17,171,132 total views, 983 views today

Harga Samsung Galaxy Tab S2 Bagi Pasaran Malaysia

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Samsung Galaxy Tab S2 di Malaysia
Samsung Malaysia telah melancarkan sebuah lagi keluarga tablet baru untuk pasaran tempatan, iaitu Galaxy Tab S2.

Samsung Galaxy Tab S2 akan berada di pasaran Malaysia mulai 14 Ogos didalam versi LTE dan hadir dalam dua variasi saiz, iaitu 8-inci dan juga 9.7-inci.

Kebanyakkan spesifikasi yang dimiliki oleh kedua-dua versi adalah hampir sama,

Tab S2 hadir dengan pemproses octa-core Exynos 5433, 3GB RAM, 32 atau 64GB memori simpanan dalaman, kamera utama 8MP, kamera hadapan 2.1MP.

Selain itu, kedua-dua tablet ini juga mempunyai slot microSD yang menyokong tambahan kapasiti ruang simpanan sehingga 128GB dengan sistem operasi Android 5.0.2 Lollipop.

Galaxy Tab S2 boleh didapati dalam tiga warna pilihan iaitu putih, hitam dan emas.

Samsung Galaxy Tab S2 di Malaysia

Galaxy Tab S2 9.7-inch – RM 1,999

Network LTE : 700/ 800/ 850/ 900/ 1800/ 1900/ 2100/ 2600
3G : 850/ 900/ 1900/ 2100
2G : 850/ 900/ 1800/ 1900
AP Quad 1.9GHz + Quad 1.3GHz, Octacore application processor
Display 9.7” 2048×1536(QXGA) Super AMOLED
Camera 8MP AF f1.9 (rear), 2.1MP(front)
Connectivity Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac MIMO (2.4GHz/5GHz), Wi-Fi Direct, Bluetooth®4.1 BLE
GPS GPS, GLONASS
Sensor Accelerometer, Finger Scanner, Gyroscope, Compass, Hall Sensor, RGB Sensor
Memory 3GB(RAM) + 32GB internal memory
microSD up to 128GB
Dimension / Weight 169 x 237.3 x 5.6mm, 392g
Battery 5,870mAh
RRP RM 1,999.00 (inclusive of 6% GST)

Galaxy Tab S2 8.0-inch – RM 1,699

Network LTE : 700/ 800/ 850/ 900/ 1800/ 1900/ 2100/ 2600
3G : 850/ 900/ 1900/ 2100
2G : 850/ 900/ 1800/ 1900
AP Quad 1.9GHz + Quad 1.3GHz, Octacore application processor
Display 8.0” 2048×1536(QXGA) Super AMOLED
Camera 8MP AF f1.9 (rear), 2.1MP(front)
Connectivity Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac MIMO (2.4GHz/5GHz), Wi-Fi Direct, Bluetooth®4.1 BLE
GPS GPS, GLONASS
Sensor Accelerometer, Finger Scanner, Gyroscope, Compass, Hall Sensor, RGB Sensor
Memory 3GB (RAM) + 32GB internal memory
microSD up to 128GB
Dimension / Weight 134.8 x 198.6 x 5.6mm, 272g
Battery 4,000mAh
RRP RM 1,699.00 (inclusive of 6% GST)

Pada ketebalan 5.6mm dan berat hanya 392g (9.7 “) dan 272g (8.0?), Galaxy Tab S2 sesuai dan selesa untuk digunakan atau disimpan dalam beg anda dan ia direka dengan paparan Super AMOLED.

Turut hadir dengan sokongan pengimbas cap jari (sama seperti yang terdapat pada Galaxy S6), membolehkan anda untuk menetapkan sekuriti tambahan pada tablet berkenaan.

Samsung Galaxy Tab S2 di Malaysia

Harga Galaxy Tab S2 di Malaysia

Di Malaysia, Galaxy Tab S2 dijual pada harga RM1699 untuk versi 8-inci, sementara versi 9.7-inci pula berharga RM1999.

Samsung turut menyediakan beberapa aksesori tambahan seperti papan kekunci dan kerangka pelindung untuk tablet ini.

Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari www.samsung.com.my.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 thoughts on “Harga Samsung Galaxy Tab S2 Bagi Pasaran Malaysia

  1. byk gua baca hp samsung hari ni..huhu

  2. Skrin besar dan gambar pun cantik. Boleh dijadikan cermin solek guna front camera. 🙂

  3. dah ada ipad mini ni pun dah puas hati dah…maleh nak tukar-tukar..duit pun tak berapa ada..ahahaa

  4. menarik jugak tue…kena kumpul duit ler nak beli satu..hihi..:)

  5. dengan lambakkan smartphone samsung dah tenggelam..ape lagi dengan yokohama tyres

  6. Bro… Bila nak ngedate?? Hehehe.. 😉

    1. eina asik bz je… cer try msj bro selalu….

  7. Sempena ekonomi yg xberape nak ok sgt dan duit tak berape ada, nampaknya kena simpan hajat nak tukar smartphone baru sampai duit kepok2…

  8. umi aku suka pakai tab. boleh la usya usya satu tuk dia nanti

Leave a Comment