17,144,976 total views, 365 views today

Anda Berisiko Dijangkiti Sexually-Transmitted Infections (STI)

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Risiko Dijangkiti Sexually-Transmitted Infections (STI)
Tahukah anda, bahawa lebih daripada 1 juta orang di seluruh dunia terdedah dengan sexually-transmitted infections (STI) setiap hari? Kira-kira 357 juta jangkitan setiap tahun?

STI mudah berjangkit daripada seorang kepada seorang yang lain melalui hubungi seks yang tidak selamat.

Jika anda fikir anda mungkin berisiko untuk dijangkiti STI, mula dapatkan perlindungan dan pilih jalan selamat.

Salah satu cara yang paling berkesan untuk mengurangkan risiko dijangkiti STI adalah dengan mengamalkan aktiviti seks yang selamat dengan menggunakan kondom.

Kondom Ternipis Lindungi Anda Dari Dijangkiti STI

Durex, jenama kondom No. 1 di dunia, telah melancarkan kondom yang paling nipis tanpa menjejaskan perlindungan terhadap STI.

Dengan Durex Invisible, menyatakan komitmen Durex yang tinggi menuju ke arah inovasi.

Durex Invisible Standee FA

Rekaan dengan mementingkan kehendak kedua-dua pasangan, sekaligus memberikan pengalaman yang terbaik ketika hubungan intim dan meletakkan keseronokan ke tahap yang baru.

Bagaimanapun, di Malaysia hanya 5.3% menggunakan kondom (berdasarkan Durex Sexual Wellbeing Global Survey 2011-2012), dimana persepsi orang ramai beranggapan penggunaan kondom mengurangkan sensitiviti ketika bersama sekaligus meningkatkan risiko dijangkiti STI.

Boleh dikatakan kebanyakkan rakyat Malaysia masih memilih untuk mengamalkan teknik kontraseptif tradisional seperti; melihat kitaran haid, pancut luar, atau memilih untuk tidak menggunakan sebarang perlindungan sama sekali.

Kekurangan pengetahuan, dan kepercayaan karut mengenai seks menjadi penyebab kepada permasalahan ini, dan anda lihat pada 2015 Malaysian Youth Sexual and Reproductive Health (SRH) Survey.

Durex Invisible Extra Thin

You've found me! Durex Invisible
Durex Invisible menampilkan 5 ciri inovasi yang membantu pasangan mendapat kepuasan dengan cara selamat :-

  1. Ultra Thin – Durex paling nipis, direka untuk rasa yang lebih semula jadi untuk meningkatkan sensitiviti.
  2. Lembut – Selembut sentuhan kulit, jadi anda boleh menikmati keseronokan sebenar.
  3. Pelincir – Dengan pelincir tambahan untuk memberi keselesaan muktamad dan keseronokan si dia. Tiada geseran, tiada kelekitan.
  4. Saiz bersesuaian – 52 mm kelebaran normal meningkatkan keintiman lebih rapat.
  5. Bau yang menyenangkan – Bau lebih semulajadi untuk pengalaman intim yang lebih menyeronokkan.


Untuk maklumat lanjut mengenai Durex Malaysia, anda boleh layari :-

Laman Web : http://www.durex.com.my/
Facebook page : https://www.facebook.com/DurexMalaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 thoughts on “Anda Berisiko Dijangkiti Sexually-Transmitted Infections (STI)

  1. Uishhh… Iklan kondom rupanya… huhuhu

  2. Boleh guna sarung untuk famili planning. 🙂

  3. penting agar jangan dijangkiti

  4. Patut la ada nampak kat farmasi.. Sebelum ni macam takde je. Hahaha

  5. tak pernah guna sbb malu nak beli. hihihhi

  6. perlu juga sih pakai kondom,buat jaga – jaga

  7. Jual Obat Aborsi Asli Ampuh Aman 100% Tuntas Dan Bergaransi.

    Yuk Gays,, Yang Memiliki Masalah Tentang Kehamilan Yang Tidak Di Inginkan Silahkan Kunjungi Website Kami.

Leave a Comment