17,149,310 total views, 614 views today

Instagram Delete Akaun Palsu – Follower Berkurangan Mendadak

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Follower Instagram Bro Framestone
Rasanya ramai yang terkejut baru-baru ini bila melihat jumlah follower di Instagram mereka berkurangan.

Ini kerana pihak Instagram sendiri telah melakukan pembersihan secara menyeluruh untuk memastikan pengguna sedia ada merasai pengalaman terbaik di Instagram.

Maka mana-mana akaun instagram yang rajin spam (sila berhati-hati ek. Bro dah pernah kena suspend oleh pihak instagram sebab disyaki spam orang), akaun palsu dan juga mereka yang buat post tidak mengikuti Community Guidelines dari pihak Instagram.

Nampak macam kejam, tapi itu la yang terjadi.

Perasan juga, bila akaun Instagram Bro Framestone dari 2,228 folllowers berkurangan kepada 2,083 followers.

Ok tak banyak pengurangannya. Masih lagi diangka 2,000. Nampak gayanya contest follower 2,300 instagram Bro akan ditamatkan awal, dan pemenang akan diumumkan dalam masa terdekat ini.

Korang dah join ke belum? Kalau belum, usha instagram dibawah ini.


So bagi ada yang tidak aktif atau buat akaun palsu @ fake di instaram. Jangan terkejut bila tengok akaun anda tidak wujud dah selepas ini.

Bagi anda yang tiba-tiba kekurangan follower di instagram, anda jangan risau. Ianya tidak akan memberi kesan langsung pada komen dan jumlah like pada post anda.

Bagaimanapun bagi mereka yang menipu orang ramai dengan menyatakan follower instagram mereka ada berpuluh-puluh ribu (sedangkan follower mereka adalah fake ataupun dibeli) mungkin hadapi kesannya.

Ada beberapa rakan blogger yang dianggap sebagai influence dalam dunia sosial media oleh sesetengah syarikat pengiklanan mungkin akan hadapi masalah. Bagi Selebriti rasanya mungkin tiada masalah, sebab mereka mempunyai pengikut yang tulen.

Jom lihat Top 6 Instagram Selebriti Popular di Malaysia dan berapa mereka cas untuk mengiklan di Instagram mereka.

Bro ada perasan, salah seorang rakan facebook yang mempunyai berbelas ribu follower di Instagram, tiba-tiba tinggal 3 ribu follower.

Jeng Jeng Jeng….!!

Apa-apa pun harap korang sudi follower Instagram Bro Framestone untuk mengetahui perkembangan Bro, info terkini dan juga giveaway/contest dengan hadiah-hadiah yang menarik. Jangan lupa follow 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 thoughts on “Instagram Delete Akaun Palsu – Follower Berkurangan Mendadak

  1. Setuju dengan Instagram untuk membuat operasi pemutihan.

    1. Itu la, selamat dia dah buat operasi ini sebelum Bro umumkan pemenang contest yang Bro anjurkan baru-baru ini di Instagram….

  2. ha;a. pagi tadi pun fyna perasan ada perubahan kat instagram. ok lah tue kan bro. tapi kalau tengok kat follower fyna, xde perubahan sangat.

    1. Bagi yang private mereka punya IG, rasanya tiada masalah kot dengan follower fake ini.

  3. Hehe iena punya follower still sama
    xde fake acc (^_~)

    1. Untung la… ke akaun private nie?

    2. hehe acc tak private pn
      klu private mane blh join contest bro hahaha
      kite x ramai follower pn mcm org tu :p

    3. Ye je.. Akan datang sure ramai follower tue… Siapa tahu kan 🙂

  4. ada jugak baca mesej dari Instagram pasal ni. Alhamdulillah nampanya saya takde fake follower sebab tak berkurang pun. Lagipun follower pun tak ramai hahahaha

    1. Oh gitew…. Tak guna jika follower ramai tetapi xaktif di instagram. Satu gambar just dapat beberapa like n komen pun xde. Tak bagus tak bagus

  5. Ramainya Follower Instagram Bro… Saya tak ada akaun Istagram pun sehigga sekarang… So tak dapatlah nak follow bro di Instagram…

    1. Now nak jadi blogger atau seorang social media influecer perlu mempunyai akaun sosial media yang aktif dan ramai follower…

      Now susah nak dapat projek jika berharap pada blog sahaja.

  6. okey la tu sekurang-kurangnya tak semak dengan akuan palsu

  7. follower ida pun ada kurang tapi xbnyk sgt la..

  8. Biarkan instagram buat kerja dia dulu. Pastu kita plak buat pembersihan. Mana-mana akaun yg kita follow tak aktif berkurun lama, boleh la unfollow.

  9. haah kan… deno berkurangan jugak followers tapi ada la dalam beberapa org… ok lagi 🙂

  10. Sama la kita.. 2k hilang followers..

    1. 2k hilang follower… Banyak tue…

  11. bagus la Instagram buat pembersihan macam tu…delete je akaun yang palsu ni…huhu

  12. Follower skg mcm air sungai.. Ari ni pasang esok surut.. Pastu pasang balik.. pastu surut lagi.. Syabas IG! ^__^
    RosmizaAliDotCom™

Leave a Comment