Detik Hujung Minggu Yang Dinantikan Bersama Keluarga

Detik Minggu Yang Ditunggu, Nikmat hujung minggu, Selesa Hujung Minggu Bersama keluarga
Sejauh mana anda meluangkan masa yang berharga bersama keluarga di hujung minggu?

Ramai yang mengatakan, hujung minggu merupakan masa terbaik untuk anda meluangkan masa bersama keluarga.

Malangnya,

Tak semua orang dapat meluangkan masa mereka pada hujung minggu dengan keluarga.

Ada mereka terpaksa outstation pada hujung minggu.

Ada juga yang terpaksa datang ke pejabat untuk menyelesaikan urusan kerja sebelum tibanya hari Isnin.

Belum lagi mereka yang terpaksa berkerja mengikut shif.

Lebih malang lagi, bila ada yang menghabiskan masa pada hujung minggu di rumah dengan aktiviti tidur atau menonton tv.

Dari situ, kita boleh menilai bahawa masa yang kita ada pada hujung minggu tidak digunakan sebaik mungkin dengan meluangkan masa bersama keluarga.

Hidup Sebagai Househusband

Sejak kembali menjadi househusband semula.

Masa Bro bersama anak-anak lebih banyak dari puan isteri. Lagipun bukan salah dia. Dia kerja shif dan kadangkala hujung minggu juga perlu berkhidmat.

Sekiranya puan isteri cutinya jatuh pada hari minggu, memang kami gunakan sebaik mungkin.

Detik Minggu Yang Ditunggu, Nikmat hujung minggu, Selesa Hujung Minggu Bersama keluarga

Minggu ini kami lepak bersantai di taman berdekatan dengan rumah.

Nak dekatkan diri, keluarga dan anak-anak dengan kehijauan alam sekitar.

Malas nak pergi jejauh dizaman yang memerlukan kita berjimat cermat dan masa terhad

“Detik Minggu Yang Ditunggu, Nikmat Hujung Minggu, Selesa Hujung Minggu Bersama Keluarga”

Detik Minggu Yang Ditunggu, Nikmat hujung minggu, Selesa Hujung Minggu Bersama keluarga
Sebelum ke taman, singgah sebentar di McDonald’s berdekatan untuk membeli sarapan pagi.

Terdapat beberapa set sarapan yang boleh anda dapati di sini.

Nur Elfisha McBreakfast

Kak Long Fisha memang meminati Hash Browns yang turut serta dalam set sarapan pagi McDonald’s.

Paling nikmat bagi beliau,

Bila dapat menikmati bersama milo ais. Memang favourite dia sekiranya bersarapan dengan set sarapan pagi McDonald’s.

Tikar McD – Menyempurnakan Hujung Minggu Bersama Keluarga

Detik Minggu Yang Ditunggu, Nikmat hujung minggu, Selesa Hujung Minggu Bersama keluarga

Masa dengan keluarga dah ada,

Sarapan dengan keluarga pun dah ada,

Lokasi untuk luangkan masa juga dah ada,

Eh, Tikar McD juga ada. Lepas ini, tak perlu nak bentang surat khabar sebagai alas, kemudian dibuang begitu sahaja.
Kita juga perlu menjaga alam sekitar.

Detik Minggu Yang Ditunggu, Nikmat hujung minggu, Selesa Hujung Minggu Bersama keluarga

Bagaimana Ingin Memiliki Tikar McD ?

Anda boleh dapatkan Tikar McD dari Hot FM Zoomerz di beberapa kawasan rekreasi seperti berikut :-

  • Kepong Metropolitan Park (19 Mac 2016)
  • KL -Tmn Botani Negara Shah Alam (20 Mac 2016)
  • Penang – Botanical Garden (26 Mac 2016)
  • Perak – Taiping Lake Garden (27 Mac 2016)
  • Johor – Taman Rekreasi Bukit Indah (2 April 2016)
  • KL – Taman Titiwangsa (3 April 2016)

Pastikan anda berada di lokasi ini seawall pukul 8.40 pagi dimana Hot FM Zoomerz akan bermula pada 9.20 pagi.

Pastikan anda tidak terlepas peluang seperti ini.

Yang penting, anda perlu menjawab soalan-soalan mudah yang diajukan oleh Hot Fm Zoomerz dilokasi yang dinyatakan diatas.

Tak dapat nak pergi ke sana?

Tiada masalah, kerana di sini ada berita baik untuk pembaca blog Bro Framestone.

Bro ingin mengadakan giveaway buat anda sekiranya anda ingin memiliki Tikar McD ini.

Apa yang anda perlu buat?

“Kami sekeluarga ingin miliki Tikar McD kerana ……………. ” (mesti melebihi 15 patah perkataan)

Hanya lengkapkan slogan di atas dan tinggalkan di ruangan komen pada blogpost ini.

Pastikan anda menggunakan email yang boleh dihubungi, sekiranya anda terpilih sebagai pemenang. JIka tiada balasan email dari pihak anda, maka hadiah bakal bertukar tangan.

Selamat menikmati hujung minggu yang bermakna bersama seisi keluarga, jangan lupa bawa Tikar McD 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15,240,660 total views, 9,480 views today

Travel, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia. Ex-Social Media Executive dan mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Peniagaan. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

22 responses to “Detik Hujung Minggu Yang Dinantikan Bersama Keluarga”

  1. qasehsu says:

    kami sekeluarga ini memiliki tikar MCD kerana ianya amat mudah untuk dibawa,dan kami pun nak ‘family time’ macam broframestone… 🙂

  2. Fieza Sani says:

    Kami sekeluarga ingin memiliki Tikar McD kerana saiznya yang comel serta mudah untuk dibawa ke mana sahaja dan menjimatkan ruang penyimpanan dalam kereta. Boleh diletak sahaja dalam kereta & dikeluarkan apabila melakukan aktiviti bersama keluarga seperti berkelah.

  3. iena eliena says:

    Kami sekeluarga ingin miliki tikar Mcd kerana ianya sangat cantik dan flexible, mudah untuk di bawa ke mana-mana sahaja . di tambah lagi dengan gabungan warna yang cantik dan ceria membuat kan saya nak tikar tu 🙂

    nakkkkkkkkk tikar plzzzzzzzzzzzz

    • Rozilawati says:

      Kami sekeluarga ingin memiliki tikar mcd kerana material kainnya cantik dan tahan lama sesuai digunakan untuk melengkapi aktiviti beriadah bersama keluarga serta saiznya yang kecil, ringan yang boleh menjimatkan ruang serta mudah dibawa..

  4. Syifa Nor says:

    Kami sekeluarga ingin memiliki Tikar McD kerana ia memudahkan dan menyenangkan kami untuk beriadah di mana-mana kerana saiznya kecil dan comel. Sangat membantu dan yang paling penting mudah dibawa kemana dengan saiznya yang kecil sumbat dalam handbag sahaja. Sementara anak beriadah, ibubapa boleh bersantai dan berehat di atas tikar tanpa risau pakaian kotor.

  5. Siti Noor says:

    Kami sekeluarga ingin memiliki tikar mcd kerana ia melengkapkan lagi aktiviti riadah &rehlah kami sekeluarga.Anak anak berkualiti keluarga bestari..

  6. kat jb tu da betul,cuma jauh dari lokasi penempatan la bro..hahah

  7. Julia Johari says:

    Tikar MCD tu penghubung kasih sayang…bila baca bro sampaikan tikar mcd tu buat jatuh cinta nak sebarkan kepada keluarga julia pula nanti

  8. Cik Puan Eka says:

    “Kami sekeluarga ingin miliki Tikar McD kerana ingin melepak pergi ke tasik, pergi ke tasik sambil berpicnic, picnic guna tikat McD terbaikkk

  9. Akak Kembang says:

    Kami sekeluarga ingin memiliki tikar McD kerana kami sudah lama tidak berpicnic di tepi sungai mahupun di taman sebab takde tikar nak duduk. Oleh itu, kami sangat memerlukan tikar McD tersebut supaya kami juga dapat bersantai sambil makan McD dengan tikar McD yang bro nak hadiahkan tu 🙂

  10. norhana isa says:

    Kami sekeluarga ingin memiliki tikar McD kerana saiz dan designnye yang sgt2 cantik untuk dibawa pg picnic bersama2 anak..
    Anak2 dah super duper excited tgk tikar ni…apa lg bila diberitahu ibu masuk giveaway contest utk dapatkan tikar ni…..bolela mereka lepak2 di taman dgn tikar Mcd ni.

  11. Kami sekeluarga ingin miliki Tikar McD kerana saiznya yang kecil dan ringan membuatkan ia mudah dibawa ke mana sahaja. Ditambah lagi dengan warna yang menarik dan boleh dibawa seperti beg tangan memang orang tidak sangka yang dibawa itu adalah tikar! Haha..

  12. olaoli says:

    saya taknak tikar mcd hehe…gurau je. Saya hanya sesekali je hujung minggu bawa anak isteri beriadah..kebanyakan masa hanya di rumah main game dengan anak-anak. Kalau petang layan depa main badminton kat laman rumah je.

  13. titan says:

    cuti sekolah macam ni, kenalah dimanfaatkan dengan sepenuhnya.

    hoho..

  14. Nur Syamimi says:

    Kami sekeluarga ingin memiliki tikar McD kerana ‘ dengan adanya tikar ini, ia membantu saya untuk berada dalam keadaan yang selesa jika ingin bersantai bersama keluarga tercinta. Tikar ini juga mudah dibawa serta mudah untuk digunakan. Mudah disimpan didalam bag yang dibawa. Keselamatan serta keselesaan pasti menjamin keceriaan hujung minggu saya bersama keluarga’.. I’m lovin’ it..

  15. wijdansidiq says:

    bisa dujadiin kegiatan nih pas udah punya keluarga

  16. Yana Yani says:

    kami sekeluarga ingin memiliki tikar McD kerana selalu lupa bawa pelapik. lepas ni sumbat aje dalam beg pastu hurung ke mana aje.

    senang! habis cite. hehe!

  17. izzeyda says:

    Kami sekeluarga ingin miliki Tikar McD kerana kami seringkali keluar menghabiskan masa bersama-sama tidak mengira masa dan tempat tanpa sebarang perancangan khusus. Saiz kompak ini akan memudahkan saya menyimpan di dalam kereta dan dapat menggunakannya apabila perlu.

  18. wendy says:

    akan join 2/4./2016.
    hehe, comelnya tikar tu!

  19. tarmizi says:

    Kami sekeluarga ingin miliki tikar mcd kerana tikar ini mudah dibawa ke mana-mana dan ringan ia sesuai untuk untuk keluarga beriadah dan bersuka ria.

    http://www.mizisempoi.com/2016/03/tikar-mcd-menyempurnakan-hujung-minggu.html

  20. jida says:

    Tak sempat la nak kejar Hot FM Zoomers..
    BTW, blh lagi ke join giveaway ni?
    Haha, just cuba nasib.
    Kami sekeluarga ingin miliki tikar mcd kerana senang nak bawak pi jalan-jalan n picnic bersama keluarga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge