17,154,033 total views, 5,337 views today

Fungsi Reverse Charging Keunikan ASUS Zenfone 3 Max

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Asus ZenFone 3 Max Review
Asus Zenfone 3 Max bukan sekadar telefon, malah ia juga boleh digunakan sebagai powerbank, dan boleh mengecas peranti lain.

Ditawarkan dalam 2 pilihan warna – Titanium Grey dan Sand Gold, anda kini boleh miliki ASUS ZenFone 3 Max pada harga RM799.

Pandangan Pertama ASUS Zenfone 3 Max

Asus ZenFone 3 Max Review

Asus ZenFone 3 Max Review

Asus ZenFone 3 Max Review

Asus ZenFone 3 Max Review

Asus ZenFone 3 Max Review

Asus ZenFone 3 Max Review

Zenfone 3 Max dilengkapi skrin 5.2? HD, pemproses empat teras MediaTek, RAM sebesar 3 Gigabyte dan storan 32 Gigabyte. Kamera utama sebesar 13-Megapixel f/2.2 dan kamera selfie pula sebesar 5-Megapixel f/2.2.

Terdapat sebuah pengimbas cap jari pada bahagian belakang yang mampu menyahkunci peranti dalam masa 0.3 saat (0.1 saat lebih pantas dari Honor 8).

Fungsi Reverse Charging Pada ASUS Zenfone 3 Max

ASUS Zenfone 3 Max mempunyai bateri sebesar 4,100 mAh mampu memastikan ianya bertahan sehingga 30 hari (dalam mode standby).

Ia juga mampu bertahan selama 20 jam untuk panggilan 3G, 18 jam melayari internet dengan WiFi atau 87 jam memainkan lagu kegemaran anda.

Nampak menarik bukan?

Asus ZenFone 3 Max Review

Jika anda seorang yang sentiasa memerlukan phone sewaktu bekerja dan tiada masa untuk mengecas atau asik tertinggal powerbank. ASUS ZenFone 3 Max jawapannya.

Selepas ini, anda tidak perlu risau sekiranya terlupa membawa powerbank, atau peranti anda yang lain kehabisan bateri.

Anda boleh mengecasnya menggunakan ASUS ZenFone 3 Max.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 thoughts on “Fungsi Reverse Charging Keunikan ASUS Zenfone 3 Max

  1. menarik juga fone ni. harga cemana ek

    1. krik krik… ada je tulis harganya dalam artikle nie.. Dalam RM799

  2. Assalammualaikum… bro,

    mselim3 memang pakai asus nie… asus 5… mselim3 perasan asus model terbarunya sekarang, baterinya lebih tahan lama sehari tak cas pun takper..

    mselim3

  3. Sangat bagus asus zenfone 3 max, memang terbaik 😀

  4. sejak pandangan pertama aku langsung jatuh cinta, bukan karen apa2 ya, mulai dari fitur yang lengkap banget + bisa jadi powerbank, super keren ne asus. Nggak pernah nyesel beli asus

  5. ok iphone tak mampu nak buat macam ni. demmm

  6. takla mahal mana jugak. saya tak pernah pakai asus. nanti kalau memerlukan bolehlah beli. anyway harga tu tak perasan time baca. dok mencari juga. huhu

  7. bila pakai smartphone ni, memang nak bateri yang tahan lama…tak payah pakai powerbank

    1. Betul tue, tapi zaman sekarang semua nak handphone power-power lepas tue merunggut bateri cepat habis

  8. pergh menarik nih… time duit tak berapa nak beranak la benda ni keluar huuhu.

    1. Betul tue, ada try letak duit dalam kabinet tak? Mana tahu beranak pinak jadi berjuta ke kan?

  9. Wow, harga dengan feature nampak berbaloi2 boleh upgrade ni. Smartphone pon dh masuk icu ni.

Leave a Comment