17,148,886 total views, 190 views today

Huraikan Kod Rahsia Dan Menangi Wang Tunai RM100,000

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Breaking Code Encyption
Hai korang semua….!!!

Ada sesiapa disini suka bermain dengan puzzle, menyelesaikan masalah atau menghuraikan kod rahsia?

Jika anda orangnya, jom selesaikan kod rahsia yang penuh misteri ini untuk memenangi wang tunai berjumlah RM100,000. Woww…!!! Banyak tue….!!!

Jangan sia-siakan bakat yang anda miliki.

Ada berani?

Yang pasti, orang yang pertama berjaya memecahkan kod rahsia ini bakal memenangi wang tunai berjumlah RM100,000. Untuk pengetahuan korang, ianya bukan kod mudah tetapi berbaloi untuk diselesaikan.

Jadilah yang pertama menyelesaikan kod dibawah ini.

Hint : Dengar cerita, kod ini hanya boleh dihuraikan dengan teknologi AES256 bertaraf tentera.

Kod Pertama

–##–eyJHMDkwMjQwQiI6IlVFMFFJZG5ERFl2K1wvdkUrY20wT2JnbHhGR1wvYkJhcGlrRmlaWmtSWFwvVktIM1dKc20zTlVDVjJXWDB4YTRUVFJpVEJvVDN5NFZGNHNmNllmanVKWGdZSmlOcExKZVZOajUycGtYNURXbUZ5RGxZVkhXRWRVQ0JOTVVhYm1SSWhuXC9tWVY0a1ZqME5oUnJJQlwvM1ZNTEhzY1JvYXl1WDhhWnkzQ1pOOUNSSGtvPSJ9–##–XMthlftLS6A62CLoaRG9I6lRCmmktQ1ZF8rkfIYZmOMI/oS26IXrm2dHgTmLsVFi5kK0EYvlSjzOkn14uMOGJCIkYpghmGm3FSsRGfRrRUGKetvAsokQi+Sra3RmxoxXCWwBuVwdNt9pMadvItMzdFYinyhNmw+OBbYuPgmIiQwwtOydHJ46y9U8kJYlNzEfjH4hnc3GsD+xfwZQutQXYi1C+PxOGpIcvwjIoTccGL4Wp673JFHjs/EjREtCz9Lq–##–

Kod Kedua

–##–eyJHMDkwNjQ3MiI6IkRZbjg1NUpKVnJOajRuV055akNnUGlwdllBSjVXUDJPeHRxdDBzeVltNlN5ZUlkbXNwNnFRMzNQdVZQT1wvQ2tLVzNLUURsK2ZkajZLK2I3bytDNTlYMGdia3hIcHlyUmtwbUFBRUUzZEhSXC9RcUU3QTlOUGFWcGk3NjhleVA0ZFdLR0orYjZTQVZGVGF4amV4Y1A3THVBdVFCcHpCemlxcXpiSjNjZDFINjhBPSJ9–##–K1JCm+R+1MEZhcOtN8bLNui4ulpKbPaDqB2pzq5gSB2M4k77oxb4PTkFaEt1z3YZxJ8OVMQyCSFcfQePwbwjxLqbq00+kVmNdw4j30Cd/459RBCfDsRodayJdoACk91mn+PLCor2bjJa4ZOJn6D3kvJS0HV85mVnxe1bgWFqrW+rzyQZGjKO/i53MH3vdCSEmjpxLHmziRq2xHoDGKDm7Y5KLto949aAZVOZNkD83pSNOjja2nNuQZuetjCzR2tn1uDZ3iHHxzpdkBeJ6I8pj7YifljZ9bMqSKk8c2LhPGO06gJvCfgetnkjh0CC28rk–##–

Kod Ketiga

–##–eyJHMDkwNkIyRCI6Ik81ck5DcG1Tb0VyZUFUNGVxSFk0c2RGRW9Fc0F2ZHJSQ21aenBRUktqMHNoYnNlY2ozak9uYkt1c2drajJaUjZrMHlzMHVaSUZ3ckMyRmpWbmVOaWdPc2Vud3hoTkNzZWIzUDRkK2syM1dNdUFRYVNJNTAzWHdDcGcyWnVaYnhtbWpOQnFPd2E3cFhFczRGajJaUENvcG4zRDJCQ1hpaFRCeXNlUndhQnU1QT0ifQ==–##–Rnk1a0AO/xWjkTbJ08r0abZ12Bz+edMuOWXrAk9BfoB3vrXS4zaZsNwIYIsGwieo/OR/BzRBOnmRFW0dsieLYXKr1cBswqtKgnS+xhjjDmlfPFwemZzoIOe2X4FWmuwgluKSMkk+vPxpa9LwkAx3tqiUYsYY2tKjR5HP5D3T2N/1JqdJaKcXw4cQwnwmvqmma+Dzb76Q01Pk8+n6MzoTJ1wG21h2HgM1g2ZelELcgXu+jBdO4jtPpqgWy3w1FnNBlFLoVp7ey5QiaDkLEJvJksfbBooEDLc+4Cmf7U5QNrg8uNY7XXfSAo7PPTaVOoDT–##–

Sekiranya anda berjaya selesaikan ketiga-tiga kod diatas ini, anda hanya perlu emailkan jawapan anda kepada hackchallenge@yahoo.com

Jika jawapan yang anda berikan tepat dan terawal, maka anda akan menerima wang tunai berjumlah RM100,000.

Tapi, ada peraturan dan syarat yang anda perlu penuhi…..

  1. Ianya terbuka kepada semua rakyat Malaysia & Singapura.
  2. Anda perlu selesaikan ketiga-tiga kod sulit untuk digelar sebagai juara.
  3. Anda dikehendaki menyertakan alamat email dan no telefon sewaktu menghantar penyertaan.
  4. Hantar kesemua jawapan anda selewat-lewatnya pada 17 September 2015 sebelum pukul 12 tengahari. Penyertaan yang lewat diterima, tidak akan dilayan.
  5. Jawapan perlu diemail kepada hackchallenge@yahoo.com
  6. Penganjur hanya akan hubungi peserta yang memberi jawapan paling tepat.
  7. Peserta yang berjaya menyelesaikan kod sulit ini, dikehendaki melakukan demontrasi dihadapan pihak penganjur, bagaimana caranya anda menghuraikan kod sulit ini.

Mencabar tak?

Sekiranya anda berjaya menghuraikan kod sulit ini, mana tahu selain memenangi wang tunai RM100,000 anda juga turut ditawarkan berkerja dengan CIA, FBI, Interpol, MI7, Avengers etc he…23x

All da best….!!!

Info lanjut ada boleh refer di http://fooyoh.com/geekapolis_gadgets_wishlist/topsecret/14941588/rm100000-all-yours-if-you-can-break-this-code

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 thoughts on “Huraikan Kod Rahsia Dan Menangi Wang Tunai RM100,000

  1. Sakit kepala nak selesaikan kod rahsia tu tapi duit 50k tu kalau nak bagi mau ja…ahahaa…

    1. Bro dah start sakit kepala dah…Eh, wang tunai telah di up kepada RM100k tau… Ok, lagi pening kepala

  2. sedang giat mencuba mencari alternatif…

    1. Nk gak, tapi cmne nk jv bro. Papehal pm

    1. Jom kita cuba… Ok, nak sambung pening kepala

  3. Assalammualaikum.. bro,

    kalau dapat pecah kod rahsia tu.. mesti dapat RM 50,000…. mesti cuba nie.

    mselim3

    1. Hadiah dah di up kepada RM100,000

      If menang, kena buat demo depan dorang tau

  4. Nampaknya…. makan kod, tidur kod, kerja pun ingat kod juga….

    1. Terpaksalah macam tue, tak boleh nak buat apa-apa dah… Kecuali jika rasa tak nak menang

  5. peh kene telan pil minyak ikan kod cenggini

    1. kalau telan then tidur, memang xmenjadi la jawapnya

  6. kalau ada yang sanggup ni memang tabik spring.. hadiah pun bukan calang calang.. huhuu

  7. Macam menarik ni, sebab boleh join Avengers pasni haha

  8. jadi ape jawapan untuk kod itu ye?

Leave a Comment