Isteri Kecewa, Suami Lupa No Kad Pengenalan Isteri

16,901,873 total views, 1,430 views today

Isteri Kecewa, Suami Lupa No Kad Pengenalan Isteri

Suami Lupa No Kad Pengenalan Isteri
Tertarik dengan satu perkongsian dari seorang isteri yang ingin identiti beliau dirahsiakan.

Beliau sekadar bertanya soalan kepada semua isteri-isteri mengenai perasaan mereka sekiranya si suami tidak ingat no kad pengenalan si isteri.

Tetapi boleh ingat tarikh lahir adik beradik dan juga tarikh mati roadtax motor. Sedangkan no kad pengenalan isteri tidak boleh nak ingat.

Rasanya soalan yang diajukan ada kena mengena dengan situasi yang beliau hadapi.

Bagaimanapun, persoalan yang diajukan menerima kritikan dalam bentuk nasihat dari seorang yang bernama Rizal Rodzuan. Komen beliau amat menarik perhatian dan membuka minda,

Komen Tentang Suami Lupa No Kad Pengenalan Isteri

Ada kebenarannya,

Benda yang kita hadap hari-hari mahupun semua hidup. Jika si isteri, kira patut bersyukur jika si suami ingat tarikh birthday.

No kad pengenalan, kalau lupa boleh juga dijadikan point untuk msj isteri bertanyakan. Dari msj tanya, dah makan? Dah tidur? dah…

Theseplay - Gambar Keluarga Bro Framestone & Iera Kan

Bagi Bro pulak,

Hingga kini, bukan setakat no kad pengenalan isteri je lupa. No akaun bank dia, no telefon dia etc.

Tapi tak apa, dia memahami. Sebab dia tahu, Bro sendiri pun lupa tarikh birthday sendiri. So kalau korang nak buat kejutan ke apa ke, memang tiada masalah. Malangnya baru beberapa kali je orang BERANI nak buat kejutan he…23x

Nak lagi parah,

Kadangkala nama isteri pun lupa. Itupun isteri faham juga, sebab dia tahu Bro juga kenkadang lupa nama sendiri mahupun nama orang lain. Lagipun, memang dari kecil ada masalah ini.

Jika Bro ingat nama korang / nama panggilan korang (selain sayang, ayang, baby etc) korang patut bersyukur. Syukur, Alhamdulillah…!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Bro Framestone

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Page with Comments

    1. Nak buat macam mana, memang ada masalah nk ingat nama orang dari kecil lagi.
      Ingat lagi masa nak daftar masuk isteri nak bersalin dekat hospital, jenuh dok fikir apa nama isteri masa nk isi borang.
      Selamat la nurse dekat sana kenal dia he…23x kaw2 kena perli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *