17,144,959 total views, 348 views today

Pentingnya Follower di Google Plus Bagi Blogger

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Google Plus Bro Framestone
Kalau ikutkan, Bro agak kurang menggunakan Google Plus sepanjang terlibat dalam dunia blog.

Jika dulu, Bro lebih fokus mengumpulkan follower blog melalui aplikasi Google Friend Connected dimana ianya sesuai digunakan bagi pengguna blog berplatform selain blogspot.

Fungsinya lebih kurang sama sahaja.

Bila pihak Google menamatkan Google Friend Connected, ianya banyak memberi kesan kepada blogger seperti Bro.

Kiranya selama ini kumpul follower sampai berpuluh ribu, hilang macam itu sahaja.

Sebab itu juga ramai blogger yang menggunakan platform blogspot tidak berani untuk menggunakan wordpress, hanya sekadar membeli domain untuk dipasangkan pada blog yang berplatform blogspot mereka.

Iklan : Ingin miliki Domain sendiri? Roger Bro di facebook atau beli disini.

Bro Framestone Putery Memory

Ala blogger femes/popular takde follower pun, ramai dah orang kenal.

Yup, betul tue.

Tapi, bagi blogger yang cari makan menggunakan blog seperti Bro dan Hasrul Hassan. Ianya memberi impak yang cukup besar buat kami, dimana jumlag follower (yang boleh nampak dek mata) menjadi ukuran.

Walaupun trafik tinggi, walaupun penulisan gempak. Ianya hanya kelebihan buat kami dan bukan perkara pertama yang klient akan pandang.

oleh itu,

Jemput follow Google Plus Bro ek.

Anda hanya perlu Klik button di bawah ini sehingga jadi biru. Sekiranya anda ianya masih berwarna putih ketika anda membaca artikle ini, maknanya anda belum follow Google Plus Bro Framestone.

Bicara Bro : Sewaktu pihak Google menamatkan Google Friend Connected, mereka membangunkan Google Plus dan mendapat respon yang agak mengecewakan.

Fungsinya seakan-akan ingin bersaing dengan Facebook.

So ramai yang terlepas pandang sehingga tibanya waktu kini dimana sebarang perkongsian di Google Plus memberi kelebihan untuk berada di laman terawal dalam carian di Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 thoughts on “Pentingnya Follower di Google Plus Bagi Blogger

  1. Saya dah follow.. rasanya dah lama saya follow google + bro..

  2. Assalammualaikum… bro,

    dah follow google + bro…

    mselim3

    pls: support sesama blogger… mesti-mesti..

  3. Betul kata Bro…okey juju nak follow

  4. Google plus antara resipi rahsia seo blog aku.. ehehe

  5. dah biru bro. dah follow. hehehehe

    iday suka template Google + sekarang. hehehe

  6. Errr gua dah follow lu ke belum ye? Hmmm … jap jap .. ohh dah .. hehehe…

    Begitulah suka duka blogger, bagi platform blogspot .. kena ikut ‘telunjuk’ blogger/blogspot … hahaha

    1. hehe takpe, ikut telunjuk pun bagus juga sebab dapat someting in return dari google hehe

  7. Ada tak yang ingin add Google+ saya? Kalau ada yang sudilah. 🙂

    1. haha siapa yang tak sudi tu? habaq mai

  8. bagi aku, tak penting sangat pun.

    tapi lebih baik ada daripada tak ada langsung.

    1. kenapa rasa tak penting bro? hmmm

  9. owh.. okay.. dah follow G+ bro!

    1. jangan lupa follow @unclezuan juga hehe

  10. hmm nak kena letak balik widget google plus ni

  11. okey la sekarang dah ramai juga yang follow aku dengan google plus…sebab aku generasi baru tak sempat nak ngumpul dekat Google Friend…jadi tak terkesan sangatlah..hehehe

Leave a Comment