Awek Comel Cuak Bergambar, Dapat Photographer Garang

Pengalaman Ambil Gambar Awek Singapura
Bro memang tiada background sebagai photographer mahupun pernah masuk kursus Photography.

Tetapi sejak tahun 2009 dah biasa bermain dengan DSLR, Lebih ketara bila berjaya memiliki DSLR sendiri – Nikon D5100.

Baru-baru ini,

Bro turun ke Singapura sambil menikmati “percutian terancang” bersama Percutian Jimat Saya. Boleh nampak kemana-mana sahaja Bro pergi, DSLR sentiasa menemani.

Sehingga Bro tiba di Sentosa Island,

Ada lokasi yang macam menarik untuk bergambar sambil berposing sakan. Siap boleh baring golek-golek lagi macam dalam cerita Hindustan.

Pengalaman Ambil Gambar Awek Singapura

Pengalaman Ambil Gambar Awek Singapura

Comel tak gambar awek yang Bro tangkap ini?

Tertiba je dia tegur dan minta Bro ambilkan gambar mereka selepas melihat Bro beraksi dengan DSLR mengambil gambar dilokasi yang sama.

Dah lama sebenarnya Bro usha mereka, sebab dorang duduk di belakang Bro sewaktu menaiki bas.

Akhirnya, dapat no telefon salah seorang dari mereka. Malangnya, Bro tak tahu nak buat apa dengan no telefon dorang. Nak save, macam tiada guna. Nak delete, rasa bersalah la pulak.

He…23x

Pengalaman Ambil Gambar Awek Singapura

Jatuh air muka, bila kena amik gambar dorang berdua guna handphone, siap ada selfie stick akak monopod.

He…23x

Tapi gambar 2 diatas memang diambil menggunakan Nikon D5100

Manakala 2 gambar diatas dan dibawah ini diambil menggunakan GoPro milik rakan yang turut serta dalam trip ini.

Kalau korang perasan, gambar dibawah itu, Bro nampak garang. Cuak kejab awek 2 orang nie.

Yup, Bro memang seorang yang garang terutamanya bila tengah lapar. Kalau tidak, ada yang kena makan time nie he..23x

Nantikan artikle penuh tentang pengalaman Bro bercuti sakan di Singapura bersama Percutian Jimat Saya.

*********************************************

Jemput Follow Bro Framestone di Facebook ! Instagram ! Twitter ! Instagram ! Google+

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14,973,643 total views, 2,979 views today

Travel, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia. Ex-Social Media Executive dan mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Peniagaan. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

12 responses to “Awek Comel Cuak Bergambar, Dapat Photographer Garang”

  1. iena eliena says:

    haha akak monopod dia panggil iena
    choiiiiiii

  2. hamboiii..siap golek-golek ehh.. sy pun nak jugak lah..hahahaha..ada apa-apa bayaran nak kalau nak amik gambar macam tu? hehehehe

  3. akubiomed says:

    Amboi jadi jurugambar model pulak. :)

  4. cantik dan sharp gambar bro tangkap ni. btw, mohon share no telefon awek tu bro.heheh

  5. reezluv says:

    takpe..meh sini pas..gua nak id wechat je pun ok.hehe

  6. Sobri Mansor says:

    Uishhh… Baring-baring, guling-guling atas rumput. Macam cerita hindustan dulu-dulu. nasib baik tak salin baju setiap kali tukar scene…

    wakaka

Leave a Reply

CommentLuv badge