You are here
Home > Parenting Blog > Nutrisi Menyokong Pembangunan Mental & Perkembangan Kognitif Kanak-kanak

Nutrisi Menyokong Pembangunan Mental & Perkembangan Kognitif Kanak-kanak

Tugu Negara - 1600 Pandas Malaysia
Beberapa bulan mengantikan tugas puan isteri sebagai surirumah dan mengasuh anak sendiri .

Ianya banyak membuka mata dan hati Bro tentang bertapa pentingnya melihat perkembangan pembesaran anak sendiri .

Tidaklah pelik sangat bila tahu-tahu anak dah membesar. Tiada pula kita tertanya-tanya dimana si anak mempelajari perkara yang bukan-bukan sekiranya kita sendiri yang mengajar mereka.

Kerana waktu ini, mereka lebih cepat belajar melalui penglihatan. Maka jangan anda buat benda bukan-bukan depan anak anda he…23x

Bro sekarang banyak meluangkan masa dengan keluarga dan paling penting berada disini anak sendiri setiap masa melayan telatah mereka sewaktu membesar.

Mungkin ada perkara yang anda sendiri terlepas pandang selama ini.

Salah satu perkara yang paling indah sebagai seorang ayah/ibu adalah untuk melihat anak-anak kita membesar didepan mata kita sendiri.

Paling penting bila dapat melihat pencapaian mereka di sepanjang jalan pembesaran mereka.

Satu bahagian penting dalam tumbesaran awal kanak-kanak adalah perkembangan kognitif, atau lebih dikenali sebagai perkembangan mental.

Perkembangan Kognitif Kanak-kanak

Perkembangan Kognitif Kanak-kanakPerkembangan kognitif kanak-kanak berlaku secara berperingkat-peringkat.

Peringkat yang lebih awal adalah lebih mustahak dan utama. Peringkat awal ini menjadi asas kepada perkembangan kognitif yang selanjutnya.

Semua perancangan yang melibatkan aktiviti, kandungan, pemilihan bahan, strategi pengajaran dan sebagainya harus sesuai dengan perkembangan diri kanak-kanak ketika itu.

Nak cakap lebih, Bro bukannya pakar.

Mungkin anda boleh mendapatkan lebih informasi dengan menyertai Bengkel Kebaikan Nutrisi untuk Perkembangan Bijak Si Manja.

Nutrien Menyokong Pembangunan Mental

Tahukah anda pemakanan memainkan peranan penting untuk tumbesaran dan kemajuan anak anda secara berterusan sepanjang zaman kanak-kanak?

Nutrien tertentu diperlukan pada setiap peringkat perkembangan mental yang berbeza untuk otak yang pintar dan sihat.

Antara nutrien yang diperlukan adalah :-

Nutrien Menyokong Pembangunan Mental

Maklumat yang Bro kongsikan ini tidak cukup lengkap untuk anda jadikan rujukan.

Apa kata anda sertai bengkel dibawah ini sekiranya anda ingin mengetahui maklumat yang lebih lanjut dari pakar-pakar sekalian?

Detail mengenai bengkel ini.

Tajuk : Tahap Kebijaksanaan Si Manja: Kebaikan Nutrisi untuk Perkembangan Bijak Si Manja
Tarikh : 24 Januari 2015, Sabtu
Masa : 10.30am (Pendaftaran bermula dari 9.30am)
Tempat : Auditorium, Connexion@Nexus, Bangsar South

Sertailah bengkel ini sekarang kerana hanya tinggal tempat yang TERHAD sahaja!

Anda juga berpeluang untuk bertemu dengan Mia Sara di bengkel ini!

Bagaimana cara untuk sertainya?

Yuran pendaftaran adalah sebanyak RM30 untuk sebuah keluarga/pasangan.

Setiap keluarga yang menyertai akan menerima SATU kit Bengkel Tahap Kebijaksanaan Dutch Lady yang bernilai RM50!

Untuk pendaftaran anda boleh hubungi talian bebas tol 1800-22-1233 atau melalui email mail@bridgespr.com.my.

Bayaran boleh dibuat ke akaun bank penganjur bengkel melalui tunai atau perbankan atas talian

Bank: Maybank
Nama: Bridges PR & Events Sdn Bhd
Nombor Akaun: 5144-4012-1112

Daftar sekarang supaya anda tidak terlepas peluang keemasan ini dan berikan yang terbaik untuk perkembangan anak anda.

Insya’lah Bro juga bakal ada disana.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

21 thoughts on “Nutrisi Menyokong Pembangunan Mental & Perkembangan Kognitif Kanak-kanak

  1. Rasa puas kan dapat tengok anak membesar depan mata.
    Bagus pergi program untuk si kecil mcm tue.
    Boleh kita belajar dan apply pada anak kita.
    Senang nak menjaga anak.
    Susah nak mendidik kan.

Leave a Reply

Top