You are here
Home > Parenting Blog > Beriadah di Taman Permainan Bandar Tasik Puteri, Rawang

Beriadah di Taman Permainan Bandar Tasik Puteri, Rawang

Beriadah di Taman Permainan Bandar Tasik Puteri, Rawang
Aktiviti sewaktu cuti Tahun Baru Cina 2015,

Apa lagi kalau bukan beriadah di Taman Permainan Bandar Tasik Puteri, Rawang. Hanya daddy dan Baby Fisha berdua sahaja. Ummi busy dekat rumah.

Dah lama tak bawa Baby Fisha ke sini.

Ramai la pula yang beriadah disini. Ada yang beriadah bersama keluarga dan ada juga yang bersama kawan-kawan.

Maybe budak kolej berdekatan kot. Dah la tiada awek untuk Daddy cuci mata, terpaksa beri perhatian 100% kepada Baby Fisha yang berjalan tanpa hala tuju.

Beriadah di Taman Permainan Bandar Tasik Puteri, Rawang

Beriadah di Taman Permainan Bandar Tasik Puteri, Rawang
Akhir-akhir ini,

Daddy hanya duduk rumah tak keluar, sian dekat Baby Fisha terkurung je dalam rumah.

Next time kita lepak sini bawa bola ek. Boleh juga Baby Fisha main bola, mana tahu akan datang jadi pemain bola wanita professional he…23x

Erm…!!!

Tak pe la, Baby Fisha main sukan lain je la ek. Kot-kot jadi pemain negara dan dapat title Datuk.

Daddy dah lama bersara dah dalam sukan-sukan ini.

Tapi kalau nak ajar itu, boleh la juga. Ada sesiapa nak hired Bro jadi jurulatih (tapi kita ini tiada sijil kelayakan, hanya ada pengalaman je)

Beriadah di Taman Permainan Bandar Tasik Puteri, Rawang

Macam nak buat aktiviti riadah bersama rakan blogger di sekitar Bandar Tasik Puteri, Rawang, Serendah ataupun Puncak Alam.

Lokasi dan aktiviti maybe boleh kita perbincangkan sekiranya sudah ada komuniti sendiri kelak.

Antara Blogger yang dapat dikenal pasti buat masa sekarang ini :-

  1. Bro Framestone – Bandar Tasik Puteri
  2. Iera Kan – Bandar Tasik Puteri
  3. Khir Khalid – Bandar Tasik Puteri
  4. Pinky Momma – Bandar Country Homes
  5. Ana Jingga – Bandar Country Homes
  6. Aiin Baharom – Bandar Country Homes
  7. Kak Kujie – Serendah
  8. Aku Biomed – Bukit Beruntung
  9. Boni Kacak – Bukit Beruntung
  10. ..
  11. ..
  12. ..

Jika ada penambahan, harap boleh dikongsikan 🙂

Beriadah di Taman Permainan Bandar Tasik Puteri, Rawang

Setelah puas bermain (berjalan, berlari, duduk kuis-kuis tanah), baru Baby Fisha kehabisan tenaga he…23x

Daddy juga terpaksa dukung Baby Fisha bawa balik. Selamat taman dekat je dengan rumah. Hanya perlu jalan kaki. Tapi semput juga la bagi orang yang dah lama tak bersenam macam Bro ini.

Bila umur makin meningkat ini,

Berat badan pun makin meningkat, perut kedepan. Pepaham je la. Agak susah sikit nak displinkan diri untuk bersenam macam zaman memuda dulu.

Sampai rumah,

Baby Fisha lena tidur selepas mandi dan makan. 2 jam he…23x

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

7 thoughts on “Beriadah di Taman Permainan Bandar Tasik Puteri, Rawang

    1. Memang nak lebarkan badan, then nak ketulkan badan balik… malangnya bila dah lebar ini, rasa macam malas pula nak ketulkan balik he…23x maybe sebab makan ada orang jaga kot.

  1. Assalamualaikum! Pak Lang juga ada di Tasik Puteri, Rawang. Boleh whatsapp- 019-6226183. Semoga bertambah kenalan menuju kejayaa dunia akhirat.. Jika sudi kunjungi blog suaramuhajirin313.blogspot…..Tk bro!!.

Leave a Reply

Top