17,159,623 total views, 189 views today

Layan Penguin of Madagascar Dengan Birthday Boy

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

penguin of madagascar
Lama pula tak layan movie dengan puan isteri.

Disebabkan dah berjanji nak jumpa rakan-rakan perkena Nasi Lemak @ MyNasi pada sebelah malam. So, sebelum tunggu mereka sampai kita layan movie apa yang ada.

Movie pilihan kali ini adalah – Penguin of Madagascar.

Bro ini suka tengok cerita yang comel-comel dengan jenaka ringan untuk kurangkan tekanan yang dihadapi.

Alhamdulillah cerita ini tak beberapa mengecewakan. Bro memang gelak tak cover punya dalam wayang. Bro tengok kebanyakan yang datang tengok adalah mereka yang sudah berkeluarga dan beberapa kumpulan awek (sekolah or Universiti kot).

Blogger Batu Pahat Safwan Seth

Tetapi sebelum nak tengok wayang tue.

Bertembung pula dengan Safwan Seth – Blogger Batu Pahat yang pernah jadi kenalan dalam group Blogger Perak merangkap Blogger UTP.

Then teringat dia baru birthday beliau beberapa hari sudah. Dan memang niat dia nak tonton wayang.

Alang-alang tengok sekali la.

Seronok pula tengok dia gelak-gelak dalam wayang. Hilang stress la tue.

Kali terakhir jumpa pun tengok wayang juga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 thoughts on “Layan Penguin of Madagascar Dengan Birthday Boy

  1. Baru semalam layan anak-anak tengok cerita penguin Madagascar. .. tapi tengok dekat tv jer lah. .. hehehe x 23..

  2. kaki wayang ni cm ida la dulu..heheeh..skrg dh ade anak dah tak g tgk wyang…tgu die besar nnti la..huhuhu

  3. memang layan animasi nie..hu3..tapi sebenarnya boleh dikatakan semua animasi 3d lain aku suka layan..hahaha

  4. Dalam cerita ‘Madagascar’, saya memang suka watak penguins ni berbanding ngan watak utama dia..dah la cute..kelakar plak tu..

  5. eemm.. time cuti sekolah macam ni memang best tengok movie dengan anak2.. 😉

  6. Memang kena filem ini ditayangkan pada musim cuti sekolah.

  7. sekali sekala syok jugak layan kartun mcm nie.. comel n klakar. ^_^

  8. kena tengok ni movie ni nanti…macam best je nak gelak2 dalam pawagam…hee

    1. Eh, macam pelik je Ezad tak tengok lagi movie nie he..23x

    2. tak perasan movie ni da keluar pawagam…ingatkan masih belum keluar lagi…hehe

  9. Memang lawak cite ni bawa budak2 suka depa tgk ni, tapi dah cuti sekolah ni kena tengok betul2 kot2 penuh plak panggung kan…

  10. Kena tengok juga ni nanti… tak tengok lagi huhu..

  11. nak ke panggung belum tentu sempat, pengguin ni sambungan penguin madagascar ke bro…

  12. Big Hero 6 lagi buat aku ketawa..Penguin agak menghampakan jugak..tapi gelak juga

  13. huhuuu belum tengok lagi citer tuu

Leave a Comment