
(Image sewaktu WordCamp Singapore 2016)

WordCamps merupakan peranjuran persidangan tempatan yang kasual, meliputi segalanya yang berkaitan dengan WordPress – Perisian Pernebitan Terbuka dan Percuma yang kini yang menguasai lebih dari 75 juta laman web.

Sehingga kini, sudah terdapat lebih 650 WordCamp, di 68 bandar di 65 negara.

Di WordCamp KL, anda akan didedahkan dengan pembentangan dari penceramah berkaliber meliputi topik berkaitan dengan pembangunan WordPress, isu keselamatan, pembangunan blog, laman web dan peniagaan melalui WordPress, copy-writing, dan banyak lagi.

Walaupun kebanyakan topik berkaitan isu teknikal, ia juga menyentuh isu berkaitan perniagaan, pendidikan dan penguna umum.

Senang cerita, WordCamp ini sesuai untuk semua.

Tidak kisah anda punyai pengalaman atau baru berjinak-jinak, pasti banyak yang dapat anda pelajari dari menghadiri WordCamp ini.


Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari https://2017.kualalumpur.wordcamp.org.

Atau anda boleh juga klik pautan ini jika ingin menjadi Peserta | Penceramah | Urusetia | Pihak Penaja. Jumpa anda disana.

Bicara Bro : Bro telah menjadi pengguna WordPress sejak tahun 2007/08 hingga kini. Hampir 90% laman blog dan website klient, Bro bangunkan menggunakan platform WordPress.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

18 thoughts on “WordCamp Kuala Lumpur 2017, Himpun Pengguna WordPress di Malaysia

  1. Ala..kita guna platform blogspot…Sapa2 yang guna wordpress boleh la joint wordcamp ni..Banyak info boleh dapat ni..Nanti share2 la sikit info yeak walaupun kita berlainan platform..hehe

  2. so far memang best guna WP..senang lagi daripada blogspot yang jenuh nak cari code dimana mana..haha..

    wordcamp ni mungkin sesuai untuk web dev je kot..macam pening je pengisian dia..:P

Leave a Reply

Top