17,148,894 total views, 198 views today

Jejaka Blogger Nampak Segak Ala Pilot Kapal Terbang AirAsia

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Cita Nak Jadi Pilot Kapal Terbang.
Dulu masa kecil-kecil pernah gak bercita-cita nak jadi Pilot Kapal Terbang. Agak rare jika dibandingkan dengan cita-cita rakan seusia dan sekampung dengan Bro.

Tak tahu kenapa Bro bercita-cita begitu. Mungkin sebab nampak kapal terbang terbang di langit dimana ianya boleh nampak dan didengari dari rumah Bro.

Cantik tak tshirt yang Bro pakai diatas?

Tshirt istimewa dari AirAsia yang diberikan sewaktu event AirAsia Blogger Community (AABC) baru-baru ini.

Blogger lelaki menerima tshirt pilot kapal terbang seperti yang Bro pakai.

Nampak macam kurus pula dan sado sat bila pakai baju ini, Macam Fahrin Ahmad dalam Filem Pilot Cafe.

Blogger Emily Chong

Bagi blogger perempuan pula, mereka menerima tshirt pramugari. Kredit pada Emily Chong.

Kali Pertama Jadi Co-Pilot Kapal Terbang

Co-Pilot JFK
Oh, Bro pernah jadi co-pilot kapal terbang (pesawat ringan je) bersama member bro, JFK – Johan Farid Khairuddin yang sekarang bersama AirAsia.

Seronok dapat peluang seperti ini.

Lagipun waktu itu kali pertama Bro menaiki kapal terbang he..23x Biasa la orang kampung.

Selepas itu, rezeki Bro makin mencurah-curah ke ladang gandum. Bila berpeluang bersama AirAsia sebagai travel blogger.

FamTrip Bersama AirAsia Indonesia

Selepas ini, kemana pula hala tuju Bro ek?

Erm…!! Nak mengembara bersama keluarga tersayang pula. Tak best travel sana sini sensorang, anak isteri ditinggalkan 🙁

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 thoughts on “Jejaka Blogger Nampak Segak Ala Pilot Kapal Terbang AirAsia

  1. Salam Hormat.
    Wow, best gaban design baju tuh.
    Harap-harap bro dapat travel bersama keluarga ngee 😀

    1. Bisa bisa….

      Harapnya dapat trabel bersama keluarga. Designnya best gaban gitew

  2. Seronoknya kalau cita-cita kita jadi kenyataan kan? Cita-cita tanpa usaha, takkan jadi kenyataan. Sebab tu masa kecik dulu fana punya cita-cita nak jadi cikgu tapi tak pernah suka jadi cikgu dan sekarang, memang takkan jadi cikgu pun.

    1. Rasanya tiada satu pun cita-cita bro tercapai he…23x

      Rasa sempat tak tanam cita-cita baru?

  3. wow..close upnya gambar..ahahaa..aumm..merah..:P

    1. Gambar yang mana satu tue he…23x

  4. harap2 lepas ni bro sarung uniform pilot pulak, berlakon sebelah Fahrin Ahmad pun syok jugak kan, bro ada rupa mcm senior officer. hehe

    1. Harap macam itu la, cuma xikut perangai watak dia sewaktu jadi Pilot dalam Filem Pilot Cafe

  5. hahaha..ingatkan jejaka manalah tadi kan

    1. He..3x Yang Bro pakai tue saiz XL…

  6. tajuk memang gempak hihi…

    1. Gempak ke? Tajuk dan gambar tak sesuai ke?

      Kalau bukan segak, hensem or kacak baru sesuai ek he…23x

Leave a Comment